Αρχική > e-government, γνώμη > Πρόταση: συνάθροιση ζήτησης (ΚτΠ) για επιλεγμένα ηλεκτρονικά είδη ενάντια στον ψηφιακό αναλφαβητισμό #GreekPmLive

Πρόταση: συνάθροιση ζήτησης (ΚτΠ) για επιλεγμένα ηλεκτρονικά είδη ενάντια στον ψηφιακό αναλφαβητισμό #GreekPmLive

04/11/2010

Θα μπορούσε η πολιτεία να μας βοηθήσει απέναντι στην αισχροκέρδεια από τους μεσάζοντες σε είδη βασικής πλέον (ψηφιακής) ανάγκης όπως τα netbooks, laptops και τα e-book readers ?
Στην Ελλάδα πωλούνται e-readers ΛΙΑΝΙΚΗ με τιμές 45% πάνω από Αγγλία και 134% πάνω από ΗΠΑ !!! Παράδειγμα – https://syndesi.wordpress.com/2010/11/04/boycott_publicstores/

Στο «Σύζευξις» (http://www.syzefxis.gov.gr/) η Πολιτεία επωφελήθηκε οικονομικά με την άθροιση των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του δημόσιου τομέα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε διαδικασίες ώστε για να γίνει το ίδιο (και με διαφανείς διαδικασίες προμηθειών π.χ μέσω προδιαγραφών από την ΚτΠ και δημόσια διαβούλευση) για επιλεγμένα ηλεκτρονικά είδη, τα οποία αποτελούν πλέον ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και που πρέπει κάθε 4-5 χρόνια (το πολύ) να ανανεώνονται, όπως netbooks, e-readers (με e-ink και TFT οθόνη), laptops έτσι ώστε να γίνουν προμήθειες ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ απο τους κατασκευαστές και για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού και όχι μέσω μεσαζόντων;

Είναι μέτρο άμυνας απέναντι στον σύγχρονο ψηφιακό αναλφαβητισμό που οδηγεί την κοινωνία μας η αισχροκέρδεια της ελληνικής αγοράς. Και δεν απαιτεί ΚΑΜΙΑ επένδυση από την πολιτεία, παρά μόνο την τεχνική βοήθεια από την ΚτΠ για την κατάρτιση των προδιαγραφών και την διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού.
Τα είδη αυτά θα αγοράζονται και πάλι από τους πολίτες, αλλά σε πολύ χαμηλότερες τιμές που θα έχει καταφέρει η Πολιτεία με ΧΟΝΤΡΙΚΗ προμήθεια για όλο τον πληθυσμό.

Μας χρειάζεται η «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» για την ψηφιακή Ελλάδα.

Σημ.1 – Αν υπάρχουν βέβαια κονδύλια, μπορεί να προβλεφθούν και κουπόνια έκπτωσης για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού όπως μαθητές (και πολύ οικονομικότερα μάλιστα από το “μαθητικό netbook” της προηγούμενης κυβέρνησης) ή και για φοιτητές και για ΑμεΑ (με βάση την νέα κάρτα αναπηρίας που προβλέπεται από το 2011), αλλά αυτό έχει να κάνει προφανώς με τις προτεραιότητες και τις αντοχές του προϋπολογισμού.

http://www.facebook.com/event.php?eid=158543337518398

Advertisements
Κατηγορίες:e-government, γνώμη
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. 05/11/2010 στο 11:09
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.