Αρχική > γνώμη > Μέχρι το 2025 παρατείνεται το Μνημόνιο. Μαθηματικά και Έκθεση 20.

Μέχρι το 2025 παρατείνεται το Μνημόνιο. Μαθηματικά και Έκθεση 20.

01/11/2010

2013-2025:GDP=300,budget=80,debt=450,surplus-budget=5-80B€ max —> haircut=30%–>debt=300–>12y=debt/GDP=80% ο.ε.δ #facts #maths
140 chars στο Twitter τα λένε όλα, σκέψου.

Σε αυτή τη χώρα έχουμε 2 προβλήματα
1) Δεν διαβάζουμε – ή μιλάμε ή φωνάζουμε. Η κυβέρνηση είχε αναρτήσει τον προϋπολογισμό του 2010 στο δίκτυο. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσα hits στην σελίδα και πόσα downloads έγιναν από τους “ενεργούς πολίτες” αυτής της χώρας για τα διαβάσουν την Έκθεση του Προυπολογισμού. Από αυτούς που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.
2) Δεν γνωρίζουμε Μαθηματικά. Τραγικό αυτό για την χώρα του Πυθαγόρα, του Ευκλείδη, του Θαλή και του Αρχιμήδη. Ούτε καν τις 4 πράξεις με ακεραίους δεν μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει μάλλον να επαναφέρουμε τον άβακα.

Έκπληξη λέει από τις δηλώσεις Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ. Καμία έκπληξη. Όχι ότι έχω καμία εσωτερική πληροφόρηση ως friend και fan του Pangalos (#peste_na_me_fate), αλλά όλα ήταν προφανή, εδώ και καιρό.
Σημείωση (1). Δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ στην ζωή μου, μόνο το ΄82 τον αντάρτη αδερφό Μπέη στις δημοτικές στου Zωγράφου. Στα 80s, οι ανένταχτοι του “δημοκρατικού σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο”, αντιπαθήσαμε όσο δεν παίρνει το ΠΑΣΟΚ του 81-89 για τον εξευτελισμό της προοδευτικής ιδεολογίας, την διάλυση του κράτους που οδήγησε στην κατασυκοφάντηση του κάθε τι  δημοσίου, την κομματοκρατία, τα σκάνδαλα και την χρεοκοπία της Ελλάδας ουσιαστικά από το 89 [βλέπε σημείωση (2) ]. Αλλά τον Πάγκαλο τον πάω. Μου αρέσει και εκτιμώ τους έξυπνους ανθρώπους.

Λοιπόν:
Αρκεί να είχε στρώσει ένας απόφοιτος Λυκείου τον κώλο του ένα Σ/Κ, 2 μέρες να μελετήσει ΚΑΛΑ τον προϋπολογισμό του 2010. Δεν είναι και τόσο δύσκολος, απλά μαθηματικά είναι, συν και πλην που κάνεις και στο σπίτι σου.
http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/index.html.
Από τον Μάιο είχε αρχίσει η κουβέντα σε sites και blogs και αυτά κουβεντιάζαμε, και τα ίδια που λέει ο Πάγκαλος λέγαμε.  Βαριέμαι να τα επαναλάβω ξανά. Όλα ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ.  Και το haircut, και η αναδιαπραγμάτευση, και γιατί αυτό μπορεί να ανακοινωθεί μόνο όταν γίνει πλεονασματικός ο προϋπολογισμός και γιατί το haircut θα μας το κάνουν οι μεγάλοι της ΕΕ που αναλαμβάνουν το χρέος μας από τις τράπεζές τους.

