Αρχική > γνώμη, politics, Social-Political > (κεντρο-)Αριστεροί εναντίον Δράσης: Η καραμέλα των 700€, τα ναρκωτικά, τα παιδιά Μας και η ψήφος της 6ης Μαίου.

(κεντρο-)Αριστεροί εναντίον Δράσης: Η καραμέλα των 700€, τα ναρκωτικά, τα παιδιά Μας και η ψήφος της 6ης Μαίου.

18/04/2012

1. Η ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΔΡΑΣΗ

Υπάρχει μία συμπάθεια του χώρου των Κεντροαριστερών Μεταρρυθμιστών για την Δράση και τον Μάνο. Μάλλον διότι:
α. ο χώρος αυτός περιλαμβάνει αρκετά αξιόλογα άτομα (Ελίτ σαν και Εμάς, αλλά εμείς αγαπάμε περισσότερο τον Λαό από αυτούς)
β. γιατί μιλάει ξεκάθαρα κάνοντας σαφείς προτάσεις (δεν ομιλεί δηλαδή την Κουβελικήν)
γ. διότι έχουν επαφή με την πραγματικότητα στα οικονομικά θέματα και μιλάνε συνήθως με νούμερα (πράγμα που γενικώς σπανίζει στην Ελλάδα όπου γενικώς λεφτά υπάρχουν)

Για τους λόγους αυτούς Δράση & Μάνος είναι ελκυστικοί ακόμα και σε άτομα της Κέντρου & της Αριστεράς και έκαναν καλές μεταγραφές τελευταία (Προκοπάκης, Καλογήρου, Δοξιάδης κλπ εδώ). Ακόμα και φίλοι Μνημονιακοί Αριστεροί τους εκτιμούν και σκέφτονται να τους ψηφίσουν (γαμώτο) γιατί:

– κοιτώντας στο παρελθόν δεν τους κάνει καρδιά ή και ντρέπονται λόγω κοινωνικής κατακραυγής να ψηφίσουν την μικρή μειοψηφία των μεταρρυθμιστών/εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ (και γάμησέτα τώρα με Βενιζέλο αρχηγό) παρότι αναγνωρίζουν ότι οι εναλλακτικές είναι ακόμα χειρότερες

– αντιπαθούν όσο δεν παίρνει την τακτική των μη-θέσεων, μη-ευθύνης & ευχών/θεωριών της ΔΗΜΑΡ, την αντιμνημονιακή – φιλοσυριζαίκη πλειοψηφία του κομματικού της μηχανισμού και την ασχετοσύνη τους στα οικονομικά (άντε βέβαια να βρείς σοβαρό αριστερό να σκαμπάζει οικονομικά, γιαυτό θέλουμε τους Κεντρώους Σοσιαλδημοκράτες μαζί – που μας τους πήρε το ΠΑΣΟΚ μετά το 1977 όλους – για να μην γινόμαστε ρεζίλι).

Όμως τελευταία βγήκαν φάουλ στην πρότασή τους για την «εθνική σύνταξη» των 700€. Μου θύμισαν τους Πορνόγερους που πάνε και πουλάνε καραμέλες με ναρκωτικά στα παιδάκια Μας στα σχολεία για να τα παρασύρουν σε  ακολασίες.
___

2. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Βέβαια ο Μάνος την έχει ξαναπεί την πρόταση αυτή πρίν 2 χρόνια. Τότε έδινε 14 συντάξεις των 742€ τον χρόνο (10.395€ ετήσια) για τους πάνω από 65 έτη. Τώρα ζορίσαν τα πράματα και έπεσε στα 700€ με 12 συντάξεις  και ηλικία τα 67 έτη . Εγγυημένα από το κράτος (#lol). Που όπως καταλαβαίνετε σιγά-σιγά θα γίνει αγροτική σύνταξη για όλους μετά τα 70 και καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Η εθνική σύνταξη είναι η καραμέλα. Το ναρκωτικό είναι η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών (δηλαδή να τις πληρώνουμε εμείς – ντρέπονται να το πούν ανοιχτά). Και τα παιδάκια είναι οι ψηφοφόροι και οι αγαθιάρηδες φίλοι Αριστεροί που τους αρέσει η Δράση και την βρίσκουν και φιλολαική την πρόταση (άβυσσος η ψυχή του Μεταρρυθμιστού).

