Αρχική > γνώμη, politics, Social-Political > Η νέα ηλίθια φιλολογία του «40% που πληρώνει φόρους»

Η νέα ηλίθια φιλολογία του «40% που πληρώνει φόρους»

11/01/2011

Έγραψα ένα σχόλιο στο άρθρο Πρετεντέρη στα ΝΕΑ. Η νέα ηλίθια φιλολογία του «40% που πληρώνει φόρους» πρέπει να αντικρουστεί. Οι νεοφιλελεύθεροι έχουν αρχίσει προπαγάνδα για τον «ενιαίο φορολογικό συντελεστή» (δες και ΔΥ.ΣΗ), ένα από τα πιό άδικα κοινωνικά μέτρα που μπορεί κανείς να σκεφτεί.  Με πρόσχημα, τάχαμου, την φοροδιαφυγή.

Διαβάστε και τα σχόλια. Πολύ ανωτέρου επιπέδου απο την παιδαριώδη σκέψη Πρετεντέρη. Ο οποίος δείχνει να αγνοεί (;) ότι το υπάρχον «κοινωνικό συμβόλαιο» των δυτικών δημοκρατιών βασίζεται στην χρηματοδότηση των ΥΠΟΔΟΜΩΝ, είτε αυτά λέγονται σχολεία, είτε νοσοκομεία, είτε δρόμοι από το ΣΥΝΟΛΟ άμεσων και έμμεσων φόρων, όχι από τους έμμεσους φόρους ΜΟΝΟ, όπως πάνε τώρα οι νεοφιλελεύθεροι να περάσουν γιατί συμφέρει τα υψηλά εισοδήματα έτσι.

Και οι δρόμοι είναι ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Το σχόλιο στα ΝΕΑ:

Μεγαλύτερη ηλιθιότητα από τα διόδια και τα εισιτήρια σε ΜΜΜ δεν υπάρχει. Δημιουργούν πρόσθετο κόστος ελέγχου (μηχανήματα, ελεκτές κλπ) ενώ θα ήταν δικαιότερη και η κάλυψη του κόστους από την ΑΜΕΣΗ φορολογία.

Ή μάλλον μεγαλύτερη νεοφιλελεύθερη ηλιθιότητα. Της γνωστής προπαγάνδας τους «να πληρώσει ο χρήστης» – δηλ. να τα πάρουμε από τους φτωχούς.

Για την τελευταία φιλολογία των εξυπνάκηδων περί 60% που «δεν πληρώνουν φόρους» υπενθυμίζουμε ότι το 2010 ήταν ΑΜΕΣΟΙ=20,5δις – ΕΜΜΕΣΟΙ=31,5δις.

Συνεπώς το 40% το οποίο υπερασπίζεστε πλήρωσε το 20,5δις ΑΛΛΑ το 100% τα υπόλοιπα 31,5δις και μάλιστα ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ με το εισόδημά του, αναλογικά. Καταλάβατε φωστήρες της ενημέρωσης ?

Επιπλέον να καταλάβετε αγαπητοί υψηλόμισθοι ότι εκεί που είστε ήμασταν και δω που είμαστε θα έρθετε. Δεν θα κάνουμε την κοινωνία ζούγκλα και να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο τους χαμηλόμισθους.

Οι φτωχοί είναι στο αφορολόγητο και δεν θα πληρώσουν άμεσο φόρο – αμάν με την απάτη των νεοφιλελεύθερων για τους «χρήστες». Και αν αναφέρεστε για τους φοροδιαφεύγοντες, λύση υπάρχει, αλλά την περνάτε στο ντούκου.

Ανοιχτε ρε τραπεζικούς λογαριασμούς και συνδέστε τους online με την εφορία. Σε ΟΛΟΥΣ. Χωρίς εισαγγελική εντολή. Και καταργήστε στην πράξη τα μετρητά με χρήση χρεωστικής (debit) κάρτας χωρίς επιβάρυνση.

Αλλά μάλλον έχετε την φωλιά σας λερωμένη και δεν θέλετε διαφάνεια. Εμείς που δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα όμως έχουμε το δικαίωμα να σας λέμε ότι είστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Advertisements
Κατηγορίες:γνώμη, politics, Social-Political