Οι φορολογούμενοι δηλαδή πολίτες της ΕΕ, οι οποίοι pay our crisis που λένε οι δικοί μας οι ξύπνιοι οι “επαναστάτες” , που φωνάζουν για τα “ληστρικά” επιτόκια της Γερμανίας και θέλουν με την αυτή την παλαβωμάρα της “άρνησης του χρέους”
– και να κάνουν τοξικά τα ελληνικά ομόλογα των συνταξιοδοτικών ταμείων των εργαζομένων των άλλων χωρών (μαγκιά…) και
– ταυτόχρονα να να γίνει η χώρα Αλβανία του ‘50 με κατοχικό νόμισμα, δικό της μεν και κομμουνιστικό και περήφανο εκτός ΕΕ,  μη ουσιαστικά μετατρέψιμο δε και πρακτικά άνευ δυνατότητας κατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων. Να γίνει δηλαδή τζέρτζελο δηλαδή, για να γκρεμιστεί ο καπιταλισμός πρώτα από όλα, και από την πόλη έρχομαι, και να δούμε τι θα τρώμε μέχρι νάρθει. Να γυρίσουμε στο χωριό στα χωράφια του ο καθένας με τα βόδια, γιατί και για τις πατάτες και τα τρακτέρ και το πετρέλαιο συνάλλαγμα θα θέλουμε.

Αυτό με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που πάει με όλα, μου θυμίζει τον SOS επίλογο που πήγαινε και αυτός με όλα. Μας τον είχε μάθει για τις Πανελλήνιες του 81 & 82 ο εκθεσάς μας στο φροντιστήριο, ο Πέτρος ο Ευθυμίου , στην Ζωοδόχο Πηγής στα Εξάρχεια, σπίτι του, που πηγαίναμε μετά το σχολείο για μάθημα, το γκρουπάκι των 4 συμμαθητών της Βαρβακείου: εγώ, ο Γιάννης, ο Κυριάκος και ο Μίλτος. Το SOS ήταν συνταγή άμα κολλούσαμε στο τέλος, που έπρεπε να παραδώσουμε κόλλα και δεν βρίσκαμε τίποτα έξυπνο να γράψουμε


“Και για την επίτευξη όλων αυτών, χρειάζεται σωστή και αντικειμενική παιδεία κλπ κλπ κλπ”
Και πράγματι, κόλλαγε με όλα. Αντίστοιχο δηλαδή του προλόγου “ο άνθρωπος ως γνωστόν είναι κοινωνικό ον” του Καργάκου , που ήταν η ντίβα των εκθεσάδων τότε. Σε αυτόν πήγαιναν οι άλλοι οι συμμαθητές μας από το Β2/Γ2, που τσακωθήκαμε και αποχωρήσαμε από την μεγάλη φροντιστηριακή γκρούπα και φτιάξαμε σεχταριστικό φροντιστηριακό γκρουπόσκολο. Και μάλλον καλά κάναμε, γιατί ο Ευθυμίου ήταν πολύ καλός φιλόλογος – μη κοιτάτε τώρα τι κάνει στα πολιτικά – και ο Καργάκος από ότι βλέπω στο Facebook, ντιπ πυροβολημένος φαίνεται, πατρίς – θρησκεία, οικογένεια κι έτσι, δεν θα αντέχαμε με τίποτα.

Δημοσιογράφος στο Αντί δούλευε τότε ο Ευθυμίου. Κυρίως. Μας έλεγε ότι δεν έκανε το ιδιαίτερο για τα λεφτά, αλλά κυρίως για να είναι σε επαφή με την μαθητιώσα νεολαία και τα ρεύματα σκέψης που αναπτύσσονται σε αυτήν ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, δεν τα πιάναμε και όλα, πολύ κουλτούρα. Βασικά τον πιστεύαμε, δεν έπαιρνε και πολλά, και μας έβαζε και έκθεση κάθε βδομάδα και αφιέρωνε και πολύ ώρα στην διόρθωση, που οι άλλοι εκθεσάδες το κωλοβαράγαν και βάζαν 1 στις 2. Και πήχτρα στο βιβλίο το σπίτι του, 2 βιβλιοθήκες μεγάλες τίγκα και ντάνες βιβλία στο πάτωμα και άλλα σκόρπια, είχαμε εντυπωσιαστεί, ήταν τότε οι εποχές που μέτραγαν οι διαβασμένοι.


