Αρχική > γνώμη > Πρόταση : μέτρα ανακούφισης των ανέργων #GreekPmLive

Πρόταση : μέτρα ανακούφισης των ανέργων #GreekPmLive

05/11/2010

Προτείνονται τα εξής χρηματοδοτούμενα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων

Α. ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Α1. Να εφαρμοστεί εβδομάδα των 4 ημερών στους δημοσίους υπαλλήλους και ΔΕΚΟ (30/32 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως με μείωση 10% (όχι 20%) των αποδοχών τους.
Θα έχουμε έτσι και μείωση σε κυκλοφορία, μόλυνση, κατανάλωση ενέργειας, εξοικονόμηση χώρων ενδεχομένως κλπ. και άνοδο της παραγωγικότητας

Α2. Να μπει πλαφόν στις υπάρχουσες συντάξεις που δίνονται σε δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΔΕΚΟ στα 1.800€ το μέγιστο ατομικά και στα 3.000€ για ζεύγος δημοσίων υπαλλήλων / ΔΕΚΟ και να συνδεθεί ενδεχομένως και τα περιουσιακά τους στοιχεία και με άλλα εισοδήματα. Τα ποσά είναι ενδεικτικά, να τεθούν σε συζήτηση που θα γίνει με την ΑΔΕΔΥ αφού η κυβέρνηση δώσει τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία των συντάξεων σήμερα.
Σήμερα έχουμε 407.000 συνταξιούχους του δημοσίου.

Α3. Να καταργηθούν παντού οι φύλακες και οι θυρωροί, ειδικά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και να αντικατασταθούν από συστήματα CCTV.

Α4. Να καταργηθεί το «γνήσιον της υπογραφής» από ΚΕΠ και από αστυνομικά τμήματα και να απελευθερωθεί το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται σε τέτοια ηλίθια πράγματα.
Επίσης να καταργηθεί η παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα. Είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε εμείς για να φυλάνε οι αστυνομικοί τους κανίβαλους. Ας σκοτωθούν μεταξύ τους ή ας κάνουν τα ματς κεκλεισμένων των θυρών αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν οι πρόεδροι να πληρώσουν τον Καρακίτσο από την τσέπη τους για να τα φυλάξουν μόνοι τους.

Α5. Να μειωθεί στο 1/2 ο αριθμός των αστυνομικών και δημοτικών αστυνομικών.
Όσοι περισσεύουν από αστυνομία και φύλακες, ας επανδρώσουν πυροσβεστική, λιμενικό, στρατό – αντί τους εθελοντές μισθοφόρους, νοσοκόμοι σε νοσοκομεία, αποκομιδή σκουπιδιών, κηπουρική, έργα δήμων, βοήθεια στο σπίτι σε ηλικιωμένους και ΑμεΑ, ΟΚΑΝΑ και σε άλλες κοινωνικά χρήσιμες δραστηριότητες
Είναι απαράδεκτο να έχουμε παγκοσμίως την μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών ανά κάτοικο (70.000 αστυνομικούς + 20.000 περίπου δημοτικούς αν και κανείς δεν πρέπει να ξέρει πόσους θα έχουν διορίσει οι δήμαρχοι)

______________________

Β. ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το ποσό  το οποίο εξοικονομείται από τα (Α1-Α5) να χρησιμοποιηθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΌΝΟ για τους ακόλουθους σκοπούς στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης [και όχι για να καλύψετε ελλείμματα ή τρύπες αλλού].

Β1. Να αυξηθεί η διάρκεια της καταβολής του επιδόματος ανεργίας από τους 12 στους 36 μήνες.

Β2. Να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας και στους νέους στην αγορά εργασίας με κάποια κριτήρια ως προς το ΝΑΙ / ΟΧΙ και το καταβαλλόμενο ποσό που θα προκύψουν με διαβούλευση.
Πρόταση κριτηρίων: περίοδος ανεργίας (π.χ 3 έτη), ηλικία (π.χ 25), εξέταση ατομικής περιουσίας (κυριότητα ή επικαρπία ή ψιλή κυριότητα), οικογενειακή περιουσίας κλπ.

Β3. Να δίδεται δυνατότητα έκπτωσης σε συμβαλλόμενες επιχειρήσεις (π.χ supermarket, εστιατόρια, καταστήματα ρούχων, κουρείς, εταιρίες τηλεφωνίας, ηλεκτρονικών/υπολογιστών κλπ) με την κάρτα ανεργίας που θα ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν τον τζίρο τους. Αν χειριστεί το κράτος το θέμα αυτό έξυπνα, ίσως να μην χρειαστεί να βάλει καθόλου επιδότηση για την έκπτωση αυτή.

Β4. Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας με στόχο 80% του Μ.Ο του μισθού των 10 τελευταίων χρόνων (ή καλύτερα όλου του εργάσιμου βίου) του ανέργου , όπως αυτό έχει δηλωθεί στην φορολογική του δήλωση. Φυσικά με πλαφόν και μεγαλύτερη σύγκλιση στο 80% από τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Να προβλέπεται επίσης επίδομα τέκνων σε περίπτωση ανέργων

Β5. Να ανανεώνεται το βιβλιάριο και να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στον άνεργο χωρίς προϋπόθεση να έχει κολλήσει ένσημο το προηγούμενο έτος. Αυτό είναι νόμος της ζούγκλας.

______________________
Γ. ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Χρειάζεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Γ1. Να δίνονται τα επιδόματα ανεργίας με δήλωση online και αντίστοιχη κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ανέργου και όχι με το σημερινό ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΌ πολύωρο στήσιμο στην ουρά του ΟΑΕΔ κάθε μήνα και μετά δεύτερο στήσιμο στην Τράπεζα

Γ2. Να φτιαχτεί ΕΘΝΙΚΉ DATABASE ανέργων και προσφοράς εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας (υπάρχουν παραδείγματα στο εξωτερικό που μπορούμε να αντιγράψουμε), όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση τόσο ο ΟΑΕΔ όσο και  ιδιωτικά γραφεία ευρέσεων εργασίας.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΤΕΧΝΙΚΑ. Η ΓΓΠΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt.
Η δήλωση πολιτών, εταιρειών και δημοσίου για αγορά/προσφορά εργασίας να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ή έστω τηλεφωνικά για τους τεχνολογικά αναλφάβητους

http://www.facebook.com/event.php?eid=158543337518398

_______________________________________________

Advertisements
Κατηγορίες:γνώμη
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. 05/11/2010 στο 11:09
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.