Αρχική > γνώμη > 21 Απριλίου 1967-2011: Καιρός για πολιτειακή αλλαγή;

21 Απριλίου 1967-2011: Καιρός για πολιτειακή αλλαγή;

21/04/2011
Μάλλον χρειάζεται κάτι το καινούργιο στην πολιτική οργάνωση στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι η κομματοκρατία των 30 τελευταίων χρόνων έφερε σε χρεοκοπία τη χώρα και δεν μπορεί να ακολουθήσει την ευρωπαική προοπτική της ένταξής μας στην ΕΟΚ/ΕΕ το 80. Οι κοτζαμπάσηδες και οι οπλαρχηγοί των κομμάτωνπρέπει να κάνουν πέρα, να δώσουν την θέση τους στους Φαναριώτες της κοινωνίας. Πως όμως;
 
Προεδρικό σύστημα. Στύλ Κύπρου. Ας μείνουν τα κόμματα στην νομοθετική εξουσία, με 200 βουλευτές το πολύ, και με απλή αναλογική μάλιστα. Αλλά στην κυβερνητική εξουσία χρειάζονται συναινέσεις, διαπραγματεύσεις, διάλογος, συναίνεση, το 50%+1 οπωσδήποτε.
Και αν τα «αντισυστημικά» κόμματα, οι πάσης φύσεως οι ανταρσυοσυριζαιοκκεδικες συνιστώσες, δεν γουστάρουν συναίνεση και συνεννόηση ας μην συναινούν, ούτε να κατεβάζουν Πρόεδρο αν δεν θέλουν να κυβερνήσουν, όμως ο Πρόεδρος θα έχει την λαική νομιμοποίηση του 50%+1, έστω και με τον 2ο γύρο.
Χρειάζεται ο Πρόεδρος-η Κυβέρνηση που θα βγαίνει να έχει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που να ψηφίζεται και να νομιμοποιείται πλειοψηφικά. Αλλιώς θα έχουμε Κερατέες και θα λέει ο καθένας ηλίθιος την παπαριά του για Χούντες και Μνημονιακές κατοχές. Και να λέει ο 4% ότι θέλει εκλογές, γιατί λέει δεν νομιμοποιείται ο 35%.

Σημαντικό είναι επίσης ότι ως Πρόεδρος και Κυβέρνηση θα μπορούν να προωθούνται άτομα ανεξάρτητα από τα κόμματα – θετικό αυτό, μπας και υπάρξει και κάποια ενεργοποίηση αξιόλογων ατόμων με την πολιτική, οι οποίοι όμως με τίποτα δεν θα θέλαν να περάσουν μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς. Ανοίγει ο δρόμος για Προέδρους, νορμάλ ανθρώπους, στύλ Μπουτάρη-Καμίνη. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα μάλλον, η συννενόηση επί του πρακτέου, όχι επί θεωρητικών ιδεολογικών κατασκευασμάτων και παραδόσεων που έχει ο καθένας μας. Να ξεκολλήσουν τα μυαλά.

Σημείωση : Να προβλέψουμε δε, ότι ο Νέος Μπουτάρης #2 θα υποστηριχθεί από την Χούντα των Μνημονιακών Κομμάτων Κατοχής ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΑΡΙ, ΔΗ.ΣΥ, Δράση και θα υλοποιήσει το Μνημόνιο  #1, #2, …#n όπου n–>+∞. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.
___________________________________________________________ 

Ο 72 χρονος Κεντρώος Αλέκος Παναγούλης πως να ήταν άραγε σήμερα ως Πρόεδρος της Ελλάδας;   

Advertisements
Κατηγορίες:γνώμη