Ωραίο περιοδικό αυτό το Αντί, το παίρναμε μετά ως φοιτητές ανελλιπώς, κρίμα που έκλεισε. Το Αντί, ο Πολίτης και ο Σχολιαστής μου έχουν μείνει από τότε. Η επιτυχία του ΚΛΙΚ του 87 σηματοδότησε την ήττα της ελπίδας  και την πλήρη κυριαρχία του μοδάτου καταναλωτικού Νεοέλληνα του Κωστόπουλου. Αυτού που δεν έχει ενοχές, αλλά είναι έξυπνος, έχει ύφος και στυλ και φωνάζει ότι είναι πετυχημένος.  Ήταν το αντίστοιχο του Τείχους του Βερολίνου για τους “κουλτουριάρηδες” της εποχής.
Διαγραμμένος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν τότε ο Ευθυμίου, που να φανταστούμε τα μεγαλεία μετά. Και ουδεμία σχέση με τον ξύλινο λόγο της πολιτικής στα κανάλια. Εμάς μας μιλούσε σαν κανονικός άνθρωπος, μα τω θεώ.  Αν και τώρα που το σκέφτομαι, έπαιρνε συχνά ο Κώστας και μας διέκοπτε μάλιστα και το μάθημα και τα λέγανε. Έτσι είναι, άμα μπλέξεις και σε παρασύρουν οι κακές παρέες….

Τι θα κάνουμε λοιπόν τώρα με τις δημοτικές εκλογές, τι θα γίνει με το Μνημόνιο;
Εγώ πάντως έκανα  δήλωση ότι ΔΕΝ κατεβαίνω για υποψήφιος. Δεν χρειάζεται να πάρω θέση στο ακανθώδες αυτό θέμα. Τι με έπιασε θα μου πείτε, σάμπως κατέβηκες ποτέ, που έπρεπε να κάνεις ότι ΔΕΝ;

Ο λόγος ήταν ότι στο faceboook group για το περιοδικό Αναπηρία Τώρα μία υποψήφια δήλωσε τα εξής και με διάολισε, άκου κει ΑμεΑ και Άδωνις:
«Λέγομαι Γιαννακοπούλου Θεοδώρα είμαι 23 ετών εργάζομαι ως ασκούμενη δικηγόρος στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και είμαι ΑΜΕΑ. Στις επερχόμενες εκλογές θέτω υποψηφιότητα στο πλευρό του Άδωνι Γεωργιάδη, στην περιφέρεια δυτ. Αττικής. Θα ήθελα τη στήριξή σας! Ευχαριστώ πολύ!
Comment: Με μεγάλη μου χαρά θα αναμένω μηνύματα από όλους εσάς, προκειμένου να μου εκθέσετε αιτήματα και γενικότερα τις προτάσεις σας. Η συμβολή σας σε αυτό είναι απαραίτητα για εμένα, αφού εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθέναν τα ζητήματα, που απασχολούν το αναπηρικό κιίνημα.
Τηλ. επικοινωνίας: 6973585832
Ε-mail: doragiannakopoulou@hotmail.com »

Οπότε δεν άντεξα, ξύπνησε το troll μέσα μου και έπεσε κόντρα ανακοίνωση τοίχου :
Λέγομαι Πέτρος Σαραντόπουλος είμαι 46 ετών δεν εργάζομαι πλέον ως ηλεκτρολόγος μηχανικός σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και είμαι ΑΜΕΑ (ΚΝΜ).
Στις επερχόμενες εκλογές δεν θέτω υποψηφιότητα στο πλευρό κανενός και σε κανένα δήμο και περιφέρεια.
Θα ήθελα τη κατανόησή σας που δεν μπορώ να σας σώσω ούτε αυτή την φορά! Ευχαριστώ πολύ!
Comment: Μην τολμήσετε να μου στείλετε μηνύματα, προκειμένου να μου εκθέσετε αιτήματα και γενικότερα τις προτάσεις σας. Η συμβολή σας σε αυτό μου είναι παντελώς αδιάφορη, αφού τα ξέρω όλα και πολύ καλύτερα από όλους σας για τα αναπηρικά.
Αν κατορθώσετε να βρείτε το Τηλ. επικοινωνίας και το Ε-mail μου να ξέρετε ότι θα είστε και πολύ χακεράδες.


