Αρχική > γνώμη, politics, Social-Political > Παραλήρημα: Η Κόκκινη Πιπεριά, τα Πράσινα Αγγούρια και τα Γιαούρτια με καρύδι και μέλι στα Μεσόγεια (o φασισμός του όχλου)

Παραλήρημα: Η Κόκκινη Πιπεριά, τα Πράσινα Αγγούρια και τα Γιαούρτια με καρύδι και μέλι στα Μεσόγεια (o φασισμός του όχλου)

19/03/2011

Συναισθηματικό σχόλιο στην «Κόκκινη Πιπεριά» για το θέμα της πρόσφατης μόδας της πολιτικής βίας και των αγανακτισμένων πωλητών της Κερατέας.

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράματα.

Όσοι είμαστε παραδοσιακοί σοσιαλδημοκράτες ρεφόρμες βουτηγμένοι στη αστική κοινοβουλευτική νομιμότητα και την συντήρηση και τον ταξικό συμβιβασμό και την προδοσία της επανάστασης και το υπερηφανευόμαστε και δεν το κρύβουμε και μια ζωή ψηφίζαμε ΚΚΕεσ. χωρίς να είμαστε μέλη αλλά φίλοι και ημασταν αντιπασόκοι απο το 80 κιόλας και δεν το έχουμε ψηφίσει ποτέ.

Ακόμα, ποτέ δεν είναι αργά, γιατί βαλθήκατε εσείς οι άλλοι να μας κάνετε Πασόκους στα γεράματα το στανιό σας, και όχι σαν κάτι άλλους που νιώθουν προδωμένοι οι κακόμοιροι, εμείς λοιπόν

καταδικάζουμε τη βία και την βλακεία από όπου κι αν προέρχεται.

Ακόμα κι αν προέρχεται και απο ανταρσυοαναρχοσυριζαιοσπίθες αντιμνημονιακούς επαναστάτες που καθόλου δεν αισθανόμαστε ότι είναι συντρόφια μας παραστρατημένα.

Και τους ένδοξους NIMBYίτες αγανακτισμένος πωλήτες (no sic) Κερατιώτες (no sic) τους έχουμε άχτι γιατί το 80 τους βρίζαμε μόνοι εμείς οι κουλτουριάρηδες, ότι κατέστρεψαν τα Μεσόγεια οι Κερατάδες, με την αυθαίρετη δόμηση και τα εξοχικά τους, και που ζήταγαν από τότε επέκταση του σχεδίου και αύξηση της δόμησης και έγλυφαν δεξιούς και πασόκους βολευτές και δημαρχαίους να τους προωθήσουν τα δίκαια αιτήματά τους οι επενδυτές αυτοί της γής.

Εμείς δεν αγοράζαμε εκτός σχεδίου τότε οι ηλίθιοι, γιατί ήμασταν υπέρ της νομιμότητας, οι ηλίθιοι, και αφου δεν υπήρχε σχέδιο και χωματερή και πυρηνικό και τζαμί και ΟΚΑΝΑ και φυλακή και στρατόπεδο μπορεί να μας τύχαινε δίπλα στο οικόπεδο και δεν τα θέλαμε να τα έχουμε δίπλα μας αυτά γιατί ήμασταν κουλτουριάρηδες και μόνο την Πρωτοπορία θα ανεχόμασταν δίπλα μας.

Οι ηλίθιοι.

Η υπεραξία της επαναστατικότητας του γιαουρτιού στο Τρίγωνο μετά τα κοψίδια.

Και αδιαφορούμε με τα κλασικά για Πρετεντέρηδες και λοιπές ανοησίες που θα ακουστούν απο κομπλεξικούς αυτοχαρακτηριζόμενους αριστερούς.

Καλή όρεξη. Και χωρίς μέλι και καρύδια δεν λέει.

_______________________________________________________________

Βιβλιογραφία

1. Κάποιοι αγανακτισμένοι πωλήτες γιαουρτιών στα Μεσόγεια τραμπουκίζουν τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Τρίγωνο (να πάτε είναι καλό) 1 2

2. Ανακοινώσεις ΑντιΠροέδρου 1 2

3. Συνιστούμε επίσης το πρωί να τρώτε το πρωί ελληνικά προιόντα όπως γιαούρτι με μέλι και καρύδια αντί για τα εισαγόμενα cornflakes που μας έχουν βυθίσει στο ισοζύγιο πληρωμών και μας έφεραν το Μνημόνιο.

Για τα οποία cornflakes έχω την απορία τί σκατά πατέντα έχουν και δεν υπάρχει ΜΙΑ ελληνική επιχείρηση που να παράγει τέτοια έστω και βιολογικά για niche markets και αριστοκράτες φραγκάτους οικολόγους των σαλονιών και του καναπέ της Πλούσιας και  μή Άγριας Δύσης (στην οποία ανήκωμεν ακόμα, και με 28.000$ GDP κατά κεφαλήν και στο ο Top30 νομίζω, ακόμα τουλάχιστον, και το ξεχνάμε και κοροιδεύουμε το ότι «λεφτά υπάρχουν») που τρέφονται με βιολογικά και καλό είναι να τους τα παίρνουμε εμείς που θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα την Δανία του Νότου στην Γεωργία.

Γιατί στις ΑΠΕ και τα ηλεκτρονικά μας πρόλαβε, μεταξύ άλλων,

α) η γνωστή Vestas,που καλύπτει το 30% της παγκόσμιας παραγωγής ανεμογεννητριών, που δεν τις θέλουμε κυρίως γιατί σκοτώνουν τα πουλάκια . Το λέει και ο οικολόγος ο Πούτιν κα γιαυτό τώρα που συνειδητοποιούμε ότι πλησιάζει η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ και ο ο Καιρός Γαρ Εγγύς 3 συνιστά μόνο πράσινο αέριο Gazprom και πράσινα πυρηνικά της Rosatom.

Τα αιολικά παλούκια να ξέρετε δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα στα ζώα (δεν το εννοώ μεταφορικά αυτό όπως αυτός ο αισχρός ο Ναπολέων), στις γίδες αναφέρομαι που δεν κατεβάζουν γάλα και στις προβατίνες που δεν έχουν όρεξη για σέκς και δεν γκαστρώνουν βλέποντας τα άθλια αυτά παρούκια στις ξυρισμένες βουνοκορφές.

Ενοχλούν επίσης τα αρχαία τοπία των εξοχικών στον Μαραθώνα και γιαυτό τα διώξαμε εμείς οι κινηματίες μαζί με τους αγωνιστές Δημάρχους και από κεί και ούτε στην θάλασσα μέσα 2 χιλιόμετρα δεν τα θέλουμε γιατί έγινε κει η Μάχη του Μαραθώνα και δεν έχουν ρωτηθεί και τα ψάρια και τα γλαροπούλια αν ενοχλούνται και γενικά για πολλούς άλλους λόγους συν το ότι γιατί είναι άσχημες και τις βάζει ο Μπόμπολας, ο Κοπελούζος και τα άλλα  μονοπώλια που έχουν φτιάξει και «επιστημονική» τάχα μου οργάνωση με πουλημένους μηχανικούς την ΕΛΕΤΑΕΝ.

Η οποία κάνει πλύση εγκεφάλου να δεχτούμε τα «εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας» ή τα «κέρατα» που λένε οι ινδιάνοι που μάχονται περήφανα ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ απέναντι στους λευκούς βάρβαρους του Διεθνούς Καπιταλισμού.

1. ΟΙ «ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ» – ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ

«Εμείς» οι Σοσιαλδημοκράτες είμαστε το ίδιο, σοσιαλφιλελέφθεροι του ΜΠΑΤΣΟΚ και του γλύφτη του Κουβέλη και του δεξιού του Παπαγιαννάκη και του προδότη του Τρεμόπουλου που θέλουν Συγκυβέρνηση  με την Ντόρα και το Λάος και ετοιμάζονται για Υπουργεία. Στο τσουβάλι λοιπόν όλοι και μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός με πάλη και ανατροπή και μολότωφ και πολλούς Δεκέμβρηδες και στο πεζοδρόμιο και στην φωτεινή πρωτοπορία που λέει απέχει από τις εκλογές, άλλο που παίρνει τον λαικό πούλο τακτικότατα. Αυτά  όμως τα λένε οι Πρετεντέρηδες γιατί δεν πάει ποτέ της η πρωτοπορεία μου φαίνεται λαική για να ψωνίζει για να καταλάβει τι σκατά είναι ο λαός που λέει.

