Αρχική > γνώμη > Δέκα Αφορισμοί για την Ελληνική «Αριστερά»

Δέκα Αφορισμοί για την Ελληνική «Αριστερά»

24/04/2011
1. You Pay Your Crisis
Η Αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την χρεοκοπία της Ελλάδας. Το αντίθετο, έκανε ότι μπορούσε για να την προκαλέσει με την άκριτη υιοθέτηση παντός είδους οικονομικού αιτήματος. Έφτασε πρόσφατα δε στο σημείο δια του φωστήρα Τσίπρα να προτείνει ελλείμματα και διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων για να ξεπεραστεί η «κρίση». Στην οποία «κρίση» είμαστε βέβαια από το 1973 και πάμε κατά διαόλου υποτίθεται από τότε.

2. ΑΕΠ και Αριστερά
Όταν το ΑΕΠ αυξάνεται +4% το κάνουμε γαργάρα. Συνήθως λέμε ότι δεν κατανέμεται δίκαια. Όταν μειώνεται -4% έχουμε χαμό στο ίσιωμα, Μνημονιακή Κατοχή και επίκειται επανάσταση. Και στις δύο περιπτώσεις ο καπιταλισμός είναι πάντως σε βαθιά κρίση. Και η βλακεία σε άνθιση.

3. Οι κινηματικοί
Η κινηματική λογική είναι ηλίθια και αντιδραστική. Από που και ως που πρέπει να συμπαραστεκόμαστε σε κάποιον με κριτήριο το ότι φωνάζει και όχι ότι έχει δίκιο; Ίσα, ίσα οι καλόβολοι και δίκαιοι άνθρωποι είναι συνήθως αυτοί που φωνάζουν λιγότερο. Τους σιωπηλούς πρέπει να ψάχνουμε σε μια κρίση και όχι τους συνήθεις ανησυχούντες και φωνακλάδες, αυτοί  είναι κολλημένοι και ξέρουμε εκ των προτέρων τι κασέτα θα βάλουν.
Γιατί άραγε οι «κινηματικοί» θέλουν να «λύνονται» τα προβλήματα στο πεζοδρόμιο και όχι στο γραφείο ή στον καναπέ; Είναι μάλλον θέμα ανθρώπινης επαφής, δεν θα έχουν παρέες.

 

4. Ψυχιατρικό και Ακαδημαϊκό Άσυλο
Είναι παράλογο να υπάρχει «άσυλο» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Άσυλο υπάρχει παντού σε μια δημοκρατική κοινωνία. Απλά το άσυλο βολεύει ομάδες ψυχασθενών τραμπούκων να επιβάλουν με την βία τον δικό τους νόμο στις περιοχές ασύλου.
Πήγε λέει να να βαρέσει με καδρόνι γέροντα καλεσμένο, Καθηγητή 84 χρονών με Νόμπελ, επειδή κατά την γνώμη του είναι ρατσιστής. Ψυχιατρικό άσυλο σε κάθε Πανεπιστήμιο χρειάζεται για όλους τους ψυχανώμαλους που έχουν μαζευτεί. Πρέπει να βρούμε τρόπο να βγάζουν το άχτι τους και να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους οι ηλίθιοι. Τι άλλο να κάνει το Κράτος – δωρεάν ψυχιάτρο έχεις στο ΕΣΥ, 0% συμμετοχή σε ψυχιατρικά φάρμακα, να κάνει υποχρεωτική ίσως την ψυχιατρική εξέταση  στους φοιτητές όπως και στους αστυνομικούς;

 


5. Η Ανάσταση Νεκρών.
Το 42% των Ελλήνων πιστεύουν λέει στην Ανάσταση Νεκρών.  Γιαυτό πιστεύουν άτομα στο debtocracy, στο ότι θα λυθούν τα προβλήματα με την αναδιάρθρωση κλπ.  Γιαυτό πιστεύει και η Δημοκρατική Αριστερά ότι μπορεί να Αναστηθεί το ΚΚΕεσ και να βασιλέψει επιτέλους απέναντι στον Σατανά το ΠΑΣΟΚ….
Η επιβεβαίωση της παρακμής – 40% συμφωνούν με τα γιαουρτώματα. Άντε να ελπίζεις σε μια καλύτερη κοινωνία όταν βλέπεις πως είναι ο μέσος όρος γύρω σου. Προσγειώνεσαι όπως και στον Στρατό.

 


6. Οι ανεμόμυλοι της Αριστεράς
Η Ελληνική Αριστερά τα πάει χάλια με τα οικονομικά. Όποιος τα πήγαινε καλά, στύλ Παπαγιαννάκη, έπαιρνε την ταμπέλα του δεξιού. Η αγορά υπάρχει και λειτουργεί και δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να εφαρμοστεί. Τελεία. Όποιος καταλαβαίνει την λειτουργία της θα μπορέσει να την φέρει στα  προοδευτικά μας μέτρα μας το κατα δύναμιν, ο χαζός θα μάχεται τον νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση σαν τον Δον Κιχώτη με τους ανεμόμυλους.

