Αρχική > politics, Social-Political > Ποιά είναι η αριστερή θέση στο θέμα των διοδίων / εισιτηρίων

Ποιά είναι η αριστερή θέση στο θέμα των διοδίων / εισιτηρίων

05/02/2011

ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ συλλογισμός αυτός του άρθρου του Δ.Φύσσα στο Athensvoice που κατακρίνει το κίνημα ενάντια στα διόδια. Κλασική δεξιά άποψη που προσπαθεί να κεφαλοποιήσει την ανοησία της Ελληνικής πανηλίθιας και λαικιστικής «Αριστεράς» (μη χέσω Αριστεράς δηλαδή).

Τα διόδια (όπως και τα εισιτήρια) λειτουργούν ουσιαστικά σαν ΚΡΥΦΟΣ ΕΜΜΕΣΟΣ φόρος. Αν ΔΕΝ τον πληρώσουμε το κόστος θα πρέπει να πληρωθεί ΙΣΟΠΟΣΑ απο τον προυπολογισμό με αύξηση των εσόδων του.

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ που θα προκύψουν από την κατάργηση διοδίων (και εισιτηρίων) ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. Δεν είμαι ΑΦΕΛΗΣ ο οποίος νομίζει ότι υπάρχει κάτι που να είναι ΔΩΡΕΑΝ, στον Πλανήτη αυτό τουλάχιστον. Εκτός ίσως από τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά και αυτό με την μόλυνση παίζεται.

Ο προυπολογισμός των 55δις στην Ελλάδα έχει ποσοστό μόνο 40% ΑΜΕΣΩΝ και 60% ΕΜΜΕΣΩΝ φόρων (π.χ ΦΠΑ, βενζίνα κλπ). Κακώς, πολύ κακώς και αν δείτε οι σοσιαλιστικές χώρες όπως οισκανδιναβικές έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ΑΜΕΣΩΝ φόρων. Οι ΕΜΜΕΣΟΙ φόροι είναι κοινωνικά άδικοι γιατί είναι ποσοστιαίο χαράτσι ενώ οι ΑΜΕΣΟΙ είναι δίκαιοι εάν και εφόσον υπάρχει προοδευτική κλίμακα και είναι τόσο ποιό δίκαιοι όσο προοδευτικότερη γίνεται η κλίμακα στα ψηλά εισοδήματα.

Άρα ΚΑΘΕ ΤΙ που μεταθέτει το πρόβλημα στον κρατικό προυπολογισμό και τον κάνει να αυξάνει το ποσοστό των ΑΜΕΣΩΝ φόρων είναι προοδευτικό και πρέπει να το επικροτούμε.

Αν είμαστε αριστεροί φυσικά. Οι δεξιοί θέλουν ακριβώς το αντίθετο. Τα υψηλά εισοδήματα να επιβαρύνονται αναλογικά λιγότερο.

Δεξιοί και αριστεροί όμως συμφωνούμε στο εξής. Ότι ο «πόλεμος» μεταξύ μας πρέπει να είναι με ανοιχτά χαρτιά και πρέπει να αλλάξουμε την Παναγία στους φοροφυγάδες και τα παράσιτα, δεξιούς ή αριστερούς που χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα για να μην συνεισφέρουν στην άμεση φορολογία με αποτέλεσμα στην Ελλάδα να χρειάζεται να έχουμε τόσο ψηλό ποσοστό ΕΜΜΕΣΩΝ φόρων.

Αν τα παραπάνω ισχύουν 1 φορά για τα Διόδια, για τα εισιτήρια των Αστικών Συγκοινωνιών ισχύουν 10, γιατί εκεί πέραν των κοινωνικών οφελών υπάρχουν πολλαπλά οικολογικά και οικονομικά οφέλη και οδηγούν σε ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ αν ληφθούν υπόψη ΟΛΟΙ οι συντελεστές κόστους μιας οικονομικής δραστηριότητας (όχι μόνο οι ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ λογιστικοί).

Λεπτομέρεις γιατί και πως αναλύονται εδώ για το κίνημα του FREE PUBLIC TRANSPORT.

_______________

Υ.Γ – 1  Αν έχει κανένας αντίρρηση για το αν οι σκανδιναβικές χώρες είναι σοσιαλιστικές χώρες (όπως το έγραψα προβοκατόρικα παραπάνω) βασικά στα παπάρια μου.

Και δεν γουστάρω να ανοίγω σχόλια για να χάνω τον χρόνο μου να εξηγώ στον κάθε κολλημένο ότι σοσιαλιστική είναι η χώρα όταν έχει:

πολύ μικρές κοινωνικές και οικονομικές ανισότητεςισότητα απέναντι στον νόμο σε όλους, υψηλό μορφωτικό επίπεδοδημοκρατικό κοινοβουλευτικό σύστημα και στην οποία στην πράξη (υπάρχουν κατάλληλες δημοσκοπήσεις που μπορούν αυτό να το πιστοποιήσουν το δυνατόν αντικειμενικά) οι κάτοικοί της αισθάνονται αποδεδειγμένα ευτυχισμένοι (προσοχή ευτυχισμένοι, όχι επιτυχημένοι, ούτε πλούσιοι)

Αυτόν τον ορισμό δίνω εγώ στον σοσιαλισμό και σε όποιον αρέσει. Και τον κουβεντιάζω μόνο με την παρέα μου και όχι στα internets.