Και μαζί μας και οι ποινικοί και τιμή στον Λάμπρο Φούντα και τα νόμιμα δικαιώματα του αντιεξουσιαστή είναι ιερά και να ζήσει το κίνημα και σκατά στη νομιμότητα. Φασιστόμουτρα, με προβιά του διαλυμένου λέει σοσιαλδημοκρατικού Κράτους Πρόνοιας, που ακόμα και αυτό να υπήρχε εδώ στην Ελλάδα θα νομίζαμε ότι ήρθε στα πράματα η Παπαρήγα. Όσοι έχουν δουλέψει και ζήσει λίγο σε χώρες όπως η Γερμανία για παράδειγμα καταλαβαίνουν τι εστί σοσιαλδημοκρατία και δύναμη στα σωματεία στις επιχειρήσεις και στους δήμους και κανόνες στην δημόσια ζωή και διαπραγμάτευση των «εταίρων» χωρίς μαλακίες Συριζαίκες, κοινοβουλευτικό κόμμα σου λέει, δεν κουβεντιάζω και αντισυστημικές παπαριές (γιατί δεν ενώνονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχω καταλάβει ακόμα) και αμοιβαίες υποχωρήσεις που δεν είναι προδοσία. Εκσυγχρονίσου ρε σαν τον ΓΑΠ και βάλε μυαλό επιτέλους και θα δεις ότι όντως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

2. ΕΣΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ ΜΑΛΑΚΑ

Αλλά όπως δουλεύω στην Φάμπρικα της SIEMENS AG ομαδικά, που τώρα είναι βέβαια κυρίως σε κυριλέ γραφεία, αλλά φάμπρικα είναι και πάλι, φτιάνουμε πράματα σαν μαστόρια του Πνεύματος τώρα, Ελληνάρα Έμπορε και Οικοπεδούχε, δουλεύω και συν-εργάζομαι και στο Κράτος Φάμπρικα ομαδικά μαλάκα Έλληνα και Αρβανίτη αυτοαπασχολούμενε Οπλαρχηγέ και Κοτζαμπάση που καθάρισες τον Καποδίστρια και έμεινες Αφέντης Λαός και αρχίδια καλαβρέζικα και αντίσταση στους Φαναριώτες από το 1831 μέχρι το 2010 ενάντια στο Μνημόνιο και Επανάσταση στην Κερατέα που θα δείξει τον Δρόμο και YouPayYourCrisis , που πρέφα δεν πήρες τάχα μου πως μαζεύτηκε το χρέος από το 1980 που έκανες φιλολαική πολιτική με λυσσασμένους για εξουσία πρασινοφρουρούς στο δημόσιο και με τα λεφτά των παιδιών σου παπάρα πασοκτζή ή κνίτη της «πραγματικής άλλαγής» γιατί ήθελες κι άλλα δανεικά εσύ σαν πιό αριστερός τρομάρα σου και ήσουν ενάντια στην «λιτότητα του ΠΑΣΟΚ» από τότε.

Τι δεν πήρες πρέφα ρε παπάρα, συνέχεια όλοι λέγαν σε εφημερίδες και οικονομικά έντυπα ότι το χρέος είχε ξεφύγει και ο Κουλουριάνος ο ίδιος και θα ερχόνταν το ΔΝΤ και το πρόλαβε με μια ψιλολιτότητα το Σημίτης το 85 και το 89 ο Μητσοτάκης και πάει λέγοντας. Άει σιχτίρι δεν κατάλαβες.

ΕΣΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ ρε δεν τα φάγαμε μαζί ούτε μαζί δεν τα φάγαμε. ΕΣΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ και τάκανες σπίτια και εξοχικά στην Κερατέα δίπλα το ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ τι σκατά είναι.


3. Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΕΜΕΙΣ – ΜΑΖΙ ΤΑ ΧΤΙΣΑΜΕ

Εγώ πάντως από το 1974 10 χρονών, συνέχεια από τότε που έπεσε από μόνη της η χούντα, λιτότητα θυμάμαι ότι είχαμε και κρίση του καπιταλισμού που γενικά πνέει τα λοίσθια 35 χρόνια τώρα.

Και μια χαρά τους έβλεπα να περνάνε όλους της μεσαίας τάξης μου και θυμάμαι πως πήγαινα ως προνομιούχος μεσοαστός για παραθερισμό τρίμηνο στην Σαρωνίδα το 1974 στην επιστράτευση της πλάκας της Κύπρου με ψυγείο πάγου you know και νερό με κουβά από δεξαμενή με βυτία και κοιμόμουν σε ράτζο και τσιμέντο κάτω και αγοράζαμε από τον μανάβη με το Datsun που πέρναγε κάθε απόγεμα.

Η μεσαία τάξη εμείς. Και  παίζαμε μπάλα στα χωράφια που έγιναν οικόπεδα εκτός σχεδίου που τα κάναν μετά στα 80s  200άρια τα 4στρέμματα του εκτός σχεδίου (σου λεει κάτι αυτό σύντροφε;) πουλήσαν μετά οι Αρβανίτες και οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες της Αναβύσσου και Φωκαίας, οικοπεδούχοι και εργολάβοι και μαγαζάτορες και εργάτες και έπερεπε να έχεις εργολάβο Αναβυσσιώτη για να μην σε σταματήσει όταν έριχνες την πλάκα η Αστυνομία της Αναβύσσου. Οι αρματωλοί που φυλάγανε εμάς τους κλέφτες.

Μπάτσοι, γουρούνια, οικοδόμοι.

Και τα χτίσαν όλα εκεί στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας στο 46ο χιλιόμετρο μέχρι πάνω ψηλά στο βουνό με κλίση 90%, έτσι πλέρια δημοκρατικά, ενάντια στην νομιμότητα με τις πατέντες του μικρομεσαίου λαού των μη προνομιούχων που απαιτούσε εδώ και τώρα ΕΞΟΧΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και δημοκρατία στο χτίζειν και στο παραθερίζειν και το έχειν κήπο όπως στο χωριό παλιά.  Το προβλέπει και το πρόγραμμα του ΚΚΕ σήμερα για όσους δεν μπόρεσαν να χτίσουν νωρίς… να αποκτήσουν λαική δεύτερη κατοικία το λένε τώρα…

Πήγαινε λοιπόν μια βόλτα να δεις 700 μέτρα πάνω στην Ηλέκτρας, λίγο πρίν τις κατασκηνώσεις του Μωραίτη, που πηγαίναμε στους φλώρους των Ιδιωτικών, γιατί τότε στα Ιδιωτικά πηγαίνανε ,λέγαμε, κυρίως οι Ηλίθιοι για να αγοράσουν την τάξη τα κοθώνια, εμείς οι Έξυπνοι πηγαίναμε στα Δημόσια και ακόμα πιό Έξυπνοι και Σπασίκλες (καλή ώρα) στα Πρότυπα και Πειραματικά που κατάργησε ο Κομπλεξάρας ο Πασόκος το 85 για να είμαστε ίσοι στην μιζέρια της κλαδικής του ο μαλάκας ο Κακλαμάνης που συνεχίζει ακόμα το ίδιο τροπάρι ενάντια στα ΑΕΙ υπερ των ΤΕΙ , να φάμε το ΤΕΕ  και άλλο κόμπλεξ κι αυτό τώρα.

Και τους κλέβαμε λοιπόν τα σύκα το καλοκαίρι και μας κυνήγαγαν οι φύλακες αλλά εμείς χτυπάγαμε αντάρτικα με τα ποδήλατα και σακούλες όλοι μαζί σκορπίζοντας μετά και ο φύλακας τα έπαιζε. Οι φύλακες ήταν κάτι σαν τα ΜΑΤ που φυλάνε την χωματερή στην Κερατέα για να καταλαβαίνετε τοι νεότεροι.

Ο Κολοκοτρώνης ζεί. Και ο Κουφοντίνας είναι μεγάλος. Ο Μελισσοκόμος του Αγγελόπουλου.

Πράσινη ανάπυξη κι αυτός, και περήφανος όχι σαν τους μαλάκες  τους Πυρήνες της Φωτιάς, αγωνιστές σου λέει, που θέλουν συμπαράσταση απο το ακροατήριο και support group στα media.

Μας φάγαν οι σπουδές σε Πάντειο και τα public relations και το marketing, γαμώ την τρομοκρατία μου γαμώ, αντί να μαθαίνει ο καθένας μας μια τέχνη να του βρίσκεται, που σπουδάζουν μαλακίες και μετά γίνονται πυρήνες της κωλοφωτιάς.