Εγώ λοιπόν δεν κατεβαίνω, αλλά ένας από το γκρουπούσκολο, ο Γιάννης ο Κεχρής, γιατρός τώρα, εντατικολόγος, κατεβαίνει και σε αυτές τις εκλογές στον Χολαργό-Παπάγου. Δεν έχουμε βρεθεί από κοντά αυτά τα 25 χρόνια τώρα να κουβεντιάσουμε για πολιτικά, αλλά λέω τον ψηφίσετε, αν ψηφίζετε τον συνδυασμό που κατεβαίνει, ξέρει τι του γίνεται. Εγώ πείστηκα από το case study ΕΔΩ. Αρκεί απλή σύγκριση ορθολογικού πολιτικού λόγου και λόγου κλασσικού πολιτευόμενου. Αριθμοί και Μαθηματικά, – πρωτοφανές αυτό για υποψήφιο με Έκθεση επιχειρημάτων χωρίς εξυπνακίστικα. Δεν έχω ιδέα όμως, με τι συνδυασμό κατεβαίνει, τι κόμμα τους υποστηρίζει και τι ιδεολογική πλατφόρμα έχει για το Μνημόνιο. 🙂

Γιάννη να είναι καλά λέω εγώ ο Ευθυμίου με την Έκθεση, που ήμασταν ολίγον τι ημιάγριοι και εξημερωθήκαμε, μάθαμε να μιλάμε και να γράφουμε με λογική και επιχειρήματα. Καλοί και οι κουλτουριάρηδες, χρειάζονται τελικά.
Τα Μαθηματικά τα είχαμε, οπότε και σε Έκθεση άριστα 20, περνάμε.

Σημείωση (2) – Η ξεχασμένη χρεωκοπία του 89


You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)

Πάντως είμαστε φοβεροί, 21 χρόνια κουκούλωμα δεν είναι και λίγα…

Είχε αλλάξει η κυβέρνηση αν θυμάστε τότε 90-93 και πήρε μέτρα λιτότητας οπότε σταθεροποιήθηκε το έλλειμμα στα 90%.Τότε το παίξαμε καλά παιδιά στο ΔΝΤ ησύχασαν.Και μετά ως γνωστόν, είτε με κόλπα («αναθεώρηση» ΑΕΠ από ΝΔ, «αναθεώρηση» χρεών από ΠΑΣΟΚ, υπολογισμός χρεών ΔΕΚΟ, δήμων, άμυνας both) είτε με πλεονασματικούς προυπολογισμούς (Σημίτης), θα τα θυμάστε, κρατάγαμε τα ΝΟΥΜΕΡΑ σταθερά στο τσάκ στο 100% του «ΑΕΠ».

Δηλαδή ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ απλώς τώρα η κατάσταση με όσους μας κάλυπταν έξω έφτασε στο απροχώρητο. Πάψαμε να τηρούμε και τα προσχήματα. Δεν υπάρχει πλέον και πολιτική στήριξη διεθνώς από ΕΕ και ΗΠΑ, δεν μας χρειάζεται πλέον κανείς στο γεωστρατιωτικό παιχνίδι.

Ισχύουν τελικά τα ρητά

– μια του κλεφτη, δυό του κλέφτη..

– Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

(εμείς χαρήκαμε 20 – είμαστε μάγκες….)

Advertisements
Κατηγορίες:γνώμη
  1. 02/11/2010 στο 12:30

    MάNγκες με N κεφαλαίο.

  1. 02/11/2010 στο 09:47
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.