_______________

Υ.Γ – 2 Συνήθως οι δεξιοί αρχίζουν και λένε τις γνωστές μαλακίες για τον καημένο τον μεροκαματιάρη στο Σουφλί που δεν πρέπει να πληρώνει τα διόδια της κούρσας του Αθηναίου κλπ για να ξυπνήσουν μέσα μας τον Ξανθόπουλο.  Ξεχνώντας ότι αυτός από το Σουφλί μάλλον είναι στο αφορολόγητο, ήδη πληρώνει τα κερατά του σε ΕΜΜΕΣΟΥΣ φόρους και ότι εγώ απο την Αθήνα του πληρώνω το σχολείο και το νοσοκομείο στο Σουφλί που κοστίζουν τα 5πλά από αυτά που κοστίζουν της Αθήνας. Κάποιος πρέπει να τους υπερθυμίζει ότι οι ΥΠΟΔΟΜΕΣ είναι θέμα που θέλουμε να καλύπτουμε από το κοινωνικό σύνολο και όχι από τον χρήστη της Παιδείας, της Υγεία και των Μεταφορών.  Αν είναι να συνεισφέρει ό «χρήστης» που λένε οι δεξιοί ηλίθιοι να πηγαίνουμε τότε όλοι βάρδιες να ρίχνουμε μπετά όταν χτίζονται οι Εφορίες γιατί όλοι κάνουμε φορολογική δήλωση. Αυτά για τους μαλάκες της μίας πλευράς που συνεχίζουν την συζήτηση μετά το τί είναι δημόσιο αγαθό και τί όχι, αυτοί που ακόμα και το νερό που πίνουμε και πλενόμαστε (των αγροτικών χρήσεων είναι άλλο πράμα) το θεωρούν ότι  δεν είναι δημόσιο αγαθό. Πιάνουμε τώρα τους άλλους μαλάκες.

Αυτές οι ηλιθιότητες πιάνουν γιατί η ελληνική κρετίνικη «Αριστερά» σου λέει ότι δεν θέλω διόδια και εισιτήρια, αλλά ούτε και φόρους θέλω, ούτε λιτότητα και νοικοκύρεμα στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ (για να πληρώνουμε εμείς λιγότερους φόρους και να μην μας αλλαζουν τα φώτα όπως τώρα) και θα γίνει της πουτάνας αν πας Κυβέρνηση να πάρεις κανένα μέτρο που να θίγει τον οποιονδήποτε γιατί όλοι έχουν δίκιο όταν εξεγείρονται, όλοι είναι μη-προνομιούχοι και αδικημένοι και κατατρεγμένοι και υποφέρουν και πρέπει τα λεφτά να πας να βρεις από τους «άλλους» που τάχουνε και θα μας λύσουν το πρόβλημα.

Κάτσε τρέχα γύρυε ποιούς «άλλους» δηλαδή, τα μονοπώλια, τους προνομιούχους, τους γνωστούς αγνώστους κλπ και άμα είσαι μάγκας ρε παπάρα πες κανένα έξυπνο τρόπο να τους τα πάρουμε από τώρα και να είμαστε όλοι μας ευτυχισμένοι (όπως στις Σκανδιναβικές χώρες) χωρίς να περιμένουμε την Δεύτερη παρουσία της Επανάστασης ή όποτε δυναμώσει το Κίνημα και μαλακίες.  Τις γνωστές παπαριές δηλαδή που μας τριβελίζουν το μυαλό μας 35 χρόνια τώρα, ότι υπάρχουν μαγικοί τρόποι να μαζέψεις χρήμα. Και τις οποίες όταν εφαρμόστηκαν χρεοκόπησαν την Ελλάδα γιατί λέει τα δάνεια και φέσια και τα ελλείματα ήταν ΑΛΛΑΓΗ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ πολιτική και όταν τα έσοδα είναι ίσα με τα έξοδα είσαι νεοφιλελεύφερος και αντιδραστικός και πούτσες μπλέ.

Και είναι αμετανόητοι. Το 3% μέγιστο έλλειμμα είναι θατσερική πολιτική λένε και πρέπει να το αρνηθεί το κίνημα ενάντια στό Μάαστριχ, την Λισσαβώνα, την Μπολώνια, το Κατάκωλο Ηλείας γαμώ τον Λένιν τους λέω γώ. Πρέπει να φεσωθούμε περισσότερο 10% και βάλε κάθε χρόνο να μπαίνουμε μέσα για να ενισχυθεί ο αγώνας. Τρία πουλάκια κάθονται.

Όσοι δε τα φέρουν βόλτα στο σπίτι τους και αποταμιεύουν κιόλας για να αφήσουν κάτι και στα παιδιά τους και όχι να τα βάλουν να ξεπληρώνουν τα χρέη των πατεράδων τους είναι δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι.

Έχουμε γεμίσει μαλάκες σε αυτή την χώρα.  Δεν μπορώ άλλο.  Να θυμηθώ να βάλω πρόσθετες συνεδρίες με τον ψυχίατρό μου.

_______________

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

06.03.2011: Άρθρο από τον Ηρακλή Χαραμπίδη: Οι Τζαμπατζήδες (07.02.2011)

06.03.2011: Άρθρο από τον @NapoleonΔεν ειναι ανθρωποι… ειναι κουμμουνιστες (10.01.2011)

Advertisements
Κατηγορίες:politics, Social-Political