17Ν #respect – επαιξαν, έχασαν – άποψη, ευπρέπεια, περηφάνεια, όχι οι μαλακίες των σημερινών αντιεξουσιαστών και κουκουλοφόρων Τ.Κ. Ακου λέει, δεν θέλουν μυστικούς αστυνομικούς, ασφαλίτες τους λένε, για να κερδάνε πιό εύκολα οι μαλάκες. Τι να πεις τώρα. Αστυνομία χωρίς μυστικούς λες και υπάρχει πουθενά στον Σείρειο Ε να ρωτήσω τον ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ που τα κατέχει αυτά τα φανταστικά πράγματα των κύκλων της ανωμαλίας και θα τα έχει γράψει στο Καιρός γαρ Εγγύς #69.

Να δείτε οι νεώτεροι το Serpico, έχει και καλή μουσική κάποιου Kαλλιτέχνη ενάντια στο Μνημόνιο.

Όπως λέμε Μηχανικοί ενάντια στην Οστεοπόρωση δηλαδή.

Να καταργηθεί το κλειστό επάγγελμα των Πνευματικών Ανθρώπων. Γιατί και μείς oι Μηχανικοί και Γιατροί και οι Μάστορες εν γένει όποιος ξέρει Τέχνη δηλαδή, Πνευματικοί με ολίγην είμαστε, τί είμαστε δηλαδή στο Πηγάδι κατουρήσαμε εμείς?  Και Καλλιτέχνες είμαστε και μείς. Έχεις δεί Asseembly code καλλιτέχνημα δικό Mου στο module PLRΧΧZoC των CAS-2bit και generic PABX? Δόξασέ με τον Καλλιτέχνη της Assembly σε παρακαλώ.

#crowdsourcing #crowdwisdom #crowdart #wikipolitics #opengov #diavgeia προσαρμοστήτε ρε δεινόσαυροι νεολαίοι και διαβάστε τα trends και το παίζει χτές και πως θα φτιάξουμε τα αμεσοδημοκρατικά με το internet και τα clouds και τα socialmedia.

Νεολαίοι Τ.Κ

Όταν σταματάγαν οι κατασκηνώσεις τον Σεπτέμβρη το κυνήγι με τα ΜΑΤ συνεχιζόταν να μην παίζουμε στα γήπεδα που είχαν τα κωλόπαιδα στην κατασκήνωση λες και θα τα χαλάγαμε με την μπαλα και το μπάσκετ. Μαλάκες πάντα αυτοί οι Γερμανοτσολιάδες του Μωραίτη και της Γερμανικής Σχολής. Χούντα και Κατοχή στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας από τότε. Με τους ντόπιους λακέδες τους. Τους Φύλακες. Και τα μυαλά στα κάγκελα.

Μετά πήγαινα πιό αραιά σαν φοιτητής μέχρι το 87, ως φοιτητής προνομιούχος, δηλαδή άνευ βιοποριστικού προβλήματος, να πρέπει δηλαδή να δουλεύω στα χωράφια ή σαν γκαρσόνι ή σαν πωλητής που κάναν πολλοί που δεν ήταν στην μεσαία τάξη όπως εγώ.  Εμείς οι προνομιούχοι της μεσαίας τάξης κάναμε στα 80s κάμπινκ στα ξερονήσια του Αιγαίου κατά προτίμηση, υπήρχε μία συμπάθεια σε μας τους ψιλοκουλτουριάρηδες στο να ψάχνουμε στις διακοπές πάντα για σκιά στα αρμυρίκια, δεν ξέρω γιατί. Αλλά και ό ήλιος δεν πείραζε πολύ όπως τώρα, τώρα κάθεσαι μια ώρα και πας στο νοσοκομείο. Καπέλο δεν είχα φορέσει ποτέ μου, ούτε  αντιηλιακό είχα βάλει ποτέ μου, τα θεωρούσαμε πούστικα αυτά τα πράματα. Η γυναίκα μου, μου τάμαθε αυτά από το 1994 και μετά και εκσυγχρονίστηκα και γώ.

Κάτι πάει στραβά στα φίλτρα. Μάλλον κάτι κάναμε στραβά εμείς και ο Ηλιος στεναχωρήθηκε το έριξε στα άφιλτρα. Ο κανονικός ο Ήλιος μιλάμε, που λάμπει, όχι των φλώρων των Οικολόγων ή ανατέλλων του ΠΑΣΟΚ.

Συνήθως με παπί φτιαγμένο ή με τα πόδια, why not ,  πήγαιναν οι περισσότεροι. Ναι παιδί μου, υπήρχαν και τέτοιες εποχές πρίν την Χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ και την Ξένη Κατοχή που πήγαινες ρεμάλι διακοπές με τα ΜΜΜ και τα ΚΤΕΛ. Επι Αλλαγής αν έχεις ακουστά άλλαξαν αυτά όταν μπήκε το lifestyle στην ζωή του μεροκαματιάρη Έλληνα.

Το παπί ήταν το lifestyle πριν πει άλλα ο διαφθορέας ο Κωστόπουλος με τα ΚΛΙΚ και τα Nitro κάτι που όλοι ποθούσαν, κάτι περίπου σαν το  iPad σήμερα.

80.000δρχ το πήρα το 1982 αρκετά λεφτά – ήταν ότι υπήρχε σε κουμπαράδες και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και δώρα γονέων, παπούδων και νονών (της μέρας) κλπ κλπ που μάζευα φράγκο-φράγκο με τον ιδρώτα του προσώπου όσων μου έκαναν δωρεές και χορηγίες από παιδί.  Δεν θυμάμαι πόσα ήταν τότε ο μισθός, είχαμε μεγάλους πληθωρισμούς τότε, Αντρέας γαρ, που τα διέλυσε όλα στην Ελλάδα και είχαμε χάσει την μπάλα.

Το 1991-3 πάντως το θυμάμαι πρώτος μισθός SIEMENS μηχανικού 150.000δρχ. Τσιγκούνα πάντα, 170.000 έδινε η Intracom αλλά προτίμησα SIEMENS γιατί μου είπαν ότι θα πήγαινα κομμάντο κανα χρόνο στο Μόναχο (εκεί που δείχνει η τηλεόραση τώρα συνέχεια) με άλλους 10 για να μάθω την δουλειά και να μεταλαμπαδεύσουμε μετά την σοφία μας στους ιθαγενείς της SIEMENS ΑΕ εδώ, που ήταν μόνο κάτι μαλάκες που να πουλάνε ήξεραν, να φτιάνει κανένας τίποτα, sales και project management και γραβάτες. Με μισό μάτι μας κοίταγαν οι άλλοι μαλάκες της SIEMENS AE εμάς του software development με τα τζήν και τους καφέδες στην κουζίνα μια ζωή, δεν κολλάγαμε με τίποτα με την μούχλα τους μέσα, με όλους αυτούς που είχαν μαζέψει από Γερμανικά πανεπιστήμια. Μειονότητα και κεί.

Του πως είναι και πως φτιάνουν και προγραμματίζουν τα αμαρτωλά τηλεφωνικά κέντρα ISDN και γούσταρα κάργα, ήθελα και ταξίδια στας Ευρώπας οπότε SIEMENS UeberAlles. Κλείδωσε.

Ευρωπαιστής λοιπόν από τότε και Μνημονιακός. Και ήξερα και Γερμανικά λόγω μεσαίας Τάξης και Goethe Institut που λέγαμε πριν. Κλασικός φασίστας δηλαδή που λένε σήμερα.

Αντιστοιχούσε ο μισθός των 150.000δρχ με τα σημερινά 1200€ των πρωτοδιόριστων μηχανικών. Και το Opel Astra που πήρα το 1993 γυρνώντας απο τας Ευρώπας, γυμνό εντελώς τίποτα σαν αξεσουάρ, 4.300.000δρχ – 28.7 μισθούς, είναι πολλά τα λεφτα Πέτρο μου είπε ο πατέρας μου τότε – σκέψου φίλε που  εξεγείρεσαι απένατι στην χούντα του Μνημονίου και των Γερμανών και του ΓΑΠ που το το αγοράζεις τώρα με 16.000€ – 13,3 μισθούς. Εμένα αυτό μου λεέι απλά ότι 20  χρόνια τώρα μάλλον αδικαιολόγητα έγινε τόσο φτηνό, δεν φτιάχτηκε δα και τίποτα φοβερό στην παραγωγική μηχανή της Ελλάδας που να δικαιολογεί 100% αύξηση μισθών. (αγοραστικής αξίας, το ίδιο είναι)

Δηλαδή μείωση σε ευρω 50% του μισθού μας ή να νικήσουν οι Αντιμνημονιακοί του 20% να ξανακάνουμε δραχμή εθνικά υπερήφανοι και να την υποτιμήσουμε 50% μετά. Μία η άλλη, πάλι το Astra και τα cornflakes τα ίδια λεφτά σε εργάσιμούς μήνες θα κάνουν.

