Αρχική > Social-Political, work > Εμπειρικοί εργασιακοί κανόνες (1-20)

Εμπειρικοί εργασιακοί κανόνες (1-20)

22/04/2011
1. Πρέπει να δουλεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερο και όσο το δυνατόν αποδοτικότερα
2. Έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά. Δεν  επικαλούμαστε το άλλοθι ότι δεν έχουμε ενημέρωση και θέλουμε σεμινάρια. Φροντίζουμε να αυτοενημερωνόμαστε και να αυτομορφωνόμαστε.

3. Δεν κωλώνουμε να αλλάζουμε καθήκοντα όταν μας ζητηθεί. Το επιδιώκουμε κιόλας για να αποκτάμε εμπειρίες Δεν κολλάμε να είναι η θέση ιεραρχικά ανώτερη για να αλλάξουμε καθήκοντα.

4. Ότι ξέρουμε το λέμε στους νεώτερους και όχι μόνο το λέμε αλλά το γράφουμε, για να μείνει όταν θα έχουμε φύγει. Ενεργούμε πάντα σαν να πρόκειται να φύγουμε την επόμενη μέρα.

5. Όποιον δεν βοηθάει την ομάδα προσπαθούμε να τον συνετίσουμε. Αν είναι μονόχνωτος και ανεπίδεκτος μαθήσεως, προσπαθούμε να του βρούμε κάποιο έργο που να μην κάνει ζημιά.  Αν  είναι αδύνατο να βρεθεί  τέτοια δουλειά τον προτείνουμε για Γενικό Διευθυντή.


6. Είμαστε και προϊστάμενοι και υφιστάμενοι ανάλογα με την δραστηριότητα. Υπακούμε και διατάσσουμε χωρίς κόμπλεξ. Όπως και στην οικογένεια, άλλοτε είμαστε από πάνω άλλοτε από κάτω. Το θέμα είναι να συννενοούμαστε να βγαίνει η δουλειά γρήγορα, όχι να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.

7. Καλό είναι να υπάρχει η συμφωνία στην ομάδα να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, αλλά πολλές φορές η συμφωνία αργεί. Η δημοκρατία στην δουλειά έχει time limit. Όταν ο χρόνος κάνει expire παίρνεις την ευθύνη σε περίπτωση που προΐσταται Και δεν κοιτάς ότι έχεις άλλοθι να σαμποτάρεις όταν είσαι υφιστάμενος.

8. Κάθε δουλειά μπορεί να γίνει καλύτερη. Τα «παράπονα» του πως βγαίνει η δουλειά δεν πρέπει να λέγονται λέγονται παράπονα, αλλά προτάσεις βελτίωσης. Λέμε ευχαριστώ σε όποιον κάνει παράπονα – πρόταση βελτίωσης και ασχολιόμαστε σοβαρά με τις ιδέες που έχει, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται ο άνθρωπος.

9. Είναι καλό να υπάρχει διαφάνεια  στην εταιρεία στα μισθολογικά. Αν δεν τα λέει η εταιρεία τότε τα λέμε μεταξύ μας. Όλοι να ξέρουν τι και γιατί παίρνει ο άλλος. Όποιος τα κρύβει είναι κομπλεξικός και πρέπει να του παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη.

10. Μισθολογικές διαφορές στην οργάνωση μεγαλύτερες του 1:3 καταστρέφουν την έννοια της ομάδας. Όποιος παίρνει €1000 δεν μπορεί να κάνει ομάδα με τον €5000. Είναι νοητές μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις, αλλά μόνο έκτακτα, αλλιώς αρκεί να έχουμε ομάδες με solo players.

11. Δεν κοιτάμε ποτέ τα mail το πρωί. Για 1-2 ώρες το πρωί κάνουμε τις σοβαρές εργασίες. Τα mail τα κοιτάμε 2-3 φορές την μέρα συγκεντρωτικά. Έχουμε επισημάνει στον κόσμο να μην θεωρεί  ότι το σημαντικό για αυτόν είναι και είναι και για μας σημαντικό.

12. ΔΕΝ δεχόμαστε ανάθεση εργασίας χωρίς χρονοδιάγραμμα και Action Item. Αν το κάνει αυτό προϊστάμενός μας του επισημαίνουμε τις διοικητικές του αδυναμίες και γιατί θα την πατήσει και αυτός και η εταιρεία και ότι κρίμα το MBA του.

13. Η πόρτα  στο γραφείο μας ΔΕΝ είναι ανοιχτή. Πρέπει να το σκεφτεί κάποιος σοβαρά τι θα μας πεί και πόσο θα μας απασχολήσει. Είπαμε. Η Δημοκρατία έχει time limit.

14. Ο καφές με τους συναδέλφους είναι η καλύτερη brainstorming session. Αγνοούμε αυτούς που λένε ότι τα ξύνουμε όταν μιλάμε περί ανέμων και υδάτων στην κουζίνα. Οι καλύτερες ιδέες για την δουλειά εκεί έρχονται (μετά την τουαλέττα).

15. Βοηθάμε κάποιον όταν του λέμε όχι  κατευθείαν αυτό  το Χ που μας ρωτάει, αλλά πως θα ψάχνει τις απαντήσεις για αυτό που μας ρωτάει. Το θέμα είναι να μάθεις να δουλεύεις , όχι να βγάλεις προσωρινά μια Χ δουλειά.

16. Όταν παραιτούμαστε δημιουργούμε διάδοχη κατάσταση ακόμα και να μην μας ζητηθεί. Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος αλλά το μπάχαλο της ασυντόνιστης μετάβασης δημιουργεί κακή ψυχολογία  και άσχημες ανθρώπινες σχέσεις που καλό είναι να αποφεύγονται.

17. Φυλαγόμαστε από όσους έχουν ύφος και διαφημίζουν τα  ΜΒΑ τους. Όποιος είναι καλός στην δουλειά του  δεν έχει την ανάγκη  να διαφημίζεται. Είναι ήρεμη δύναμη.

18. Δεν πολυπιστεύουμε όσους λένε ότι τρέχουν. Η παραδοχή ότι τρέχεις είναι ,ότι δεν μπορείς να κάνεις καλή αξιοποίηση του χρόνου σου, οπότε πρέπει να μας προβληματίζει γιατί ο συνάδελφος παραδέχεται τόσο ανοιχτά την ανεπάρκειά του. Τις περισσότερες φορές είναι πάντως έκκληση για συμπόνοια και ανθρώπινη επαφή λόγω άλλων ψυχολογικών προβλημάτων.

19. Αν μια δουλειά μπορεί να γίνει από άλλον π.χ νεώτερο με την επίβλεψή μας επιβάλλεται να γίνει έτσι και να μην σκεφτόμαστε ηλιθιωδώς ότι θα «μας πάρει την θέση ο νέος». Έτσι αυξάνεται η παραγωγικότητα και προσανατολιζόμαστε σε πιο ενδιαφέροντα καθήκοντα. Προτείνουμε delegation μετα μανίας.

20. Είμαστε γραμμένοι και συμμετέχουμε στο συνδικάτο. Ενημερωνόμαστε τι τρέχει στην επιχείρηση, στον κλάδο, στην Ελλάδα και διεθνώς και ενημερώνουμε και τους άλλους.

Advertisements
Κατηγορίες:Social-Political, work