Αρχική > politics, Social-Political > ΓΑΠ / ΓΑΜΑΠ εγκώμιον #peste_na_me_fate

ΓΑΠ / ΓΑΜΑΠ εγκώμιον #peste_na_me_fate

17/12/2010

[Part 1]

Το έγραψα στον τοίχο του Π.Τατσόπουλου στο facebook στις 30.11.2010, όταν ο Π.Τ έκανε, μάλλον ως ανήκων στο κλειστό επάγγελμα των «πνευματικών ανθρώπων» ειρωνικό status update για την τοποθέτηση του ΓΑΠ στο #79 των στοχαστών και ο τοίχος γενικά είχε κάθε είδους γαμοσταυρίδια και ειρωνίες από τους φεισβούκιους στοχαστές για το θέμα. Δείτε και τα εύστοχα σχόλια του Stratos Safioleas)

Μπορεί ο κάθε Έλληνας να θεωρεί ότι αυτός ο ίδιος είναι ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ άνθρωπος, βγάζοντας την ζήλεια το και τον μικροαστισμό του, αλλά απλά θα σας υπενθυμίσω ότι

– όταν ο ΓΑΠ εμφανίστηκε με laptop στην Βουλή πρίν από καμιά 20ριά χρόνια, έφαγε δούλεμα από την λοιπή «πολιτική ηγεσία» ότι είναι παράξενος

– όταν έκανε το 2007 την ομιλία του μετά την νίκη επί του Βενιζέλου και μίλαγε (από τότε) για πράσινη ανάπτυξη από κάτω οι Πασόκοι τον αποθέωναν με συνθήματα  γιατί νόμιζαν ότι θα γίνει ανάπτυξη με Πρασινοφρουρούς.

– όταν μιλούσε από το 2007 για διαύγεια και ανοιχτή διακυβέρνηση η αριστερά το θεωρούσε εκτός ύλης. Το βαθύ Πασόκ απλά δεν ένιωθε. Τώρα βλέπουμε την επανάσταση (ναι, είναι) που γίνεται π.χ με το opengov και την Διαύγεια (αν το έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται). Κάποιος την ξεκίνησε αυτή παραδεχτείτε το.

Σημασία έχει να μπορείς να περνάς κάποιες «φιλοσοφίες» και στην κοινωνία και στην διακυβέρνηση, για να καλυτερεύει η ζωή του πολίτη μακροπρόθεσμα. Όσο απλές και μικρές, στο μάτι, να φαίνονται . Από μεγάλες φιλοσοφίες και άλλες ιστορίες που οι «κουλτουριάρηδες» τις λένε και την βρίσκουν μεταξύ τους, χορτάσαμε στην μεταπολίτευση.

Αν και μη ΠΑΣΟΚ (ίσως για αυτό) γουστάρω ΓΑΠ και τον πάω με τα χίλια. Και τον θεωρώ και στοχαστή και διαμορφωτή γνώμης ίσως και ισάξιο του Ομπάμα (όχι τόσο καλό όμως σε αυτούς που γενικά δεν πολυκαταλαβαίνουν, ο Ομπάμα προσεγγίζει καλύτερα τα λαικά στρώματα)

Στεναχωρήθηκα δε ότι δεν μπήκε στο Top10, αλλά αισθάνθηκα πάντως υπερήφανος που υπήρχε αυτή η αναγνώριση για το μεγάλο έργο που πιστεύω ότι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Γιατί νομίζω ότι η ιστορία θα τον καταγράψει σαν τον 2ο Βενιζέλο – τον άνθρωπο που θεμελίωσε οριστικά την αστική δημοκρατία στην Ελλάδα και διέλυσε τα υπολείμματα τη φεουδαρχίας – κρατικής και κομματικής.

Επίσης γουστάρω που σας την σπάω με αυτά που λέω.

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!