Εμπόριο φτιάχτηκε, Σχολές με δημοσιογράφους και 300 κανάλια, public relations και τμήματα διεθνών σχέσεων, Πάντειος, θεολόγοι και λοιπά θεωρητικά.  Δανεικά δηλαδή του Κράτους Α.Ε για να τρέφει τους διορισμένους στον δημόσιο τομέα και τα ελλείμματά του και τις επιδοτήσεις του που με τον οικονομικό κύκλο γύρισε σε σένα, γιατί το χρήμα κυκλοφορεί ξέρεις, όταν λένε ότι τό φαγες, το άρπαξε ο πρώτος και σε σένα έφτασε από το ένα χέρι στο άλλο μετά από 100 αλλαγές και έφαγες και σύ και γώ πίτσες, και deliveries και Astra με 16.000€ κλπ κλπ κλπ.

Δεν σου είπε κανένας έκλεψες, έφαγες σου είπε. Όλοι τρώμε, και μετά τον τρώμε – αν φάμε πολύ λαίμαργα στην αρχή μας κάθεται στο στομάχι και μπορεί να χρειαστεί να τα ξεράσουμε. Αηδία.

Οπότε αφού τα μετράμε σε ευρώ τώρα αντί για δραχμές, ότι ο μισθός του μηχανικού θα γίνει 600€ για να είναι ο ίδιος με αυτόν που έπαιρνα και γώ το 1991.

Ζεις με 600€ τον μήνα μηχανικός; Oh yes. Και με τα μισά ζείς αν δεν είσαι μηχανικός και παίρνεις το βασικό που τόσο θα φτάσει μάλλον 300€ . Κινδυνολογώ εδώ, ο μέγας αναλυτής και σχολιαστής (εγώ είμαι αυτός), αλλά να τα πούμε ξανα το #san_simera_2021 και θα έχω δικαιωθεί, θα με δοξάσετε ξανά, ελπίζω όχι μετά θάνατον. Να με προσέχετε ρε οι θεράποντες ιατροί μου καρδιολόγοι, φυσίατροι, ενδοκρινολόγοι και ψυχίατροι να ζώ μέχρι τότε γιατί η Χώρα θα είναι σε κρίση και Με χρειάζεται να την σώσω. Μη τα βγάλω στη φόρα για τα φακελάκια που δεν σας έχω δώσει και καταλάβουν ότι είστε κορόιδα και σας φύγει η πελατεία.

Επισημαίνω επίσης ότι εμείς οι μηχανικοί, όπως και κάθε συντεχνία-κολλεκτίβα-society-κίνημα-λαική οργάνωση-συνωμοσία_πυρήνων_της_κατανάλωσης θέλουμε τα διπλά από τον κοινό λαό για να ζούμε αξιοπρεπώς, έχουμε αυξημένες ανάγκες, έχουμε φάει τα νιάτα μας στα θρανία και έχουμε στραβωθεί από τις οθόνες των γκομπιούτερζ. 10 βαθμούς έχω ρε από 15 χρονών, έπρεπε να έχω βγεί με 67% αναπηρική από τότε.  Άσε που  βασικά εκτελούμε όχι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ αλλά ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ (όχι μόνο όσοι δουλεύουν στα operations μην τα μπλέκουμε τώρα) όταν ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ κάτι και δεν είμαστε ΚΟΠΡΙΤΕΣ σαν και σας τους άλλους, τςτςτςτς.

4. ΕΧΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Και μάλλον θα ζήσεις έτσι με 600/300€ συνάδελφε μηχανικέ/ανειδίκευτε τα επόμενα 20 χρόνια του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου και να εύχεσαι να έχεις δουλειά εκεί είναι το μυστικό. Και να παλέψεις να δουλεύουμε όλοι 4 ημέρες/32 ώρες με -20% λιγότερο μισθό εθελοντικά, oh yes, για να δουλεύουμε όλοι και να μην φαγωθούμε μεταξύ μας οι χορτάτοι και οι πεινασμένοι.

Και  να είμαστε έτσι όλοι δηλαδή σοσιαλιστικά λιτοδίαιτοι στα κιμπούτς του Νέου Start-Up Nation της South Denmark και τις κολλεκτίβες και τους συνεταιρισμούς νέου τύπου με γεωπόνους επιχειρηματίες, βιολόγους ερευνητές και αφγανούς συντρόφους εργάτες γής και λοιπά τέτοια πολλά. Τα δικά μας indycompanies με τα @agromedia .

Και τα αυτοδιαχειριζόμενα enterprises που θα φτιάξουμε οι ηλεκτρολόγοι και οι κομπιουτεράδες να φτιάχνουμε RFIC, semantic αλγόριθμους και ότι άλλο μας καπνίσει στα πλαίσια πάντα που βάζει ο Μίχαλος και ο ΣΕΒ και η ελεύθερη αγορά και τα venture capitals και να μην ειμαστε πολύ πεινασμένοι γιατί καλή η επιστήμη και η έρευνα αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας.

Και να είμαστε έτσι ορεξάτοι για δουλειά και με ιδέες για #innovation που λένε και οι #entrepreneurs στα social media και το twitter. Και διάθεση για ΨΑΞΙΜΟ, πολύ ΨΑΞΙΜΟ, να το λιώσεις το google που σου ανοίγει τα μάτια και σε βοηθάει χωρίς να θέλει να του κολλάς ένσημα. Και να εκτιμάς ότι έχεις τζάμπα την wikipedia περί παντός του επιστητού και όχι την ΔΟΜΗ.

Γιατί στην ανάγκη γίνεσαι εφευρετικός.

Γιατί ή Ελλάδα ΔΕΝ έχει ρε παιδιά τέτοια παραγωγική βάση για να έχει 0% ανεργία με 40 ώρες δουλειά, καταλάβετέ το γαμώτο εσείς στα κόμματα οι ηλίθιοι όλοι, θέλει πολύ μυαλό αυτό; Πρέπει να ισοκατανέμουμε την εργασία&ανεργία μειώνοντας ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ + ΜΙΣΘΟΥΣ ή να πάμε μετανάστες (όχι βέβαια στις φάμπρικες και τα ορυχεία αλλά στην κυριλέ μητρόπολη) το 20-30% από μας, όπως πάντα πηγαίναμε οι Έλληνες.

Και παράλληλα να μειώσουμε και την ψαλίδα των μισθών από το 1:20 της Ελλάδας με στόχο το 1:3 το πολύ όπως στην ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ και μην ακούς τις μαλακίες αυτών που σου λένε ότι είναι καπιταλιστική.  Θα επανέλθω σε άλλο post στο θέμα αυτό, πρέπει να σκεφτούμε τρόπους-κίνητρα να αναγκάσουμε τον ιδιωτικό τομέα να μειώσει την ψαλίδα και πάει προς τα κεί  π.χ μέσω φορολογικών κινήτρων

Πάντως όταν η γραμματείς μας έπαιρναν ετήσια 10-15000€ , εγώ top scorer 15χρόνια εμπειρία 50.000€ ως γαμάτος προιστάμενος με 4-20MEuro τζίρο, ο δικός μου προιστάμενος 200-250.000€ και ο Μαυρίδης/Χριστοφοράκος έτεινε στο ΑΠΕΙΡΟ όπως τα έχεις μάθει από τα κανάλια αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά στο Ελλάντα και πρέπει να την φτιάξουμε την ψαλίδα γιατί αλλιώς ο καθένας θα σκοτώσει τον προιστάμενό του.

Όπως θα έχεις καταλάβει μετά κάποια χρόνια δουλιάς όλοι έχουν κάποιον Προιστάμενο που δίνουν Αναφορά. Αυτό είναι μεγάλη σοφία που την λέω ΕΓΩ (δόξασέ Με πάλι) και  είναι σοφία γιατί κανένας σχεδόν δεν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχουν Αφεντικά και Υφιστάμενοι αλλά μόνο Αλυσίδες Εξάρτησης και διάχυσης εξουσίας και αρμοδιοτήτων (τί είπα τώρα, MBA θέλει αυτό)

Βέβαια έμαθα ότι ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ έβγαζε 60.000€, παραπάνω από Μένα δηλαδή, και μου ήρθε κάπως, αλλά αυτό μου είπαν οι Συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ ότι είναι επίσης άλλη ιστορία και πρέπει να τον στηρίξουμε να συνεχίσει να τα παίρνει. Και  οι μαλάκες οι Έλληνες αυτοχαρακτηριζόμενοι Αριστεροί συμφωνούν. Ελπίζω μόνο τα κομματόσκυλα. Αδυνατώ να πιστέψω έναν υγιή εγκέφαλο με IQ>40 να υποστηρίζει τα τέτοια διαφοροποίηση και ψαλίδα στην εργατική τάξη του Κράτους Α.Ε.  Όσοι όμως το κάνουν θα τους αποκαλώ από τώρα και στο εξής Αριστερούς  Του Κώλου. T.K Για να τους διαχωρίζω από εμάς που λέμε επίσης ότι είμαστε Αριστεροί και εμάς θα μας λέω Αριστερούς του IQ>40.

5. ΞΕΡΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Και το μυστικό είναι η σωστή παιδεία και η καινοτομία και η δημιουργία και ο έρωτας και η φιλία και η ευτυχία και να είσαι καλά στην υγεία σου και να πηγαίνεις να κολυμπάς και να κάνεις πεζοπορίες τζάμπα στο βουνό και δίπλα στα ποτάμια και να ανέβεις για πάρτη μου που δεν μπορώ πλέον και τον Βοιδομάτη πάνω τις πηγές τα καλοκαίρια και να κάνεις την διαδρομή που ανακάλυψα ΕΓΩ ρε (δόξασέ με ρε μαλάκα είπαμε) την διαδρομή του ΤΕΜΠΕΛΗ Γέφυρα Βοιδομάτη-Κλειδωνιά 1,5 ώρα μαγεία και να φας πέστροφα στο τέλος στην Κλειδωνιά, έστω ιχθυοτροφείου και άσε τις καλές τις άγριες για τον Σωτήρη τον ντόπιο στο Βίκο που τις δικαιούται γιατί μένει εκεί και έχει και παιδιά.

Και όχι τα πόσα παίρνεις μαλάκα. Να πάνε να γαμηθούν τα λεφτά. Δουλειά να έχεις μόνο 3-4 μέρες τη βδομάδα και 1 μήνα διακοπες πληρωμένες. Αυτό είναι η ευτυχία. Και καλή γκόμενα και να σου σηκώνεται μαλάκα μαζί της μόνο και μόνο με το να τη βλέπεις να πλένει τα πιάτα.

Αλλά θα πρέπει πιθανότατα να νοικιάζεις δυάρι των 200-250€ με 2 άτομα στο Παγκράτι και με οικονομία το τηλέφωνο και φτηνά ψώνια στην λαική και χωρίς deliveries.  Θυμάμαι τα 80s-90s πηγαίναμε έξοδο στις Πιτσαρίες, αν λέει κάτι αυτό. Βγαίνει αν παίρνεις ΜΜΜ (μαλακία που τα ακρίβηναν πρέπει να τα έχουν τζάμπα οι μαλάκες το αναλύουμε και αυτό αλλού εδώ) και να μαζεύξεις λεφτά για παπί, που πόσο έχει ας πούμε 700€, μαζεύονται.  Ξέρεις με το παπί πήγαινα και γώ στην SIEMENS στο Μαρούσι και αρκετοί συνάδελφοι μέχρι το 2000 που πήγα στις Πωλήσεις και δεν ήταν πρέπον να με δεί κανένας πελάτης με το κουστούμι και την γραβάτα πάνω στο πειραγμένο.

Που να παίρνεις το αυτοκίνητο για Ζωγράφου-Μαρούσι, άσε που έκανα μετά τριά τέταρτα για να βρώ να παρκάρω στου Ζωγράφου. Κάποιες φορές να φανταστείς άφηνα το αυτοκίνητο τόσο μακριά από το σπίτι που έπαιρνα το ΠΑΠΙ για να πάω στο αυτοκίνητο, είχα που λένε οι ειδικοί των logistics το combined transportation ή κάπως έτσι. Το παπί το έδωσα στον Βαγγέλη τον υδραυλικό στου Ζωγράφου το ήθελε για ανταλλακτικά. Το 2007 στο ΚΑΤ ήμουν…

Αιωνία του η μνήμη του παπιού. Το έχουν καβαλήσει όμως ωραίοι και σφιχτοί κώλοι από Γυναικάρες. Θα πήγε ευτυχισμένο.

6. ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ

Συνειρμός για τα ανταλλακτικά μιας και με τα βλαστοκύτταρα θα αργήσει πολύ το πράμα. Να μπείτε στον ΕΟΜ, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και να γίνετε δωρητές οργάνων και αφήστε τις μαλακίες, θρησκευτικές ή άλλες να σωθεί κανένας άνθρωπος. Εγώ θα έμπαινα αλλά τα όργανά μου είναι της πούτσας εντελώς, κομμένο το πνευμόνι, καρδιά με φάρμακα, μη συνεχίσω και φτάσω στα αρχίδια και παρεκτραπώ. Και να μην λέτε μόνο στην Τρόικα ότι θα πάρει τα αρχίδια μας, να τα προσφέρετε να συνεχίσουν το θεάρεστον έργο τους αν μας τύχει τίποτα.

Γυμνό το άφησα το Astra των 4.300.000δρχ  και το κράτησα και ώς Ζημενσιανό στέλεχος Τ.Κ μέχρι το 2006 γυμνό, και έβγαζα την μπέμπελη τα καλοκαίρια .  Το έχει ο ξάδερφος ο Σαράντος τώρα που μου έστειλε το αίμα όλης της Αρκαδίας 100 φιάλες πόσες έχω φάει και γώ δεν ξέρω στις 7 εγχειρήσεις τώρα 14 μήνες ταβλα στοΓεννηματά και στο ΚΑΤ.  Νάναι καλά γίναμε και friends με την κόρη του στο facebook τώρα.

7. ΠΑΠΑΚΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ

Εκδρομές και διακοπές σε ΟΛΗ την Ελλάδα με το Παπί στα 80s: H EYTYXIA.

Και στο Πήλιο και στη Λάρισα και στην Λέσβο το πήρα ως φαντάρος στα φυλάκια, φόρτωμα στο τρένο και στο πλοίο. Είπαμε combined transport. Εγώ έπρεπε να διοικώ την Cosco.

Διακοπές δικάβαλα και τίγκα πίσω φορτωμένα σε σκηνή και sleeping bag και γκαζάκια. Για  να ψήνουμε τίποτα και φτηνά, μην παρεξηγηθούμε, είπαμε είμαστε υπέρ της νομιμότητας… Από φαί, souvlaki και κατά τα λοιπά GreekKamaki ΜπαςΚαι-ΑλλαΠου. Αθέμιτος ο ανταγωνισμός από τους επαγγελματίες Ιθαγενείς @greek-kamaki των Νήσων, που πας ρε φλώρε Αθηναίε. Και φυσικά πολύ μπάνιο.

Μια χαρά με έβγαζε το παπί, σκυλί, σπουδαίοι οι Γιαπωνέζοι, αυτό και το Sunny αυτό που βγάζαμε τότε στον Βόλο, μπατσικό μπορεί να το θυμάστε, όταν η Ελλάδα έφτιανε και τίποτα, σκυλιά. Και δεν πιανόταν ο κώλος μας τότε, μεγάλη υπόθεση αυτή. Και με την γκόμενα από πίσω ΑΝ.  Αραιά και που βέβαια με γκόμενα, όποτε είχαμε, γιατί δεν γαμούσαμε πολύ οι περισσότεροι,  τότε μην ακούς τι λένε τωρα οι γονείς σου παιδί μου. Πολύ σεξουαλική πείνα στα 80s.

8. ΟΙ ΜΗΤΣΟΥΣ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ

4Μήτσος : θυμάσαι μαλάκα Μήτσο τους Κρητικούς που μας είδαν σε κείνο το χωριό στη μέση Μάταλα-Ηράκλειο που μας είχαμε μπλαβίσει από το κρύο και κέρναγαν ρακές και παξιμάδια και στο γάμο καπάκι που που μας κέρναγαν κομούτσες αρνιά τα παιδιά γιατί φαινόμασταν (και είμασταν) πειναλέοι και κακομοίρηδες;

Ο Πέτρος ο γιός του Λογιστή της Τρίπολης και ο Μήτσος ο γιος του Τσομπάνου του Σαρακατσαναίου της Λιβαδιάς. 40 παλληκάρια από την Λειβαδιά πάνε για να πατήσουνε την Ντροπολιτσά.

Έτσι σήμερα είμαστε χορτάτοι. Μαζί τα φάγαμε. Τα αρνιά. Και τα χιλιόμετρα. Σε Πήλιο, Λέσβο, Κυκλάδες και Κρήτη. Μήτσο είσαι μεγάλος.


9. To Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας στο 46ο χιλιόμετρο για Σούνιο

Υπότιτλος: Λεφτά Υπάρχουν.