7. Είμαστε όλοι ιδιοκτήτες, τοκογλύφοι και μέτοχοι.
Η μικροαστική αριστερά στην Ελλάδα είχε το αίτημα της ιδιόκτητης κατοικίας για όλους. Το ΚΚΕ το έκανε επέκταση, έβαλε και λαικό εξοχικό μέσα, ο καθένας την ντάτσα του και τα μυαλά στα κάγκελα. Γιατί είναι τώρα προοδευτικό να έχω 200.000€ επένδυση σε σπίτι και να μην τα έχω προθεσμιακές καταθέσεις, ομόλογα ή μετοχές και να βγάζω από κεί το νοίκι που πληρώνω δεν κατάλαβα.
Τι διαφορετικό είμαι τότε, τοκογλύφος, καπιτάλας ή νεοφιλελεύθερος; Αφού είναι θέμα εκτίμησης αν με συμφέρει να πληρώνω νοίκι ή το στεγαστικό δάνειο στην τράπεζα. Τι βλακείες είναι αυτές; Γιατί να δεσμεύομαι με ατομική ιδιοκτησία σήμερα την εποχή που σημασία έχει η χρήση και όχι η ιδιοκτησία; Αλλά τι καθόμαστε και λέμε, εδώ συμπαρίσταται οι «αριστεροί» στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων της Κερατέας, τους ιδιοκτήτες φορτηγών, φαρμακείων, ταξί και πάει λέγοντας, εδώ θα βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει;
Η αριστερά των ιδιοκτητών από τους ιδιοκτήτες της αριστεράς.

 


8. Πολίτης Μέτοχος του Κράτους Α.Ε
Από που και ως που πρέπει εγώ ως εργαζόμενος του Ιδιωτικού Τομέα που παίρνω τα μισά (και ιδρώνοντας) να νιώθω αλληλέγγυος με τους απεργούς των ΔΕΚΟ των 60.000€;  Υποτίθεται ότι είμαι μέτοχος, αφεντικό τους και αυτοί είναι προνομιούχοι σε σύγκριση με μένα!!! Και έχουν συμπαράσταση λέει στον δίκαιο αγώνα τους από τα κόμματα που υποτίθεται πως εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων…
Σαν να έχουν μπλέξει τα πράματα τα «αριστερά» κόμματα στην Ελλάδα. Θα επέλθει κοινωνικός αυτοματισμός εναντίον ΔΥ και υπαλλήλων ΔΕΚΟ και η Αριστερά θα λέει την κασέτα της με το παραμύθι ότι ο εχθρός είναι ο καπιταλισμός και το σύστημα που μας βάζει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας τα αδέλφια. Να χέσω τα αδέλφια που τα πληρώνω από το 80 με δανεικά λεφτά να μου κάθονται στον σβέρκο. Και να με δουλεύουν κιόλας. Εδώ απορώ πως δεν έχουν αρχίσει action τα γιαούρτια και οι αγανακτισμένοι πολίτες.

9. Η ελληνική Πάλη των Τάξεων
Στην Ελλάδα σήμερα έχουμε περισσότερο σύγκρουση 3 τάξεων (α) ιδιωτικών υπαλλήλων (β) δημοσίων και ελευθεροεπαγγελματιών και (γ) ανέργων. Με τα αφεντικά έχω την εντύπωση ότι κάπως, με αμοιβαίους συμβιβασμούς και σε τελευταία ανάλυση τα βρίσκουμε, μεταξύ μας οι εργαζόμενοι δεν τα βρίσκουμε.
Οι (α) είναι αυτοί που στηρίζουν την κατοχική Κυβέρνηση της Μνημονιακής Τρόικας και αποτελούν την σιωπηλή πλειοψηφία.. Παρ όλη την  προπαγάνδα των αντιΜνημονιακών συνοθυλευμάτων το 40% της κοινωνίας υποστηρίζει το Μνημόνιο όπως φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Το υπόλοιπο 60%, κάθε καρυδιάς καρύδι, από εθνικιστές, «αριστερούς», σπίθες, αναρχοανταρσυοσυρυζαιοΚΚΕδες δεν έχει να πεί τίποτα χειροπιαστό και ενιαίο, ο καθένας λεει τοα δικά του.
Οι (β) φωνάζουν αλλά η υπόλοιπη κοινωνία τους έχει χεσμένους, ξέρει ότι αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της Ελλάδας με την συμπεριφορά τους από το 81 μέχρι σήμερα. Οι δε Φωτόπουλοι ξεβρακώθηκαν εντελώς και η απέχθεια συγκρίνεται μόνο με αυτή που νιώθει κανείς απέναντι σε Ψωμιάδηδες που χαρίζουν πρόστιμα σε πρατηριούχους για νοθεία.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να πάρει με το μέρος της το (γ) έστω και αν δυσαρεστήσει το (α). Και η λύση είναι μία – 4 μέρες εργασία και 20% μείωση μισθών για όλους. Κοινωνική Αλληλεγγύη ή Βαρβαρότητα.

10. Η Ζούγκλα της Πλειοψηφίας
Δεν είναι παράξενο που κανένα κόμμα δεν προωθεί την 4ήμερη εργασία (με αντίστοιχη 20% μείωση μισθών) για να λυθεί το πρόβλημα τη ανεργίας. Κάνουν όλοι ότι δεν βλέπουν την λύση. Βασικά έχουν χεσμένους τους άνεργους και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας που τυγχάνει να είναι κατά 80% εργαζόμενοι. Ζούγκλα, να ψοφήσουν οι άλλοι μπας και κάνουμε δίαιτα εμείς. Ή το κλασικό και ηλίθιο, να πληρώσουν οι άλλοι.

Advertisements
Κατηγορίες:γνώμη