[Part 2]

Ποιος ΓΑΠ ρε; ΓΑΜΑΠ Γεώργιος Ανδρέα ΜΑργαρίτας Παπανδρέου

Ο Τζιμάκος ζωγράφισε πάλι, ακούστηκε απ΄οτον Δούρειο Ήχο στο Ράδιο9- 98.9FM


[Part 3]
Kαι άλλη δήλωση συμπαθείας, πάλι στο facebook δεν θυμάμαι σε ποιού τον τοίχο, για τον Ανδρουλάκη τώρα που έδωσε το βιβλίο του ηλεκτρονικά με ελεύθερη τιμή

Εγώ είμαι θαυμαστής του Ανδρουλάκη και σκέφτομαι να πάρω το βιβλίο του σε χαρτί αλλά να δώσω και 30€ για το epub.Επίσης θαυμάζω μέχρι δουλείας τον ΓΑΠ και τον Πάγκαλο.Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί με αντιμετωπίζουν περίεργα εδώ στο Facebook. Οι γιατροί έχουν πει ότι δεν είχα κρανιοεγκεφαλικό τραύμα στο ατύχημα.

Δεν κάνω πλάκα. Αισθάνομαι μοναξιά. Ίσως βέβαια να είναι αυτή η μοίρα των διανοητών και των μεγάλων ανδρών.

Advertisements
Κατηγορίες:politics, Social-Political
 1. Κώστας
  08/01/2011 στο 21:54

  Επιτέλους,
  τελικά είμαστε πολλοί που σκεφτόμαστε έτσι. Έχεις ένα λαό που έλεγε, «εγώ ξέρω, αυτός δεν κάνει, είναι λίγο μαλακός, δεν είναι ηγέτης, είναι λίγο χαζούλης, κάνει σαρδάμ, … μπλα μπλα». Βέβαια αυτός ο λαός ήταν που αποθέωνε Παπανδρέου (Ανδρέα), Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Σιμήτηδες, κλπ που μας έφτασαν εδώ. Μετά βέβαια τους έβριζε. Πάλι λέει τα ίδια και χειρότερα για τον ΓΑΠ σε μόλις ένα χρόνο, ενώ έχει υλοποιήσει τόσα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Και επιπλέον λέει την αλήθεια στον λαό. Είπε την αλήθεια για το χρέος, όσο και αν πονάει αυτή. Τα έβαλε με όλες τις συντεχνίες και τις στρεβλώσεις. Δυστυχώς η μπάλλα πήρε και τους αδύνατους (έπρεπε να συμβιβαστεί με αυτό) για να πείσει τις αγορές.

  ΒέβαιαΤον χαλάει γιατί αυτός που δε μοιάζει τόσο με την ηγετική φυσιογνωμία ενός Πρωθυπουργού (ενώ ακόμη μπορεί τον θεωρεί κατώτερό του), μπορεί να είναι αυτός που θα αλλάξει την Ελλάδα….. Η ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ του Ελληνα….

  Ο «κόσμος» έχει αλλάξει πλέον, υπάρχουν τεχνοκράτες που βασίζονται σε αριθμούς, βασίζονται στο management, βασίζονται σε αυτά που βλέπουν να γίνονται αλλού, βασίζονται στις καλές πρακτικές (http://en.wikipedia.org/wiki/Best_practice ) που κατά πάσα πιθανότητα πιάνουν, βασίζονται στις λεπτομέρειες που φέρνουν την «επανάσταση» της ποιότητας ζωής. Αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε στον ΓΑΠ. Περισσότερα στοιχεία http://antiproedros.gov.gr/ict

  Η Ελλάδα μπορεί να μην βγει από την κρίση σε 1-2 χρόνια αλλά σίγουρα θα γίνει πρότυπο ανοικτής διακυβέρνησης. Μερικές φορές βέβαια είναι καλύτερα που δεν το καταλαβαίνουν πολλοι….

  Και κάτι τελευταίο τώρα μιλάει για Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Το πράγμα θα πάει προς τα εκεί, το θέμα είναι αν θα πάει με κοινωνικό χαρακτήρα ή όχι. Αυτή είναι η μόνη λύση για ένα παγκόσμιο σύστημα ευημερίας που οι λαοί δεν θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους αλλά θα δημιουργούν για μια κοινή συμβίωση. Πάλι λέμε τώρα τι μαλακίες λέει…

 1. 23/12/2010 στο 15:13
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.