Επανέρχομαι στο  εξοχικό. Ξαναπήγα μετά την αναπηρία το 2010 μια φορά. Μου ήρθε να κλάψω από την ασχήμια της υπεβολικής δόμησης, ούτε να παρκάρεις μπορούσες πλέον, γιατί ούτε πεζοδρόμιο 30 εκατοστά δεν άφηνε ο περήφανος Έλληνας για τον δρόμο που ΘΑ πέρναγε έξω απο την ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του. Φάτα μαλάκα τώρα.

Να πουλήσει το κράτος τα εξοχικά να μαζέψουμε λεφτά για το χρέος, που νομίζεις ότι πήγαν τα λεφτά του 80; Κυκλοφόρησαν από δώ κι από κεί, ξεκινώντας ΙΣΩΣ κάποιες φορές από κλέφτες και λαμόγια και δημόσιους διορισμένους από τους πασόκους και τραπεζικούς ρετιρέ και φακελάκια και αγρότες και επιδοτήσεις. Αλλά που πήγαν όσα δεν πήγαν στην ΔΙΑΤΡΟΦΗ μας τελικά; Πήγαν σε ένα ΜΟΝΙΜΟ+ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΓΑΘΟ θα σου πεί ο μέγας Οικονομολόγος @psaranto , όλα τα σφάζω, όλα τα συμβουλεύω.

Kατέληξαν δηλαδή εξοχικά μικρομεσαία και ιδιοκτησίες και υπεραξίες γής και πρώτης της δεύτερης κατοικίας. 300δις είναι η αντικειμενική αξία των ακινήτων στην Ελλάδα των ιδιοκτητών. 35μ2 ανα κεφαλή αντιστοιχούν στον κάθε Έλληνα. Το μέγιστο παγκοσμίως το έχουν οι Δανοί με 45μ2 κατα κεφαλήν. Άρα μεγάλε δεν είμαστε και άσχημα που λένε οι Αντι-Μνημονιακοί. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αλλά όχι στα Μονοπώλια και την Πλουτοκρατία που λένε οι άλλοι οι Χαμένοι στο Διάστημα.

Χαμένοι πλην όμως Τίμιοι. Αυτούς δεν τους κοροιδεύω και δεν τους φτύνω  σαν τους Τραγικούς ξεφτίλες ΑνταρσυοΑναρχοΣυριζαιους. Τους σέβομαι και είναι σύμμαχοι της ΣοσιαλΔημοκρατίας γιατί έχουν δεσμούς με την Εργατιά και έχουν και Οργάνωση και Δίκτυο και Ακούνε τον Κόσμο.

Και δεν είμαι προβοκάτορας αλλά πολύ σοβαρά το λέω ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και το αποδεικνύουν ότι δεν κωλώνουν όταν είναι να βυθιστεί το καράβι να πάρουν ¨αντιλαικές» αποφάσεις.

ΚΚΕ #respect.

Θυμάμαι ακόμα αυτό που είχε πεί ένας πολύ Μεγάλος Βιομήχανος στην Ελλάδα:

θέλω να έχω δεξιούς εργάτες και κομμουνιστή λογιστή. Να είναι ήσυχος δηλαδή ότι δεν γίνονται δηλαδή απεργίες στο εργοστάσιο και λοβιτούρες στην διοίκηση για όσους δεν το έπιασαν.

Ας τα κάνουμε λοιπόν τα ακίνητα όλα sales και lease back και έχουμε ξεχρεώσει. #eureka #imfgr #eimai_megalos

Δεν θα ξαναπάω πάντως Μαύρο Λιθάρι νομίζω, άσε που δεν είναι ΑμεΑ friendy, ούτε το σπίτι, ούτε οι ανηφοροκατηφόρες του 90% που θέλει να χτίζει ο μαλάκας ο Έλληνας για να έχει θέα ανεμπόδιστη και αβάδιστη, περισσότερο από τον άλλον.  Όλοι του βουνού, μαλάκες οι καμπίσιοι. Ζωγράφου, Σαρωνίδα εγώ της ανηφοροκατηφόρας με αναπηρικό καροτσάκι τώρα. Γάμησέ τα.

Νεό Ηράκλειο-σύνορα Καλογρέζα τώρα. Flat το κατα δύναμη να τσουλάω το όχημα.

Πολιτισμός-ΗΣΑΠ-Δύση-Μνημόνιο-I_like_Munich-Φαναριώτες-4ever.

Θέλω να το θυμάμαι όπως ήταν το 74 πρίν το ξεσκίσουν οι φίλοι σου οι επαναστάτες οικοπεδούχοι παλιοί και νεότεροι ιδιοκτήτες και ο πατέρας μου μέσα βέβαια και Εγώ.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΧΤΙΣΑΜΕ ΜΑΛΑΚΑ.

Εμείς με «άδεια λυομένου» 50τμ2 χτίσαμε με τσιμεντόλιθους 70τμ2… Όλοι το ίδιο κάναν, ΕΤΣΙ ΧΤΙΖΩ_ΕΤΣΙ ΧΤΙΖΩ και φυσικά την πολεοδομική μας αυθαιρεσία την νομιμοποιήσαμε αργότερα και είμεθα καθόλα νόμιμοι και θα το κληρονομήσουν τα αδέρφια μου το σπίτι είναι μεταβιβάσιμο. Και λυόμενο με τσιμεντόλιθους…#Greek_lyomeno Όπως τώρα με τους υμιυπαίθριους της Μπιρμπίλη. Μαλάκα νόμιμε που δεν έχρισες τον ημιυπαίθριό σου. Κερδισμένος θα ήσουν. Γλιτώσαν τα τέλη τόσα χρόνια και πληρώναμε εμείς οι μαλακες οι νόμιμοι υψηλότερα φυσικά. Όποιος πρόλαβε. Μια άδεια που βγάζαν για τα 4 στρέμματα και κάναν τη περιφέρεια της πόλης της Σαρωνίδας, κάτι σαν την Κερατέα αν σου λέει κάτι.

Και ζήσαν αυτοί καλά και μείς καλύτερα.

Και ήταν καλύτερα μετά με το παπί το 50άρι (το φτιάξαμε αμέσως βέβαια) που πήρα το 82 γιατί ήμουν κυριλέ γιατί τότε βόλτα με την γκόμενα πήγαινες μετο λαω-φορείο και δεν ήταν κακό μαλάκα. Οι ΔΑΠίτισες θέλαν ρόδα μόνο αλλά στα παπάρια μας εμάς των αριστερών, οι καλύτερες γκόμενες ήταν στο εσωτερικό και τους αυτόνομους. Ουδεμία σχέση δεν πρέπει να έχουν με τους σημερινούς αυτόνομους , οι περισσότεροι γουστάραν την Παιδεία και την Σχολή και κάναν Phd και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά για να πάρουν καλή Παιδεία.

10. Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΕ  ΤΟΤΟ

Θυμάμαι επίσης από το 1977 που άκουγα τότε 13 χρονών για τα ιστορικά χαμηλά του δικομματισμού (42+25=67%, τότε έγινα Συμμαχία – Εσωτερικό,ΕΔΑ,Μαγκάκης/Πρωτοβουλία,Ψαρουδάκης/Χριστιανοί τι σου λέω τώρα) και ότι μας έφταιγέ πάντα η ενισχυμένη αναλογική και ότι δεν μας πήγαιναν τα κυρίαρχα μέσα πληροφόρησης. Αντί για Mega τότε είχαμε την ΥΕΝΕΔ. Ήμουν νιός και γέρασα και τις ίδιες παπαριές ακούω ακόμα.

Η κασέτα, έγινε CD να την κάνετε mp3 και mp4 και avi HDTV και 3D τώρα παιδιά.


11. Η ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

Ναι λοιπόν, από  την Κερατέα και τα Καλύβια και τα παιδάκια στο Τρίγωνο θα αρχίσει η Επανάσταση των Ινδιάνων, που θα καίνε τα μηχανήματα του διαβόλου του Μπόμπολα των Λευκών, που είναι πίσω από όλα και μιλάει με το πνέυμα του κακού μανιτού του Mega και του εκπροσώπου του Διαβόλου επί γής του Πρετεντέρη και της Μαλάκως της Τρέμη και θα πάρουν και με σκεπάρνια και μολότωφ τα σκάλπ από τα κράνη, τα Μπλέ Σακκάκια που ΜΑΤώνουν τα παιδιά ΜΑΣ.

Όπως και με την Μολδοβλαχία με Υψηλάντη τον Αλαβάνο και Κολοκοτρώνη τον Τσίπρα και Μπουμπουλίνα την Παπαρήγα. Διονύσιος Σολωμός ο Σπίθας ο Θεοδωράκης, τι λέει κι αυτός στα γεράματα, αλλά τον αγαπάμε γιατί είναι ο #1 και τον καταλαβαίνουμε πως ζεί τώρα στα γεράματα όπως τότε εμείς παιδιά που διαβάζαμε τον Μπλέκ-Ζαγκόρ-Όμπραξ και Κράνος-Δράση-Μάχη τους αγώνες απέναντι στους κακούς.

Τους κακούς Γερμανούς και την Δεξιά Ευρώπη και το Παλάτι και το Στέμμα της Μέρκελ με τους Λαμπράκηδες της Σπίθας.

Θα σε κάνει Ευρωπαίο ρε ο Φαναριώτης της Τρόικας Δημότη του κωλοδήμου της Ελλάδας που δεν έχεις καταλάβει ότι είσαι για την Ευρώπη ότι είναι η Αρκαδία για την Ελλάδα.

Η Σοσιαλδημοκρατία ή όπως σκατά θέλετε πείτε το δεν πρέπει να εξαρτάται και πολύ από το άν στα πράματα είναι το  CDU/CSU ή το SPD ή και οι DieLinke (αυτοί του Τσίπρα) που λεει ο λόγος. Είναι οργάνωση της κοινωνίας δεν είναι ποιός τυχαίνει να είναι κυβέρνηση, και ο Καρατζαφέρης ο Strauss να είναι η οργάνωση Σοσιαλδημοκρατία κυριλέ παραμένει, δεν αλλάζει σε φιλελεύθερα Αμερικάνικά ο θάνατός σου η ζωή μου. Όλοι μαζί.  Παίζει και ποιός είναι πάνω ρόλο φυσικά αλλά όχι κυρίαρχο, αλλά ζουν απλά τα weighting factors του Μ.Ο της Σοσιαλδημοκρατίας .

Μια χαρά Σοσιαλισμό έζησα προσωπικά 2 χρόνια δουλεύοντας στην Βαυαρία του  τωρινού συνάδελφου ΑμεΑ  Schäuble με 1500 μάρκα (700€) μόνο τον μήνα που μας έδινε η τσιγκούνα η Siemens και χωρίς να μου περισσεύει τίποτα και χωρίς αμάξι χωρίς τίποτα. Και συμπληρώνουμε  γενικώς άθλιοι υπέρμαχοι της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.  Πράκτορες Μηχανικοί και αυτοί δηλαδή, όπως και εμείς οι Πράχτορες Φυσικοί και Ηλεκτρολόγοι που έχουμε δώσει Γη και Ύδωρ στον Maxwell και στο Cost-231 και που κάνουμε τις  τάχαμου επιστημονικές μελέτες για τις δολοφονικές κεραίες για να κονομάει η Vodafone και οι άλλοι καπιτάλες της κινητής (Σημείωση: να επανέλθουμε εδώ αναλυτικότεροι ).

12. Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο NERD O ΛΑΚΕΣ ΟΛΩΝΟΝΕ ΤΟΥΣ (attention: TECH-only)

Και να ξέρετε η 2η Μάχη της Κρήτης θα γίνει για τα ΑΙΟΛΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ που πάει να βάλει ο Κερατάς ο Κοπελούζος στα απάτητα και Περήφανα Κρητικά Βουνά και να μας το καταστρέψει. Στον οποίο Κοπελούζο με υπερηφάνεια έχω να δηλώσω ότι έχω μπεί στο απόρθητο μέγαρο φρούριο που έχει στην Κηφισίας στην στροφή. Κανα γκαζάκι εκεί δεν άκουσα να έχει μπεί, στα εύκολα πάνε οι μαλάκες οι Πυρήνες της Φωτιάς, τα βάζω και γώ ο ανάπηρος στον Ανδρουλάκη και τον Μίκη τα γκαζάκια.

Έκανα λοιπόν τον τον Μαίο του 2000 την 1η μου Τεχνική παρουσίαση σαν μεγαλέμπορας μηχανικός πλέον (Τεχνικές Πωλήσεις λέγεται αυτό επισήμως) περί παντός του επιστητού των τηλεπικοινωνιών ως η ΝΟΗΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ του Τμήματος των Δημοσίων Τηλεπικοινωνιών του κ.Μαυρίδη / Χριστοφοράκου αν τους έχετε ακουστά.. Κυρίως για LMDS των φίλων μου Ισραηλινών της σημερινής Alvarion στην συγχωρημένη την Europrom η οποία επίσης είχε κάποιους Εβραίους συμβούλους διεθνείς πράχτορες που θα έβαζαν στην υφήλιο παντού LMDS στα 26Ghz για να πιάνει ο καθένας μας 30Mbps στην καθησιά του ασύρματο Internet . WiFi δεν υπήρχε τότε να ξέρετε οι νεώτεροι, ναι έχουμε ζήσεις τέτοιες δύσκολες εποχές εμείς, σκέτη Χούντα και Κατοχή του fixed ISDN, όπως τώρα εσείς ζείτε με το Μνημόνιο.

Έτσι θέλαν μας λέγανε και φυσικά τους λέγαμε ότι τόχουμε ήδη αυτό, αμοιβαίο δούλεμα δηλαδή. Και θα έφερναν στην Υφήλιο με άλλες Europrom σε κάθε χώρα την ασύρματη ευρυζωνικότητα από τότε με το LMDS.  Aιωνία του η μνήμη και αυτού, προχτές έμαθα ότι η ΕΕΤΤ ακόμα δεν κατάλαβε ότι έχει πεθάνει κάτι χρόνια και το Wimax στα 3.5GHz (κακομοίρα Intracom λέω εγώ) και «τιμώρησε» κάπως τον Κοντομηνά και την Cosmoline.  Και κεί  δάκτυλος SIEMENS. Newbridge με Hicom αλλά με το ρημάδι το SS7 έχασαν και βάλαν Teles και μετά ECI και είδαν την υγειά τους. Τα καλύτερα πάντως τότε ήταν τα Clarent. Τα είχα ποθήσει, οι δικοί μας οι μαλάκες της SIEMENS φυσικά είχαν αρνηθεί το reselling, δεν θα έφτανε η μίζα τον Μαυρίδη φαίνεται. Βάλαμε και  Juniper μετά, το Linux απέναντι στην συχαμάρα της Microsoft των routers την Cisco.  Και MRV και Enterasys και ExtremeNetworks και Cisco έχω, όλα τα σφάζω….

Πάντως τότε άκουσα το DHCP model αντί το PPPoE/A ήταν μπροστά οι Εβραίοι (δικά μας αυτά αγνοήστε τα, πουλάω μούρη μπας και βρώ δουλειά όταν μου κόψουν την αναπηρική σύνταξη οι Τροικανοί). Τότε είχα γίνει πράχτορας των εβραίκών εταιρειών που προωθούσε η SIEMENS σαν OEM στην Ελλάδα. Expert καλύτερος και από τον original την Space – που λέει ο λόγος, αυτοί είναι οι καλύτεροι σε αυτό το niche market, έμαθα όμως πάρα πολλά για το Ισραήλ αυτό το Startup nation και τους θαυμάζω και τους παρακολουθώ τι κάνουν, είναι παγκόσμιο best practice για τα startups.

Καποιος λοιπόν (αν θυμάμαι καλά αυτός) ακούμπαγε στον τοίχο και παραλίγο να ρίξει κάτω έναν πίνακα που ήταν κρεμασμένος. Ο υπεύθυνος της εταιρείας τότε έκανε την αυστηρή παρατήρηση «Πρόσεχε γιατί αυτό αν πέσει κάτω κοστίζει παραπάνω από το πανελλήνιο δίκτυο που θα θέλει να μας πουλήσει η SIEMENS«. Πόσο ήταν αυτό; Σημερινά κάπου 100-200ME (εκ. ευρώ)… Και θυμάμαι ότι είχε και κάβα με Chivas και τα σχετικά σε κάθε δωμάτιο συσκέψεων. Άλλα κόλπα αυτή η πλουτοκρατία ρε παιδάκι μου.

β) η Kirk Telekom A/S με τα περίφημα wireless PBX (αναμνήσεις του κολλημένου των telecoms, συγκινήθηκα τώρα…) που τα έφερνε εδώ η άγνωστη στο ευρύ κοινό ελληνική MARAK στο Πέραμα, αυτή που είχε το δικό της niche και στον ΟΤΕ και στην αγορά των public telecoms στην Ελλάδα (όπου υπηρετήσαμε επαγγελματικά) κυρίως με τα ναυτιλιακά τηλεπικοινωνιακά, .

Αυτή η ΜΑΡΑΚ λοιπόν έφτιαχνε ως Ελληνική startup των 80s με δικό της knowhow την πρώτη γενιά των pairgains – τα λεγόμενα «φερέσυχνα» ή καλύτερα «συνδρομητικά PCM» του ΟΤΕ αν θυμάστε. Είχα προσπαθήσει να πουλήσω και γώ τέτοια στην Αρμενία αλλά πιό μάγκικα με TDM-SHDSL άλλη ιστορία αυτή). Ξέρετε τις διπλές γραμμές, τετραπλές γραμμές όταν δεν υπήρχε καλώδιο και που αν έχουν μείνει ακόμα και σήμερα δεν παίρνουν ενσύρματο ADSL.

13. I LOVE ΟΤΕ

Και τα οποία προφανώς και καλώς προτιμούσε και προωθούσε ο πρώην κρατικός και πρώην αμιγής ελληνικός ΟΤΕ στο δίκτυό του. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιχείρηση της Ελλάδας, από την οποία μαλακοειδώς έφυγε το κράτος από το μετοχικό της κεφάλαιο για ΨΙΧΟΥΛΑ για να τρέφει τους αργόμισθους ΚΟΠΡΙΤΕΣ που το ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ τον ΑντιΠρόεδρο να τους διορίσει αντί να πάνε να δουλέψουν τα χωράφια και την οικοδομή οι κοπρίτες. Θέλαν γραφείο τα καθήκια και μας βύθισαν.

Όταν εμείς (επανέρχομαι) οι ΗΛΙΘΙΟΙ το είχαμε ξεφτίλα να γλύφουμε Πρασινοφρουρούς για να διοριστούμε στο Δημόσιο. Μετάνιωσα όμως που το 1994 άν θυμάμαι καλά δεν πήγα στον ΟΤΕ που με προσέλαβαν ΑΝΕΥ βύσματος παρακαλώ με βιογραφικό και προυπηρεσία (δοξάστε με).

Μού φάνηκαν λίγα τα λεφτά του ΜΑΛΑΚΑ και χτυπάω το κεφάλι μου 15 χρόνια τώρα. Όπως το βαράω και για μια φοβερή γυναίκα που δεν της την έπεσα ο μαλάκας Τω Καιρώ Εκείνω, και καημό έχω μεγάλο, αλλά ας μην επεκταθούμε εδώ γιατί καρφωνόμαστε. Ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε, και μετά ξύπνησα.

14. ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ (TECH-συνέχεια)

Επανερχόμαστε στον ΟΤΕ που δεν πήγα ο μαλάκας. Τώρα είναι 20% κρατικός αλλά δεν τον βλέπω καλά – 50δις είναι αυτά. Ο Παμπούκης να βάλει το χέρι του. H France Telecom ξέρετε εντελώς κατά τύχη έχει ντόπια εταιρεία προμηθευτή (Alcatel, κάναμε και εκεί ως μεγαλέμποροι μηχανικοί, δυστυχώς, δεν, γειά σου Ειρήνη, είσαι σπουδαία, αλλά δεν έπρεπε να με προσλάβεις γαμώτο), όπως και η Deutsche Telecom (Siemens την λένε, παίρνει και Alcatel πάντως ο Γερμανός γιατί ξέρει ότι η Siemens στο telecom δεν είναι σόι ας μην ήταν το CDU και θα βλέπαμε τι θα γινόταν στην DT το  50%-50%) , η Telecom Italia (Italtel) κλπ κλπ όπως προτιμούσε και τα της ελληνικής Intracom και της Ελληνικής ΣήμενςΤηλεβιομηχανική (κατά το 30% το εργοστάσιο που έκλεισε τελικά ανήκε στην ελληνική πρώην κρατική Εθνική Τράπεζα). Δίνοντας κάτι παραπάνω, που το κακό ήταν ότι αντί να είναι σε κανα 10-20% που δικαιολογείται τεχνικά οι προτιμώμενοι το παράχεσαν και το έκαναν πολύ μεγαλύτερο.

Και ευτυχώς, γιατί βρίσκαμε έτσι δουλειά στα 90s. Από όλα αυτά τα αμαρτωλά του ΟΤΕ και τους «εθνικούς προμηθευτές» εκ τών οποίων ξέρετε μόνο την SIEMENS & Intracom (ενώ για την Cisco και τον μάλλον σκανδαλώδη τρόπο που έπαιρναν τα έργα οι έλληνες μικρομεσαίοι εργολάβοι της Cisco σιγή ιχθύος, διαχρονικά δεν ακούτε τίποτα γιατί δεν είναι μαλάκες σαν την SIEMENS αυτοί, άλλη ιστορία επίσης, να θυμηθώ να γράψω και για τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της ΚτΠ για το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ και το έργο του δικτύου της Αστυνομίας – ζούμπιτα Cisco φυσικά – εγώ «τρούπωσα» με μαγκια με το πρώτο SIP Softwitch δίκτυο – – ως design, architecture, technical, presales, sales, marketing, configuration, contract, maintenance, quality manager που της αμαρτωλής SIEMENS Hellas, ιστορία μιας ζωής αυτό το job description της SIEMENS AE ….

Σήμερα λοιπόν από τα αμαρτωλά μάλλον έμεινε σαν ΠΑΡΑΓΩΓΗ που να μπορείς να δουλέψεις και να ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ κάτι η  η Intracom Telecom (μετά την αποτυχία του WiMax δεν την βλέπω να συνεχίσει να υπάρχει εύκολα, εκτός κι αν γίνει κάτι με κανα Wimax-Rural στις Ασίες, Ινδίες, Κίνες, ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί αλλιώς…), η ΜΑΡΑΚ και η NSN Ελλάδας –  η Nokia ουσιαστικά αγόρασε την αποτυχημένη SIEMENS στα τηλ/κά παγκοσμίως και εδώ στην Ελλάδα κράτησε το άγνωστο στους πολλούς τμήμα που ξεκίνησα και γώ στην πρώτη του ομάδα των 13 το 1991 (κλαψ….). Και EricssonAlcatel και  οι Κινέζοι Huawei Ueber Alles που παίρνουν όλες τις χοντρές δουλειές στα Δίκτυα των Telecoms αλλά εδώ σε φτιάνουν τίποτα. Μόνο Πωλήσεις – Service.

Την KIRK την πήρε η γνωστή, σε εμάς του εκλεκτούς των telecom, οι videoconference expert η  Polycom φανταστείτε, χεστήκατε οι υπόλοιποι.

3) B&O που ελπίζω να έχετε δεί design για να δείς πότε δικαιούσαι να έχεις πρώτο μισθό ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ούτε 1200€ τώρα , ούτε 600€ αύριο που λέγαμε αλλά ας πούμε δικαιωματικά  2500€ (λέω, δεν ξέρω, υποθέτω) που παίρνουν οι συγχωριανοί μας της Βόρειας/Άνω Δανίας αλλά σκάνε 60% σοσιαληστική φορολογία (ΝΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ-ΝΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ) και τους μένουν καθαρά στό χέρι μόνο 1500€ αλλά ζούνε κυριλέ με ποδήλατα λέει, χωρίς SUV και πράσινη ανάπτυξη και ανεμογεννήτριες, και είναι οι πιό ευτυχισμένοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λένε οι στατιστικές και τα ευροβαρόμετρα σε όλο τον κόσμο.

Και ευτυχώς που είμαι παράλυτος και όχι κουφός γιατί έτσι και δεν μπορούσα να ακούσω μουσική δεν ξέρω και γώ ρε πούστη αν θα άντεχα.

Τέλος,

προτρέπω τους φίλους μηχανικούς να σερφάρουν οπωσδήποτε στα sites των υπέροχων αυτών δανέζικων εταιρειών που δίνουν δουλειά στους δανέζους μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους) για brainstorming .

Για να σκεφτόμαστε πάντα να προωθούμε τις ξύπνιες επενδύσεις στην Πράσινη Ανάπτυξη και στις Νέες Τεχνολογίες που θέλει και ο Ομπαμα και ο ΓΑΠ και ενώ είμαστε υπέρ του ανοιχτού ανταγωνισμού και της Παγκοσμιοποίησης (όπως άλλωστε και οι ναυσιπλόοι αρχαίοι Έλληνες αλλά και οι Αρβανιτοέλληνες μπουρλοτιέρηδες του 1821)  δεν θέλουμε να τα σκάμε στην Nestle και την Kelloggs ακόμα κι αν είναι συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Δεν ξέρω, ίσως είναι και αυτοδιαχειριζόμενες οι πολυεθνικές αυτές της πλουτοκρατίας, πρέπει να διαβάσω το Indymedia να πληροφορηθώ για το θέμα αν και κατά πόσον τις υποστηρίζει το κίνημα ή έστω το ΠΑΜΕ.

Advertisements
Κατηγορίες:γνώμη, politics, Social-Political