Είχα γράψει κάποια πράγματα τότε ΕΔΩ. Δεν θέλω να τα επαναλάβω όλα.
ΣΥΝΟΨΙΖΩ: Το βασικό πρόβλημα κατανόησης του «χαζού ψηφοφόρου – παιδιού» είναι η αδυναμία του να καταλάβει ότι όταν δουλεύει κάπου και παίρνει μισθό 1000€ και στο χέρι 850€ (λόγω π.χ 15% εισφορών στο ταμείο) ο μισθός του δεν είναι 1000€ αλλά 1200€ (γιατί 20% είναι οι λεγόμενες «εργοδοτικές εισφορές»).
Μεγάλη μαλακία αυτό το σύστημα, μπερδεύεται ο κόσμος. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πως έχει προκύψει αυτή η μπαρούφα ιστορικώς. Αντί να σου πούν ότι παίρνεις 1200€ και έχεις συνολικές εισφορές για σύνταξη 350€ αρχίσουν τις παπαριές με την τάχα μου «εργοδοτική εισφορά». Λες και την πληρώνει η εταιρεία βάσει τζίρου ή κερδών.

Πρέπει να το κάνουμε όπως οι αδελφοί Κύπριοι για να μην μπλέκεται ο Λαός.
Να μιλάμε για την «ΨΕΥΔΟ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ» για να συνεννούμαστε.
Εδώ πόσα δίνουμε για ΙΚΑ Είναι πολλά και γίνονται και σπατάλες, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

___

3. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (FOR REFORMIST DUMMIES)

Και έρχεται λοιπόν τώρα η Δράση να πεί : ΧΑΡΙΖΩ τα 200€ στον «εργοδότη» και σου ΧΑΡΙΖΩ και σένα παιδάκι καραμέλα “εθνική σύνταξη” 700€ και θα σου την εγγυάται (#lol) το Κράτος.

Δεν σου λέει  έπαιρνες μικτά 1200€ και τώρα θα παίρνεις 1000€ και καθαρά 650€ πλέον (αν θες να παίρνεις την ίδια σύνταξη με πρίν, αφού οι εισφορές που χρειάζεται το Ταμείο είναι 350€ – άντε ναναι 300-320€ που θα γίνουν – όντως – πιό απλά τα πράματα). Και άντε να τα βρείς ΣΗΜΕΡΑ  να δίνεις από τα 850€ καθαρά σου άλλα 200€ για να έχεις την ίδια σύνταξη. “Καλά είναι και τα 700€ μωρέ” θα πείς, ποιός ζεί ποιός πεθαίνει μέχρι τότε…». Και θα φτάσεις τα 70 και τα 700€ θα έχουν γίνει αγροτική των 300€ (μάλλον 300.000 δραχμών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)  και θα χτυπάς το κεφάλι σου.
_

Ο εργοδότης θέλει αυτά τα 200€ για το καλό Μας γιατί οι εισφορές είναι πολλές, δεν αντέχει, θα κλείσει και θα τρέχουμε χειρότερα, χρωστάει κι αυτός, θα τα κάνει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας κλπ κλπ κλπ τα γνωστά. ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ αυτός ο εργοδότης και η Δράση του (τόπιασες το υπονοούμενο έτσι; #provocator). Όντως υπάρχει πρόβλημα, όντως θα είναι κίνητρο να γίνει καμιά επένδυση, να κουβεντιάσουμε μια μείωση εισφορών (δικιά σου και επιβάρυνση δικιά μου μην το ξεχνάμε αυτό – επανάληψη μήτηρ μαθήσεως)  αλλά  ρε μεγάλε κόψε κάτι – τουλάχιστον πες θέλω 50€ – άκου κεί να θέλει να του δώσω και 200€.
_
Και μετά διαμαρτύρεται που τον λένε ανάλγητο, αναίσθητο, στυγνό νεοφιλελεύθερο κλπ κλπ. και που σου λέει ο Συνδικαλιστής «Δεν κουβεντιάζω καν μαζί σου» , «ΟΧΙ σε όλα» και σου κάνω και μια κατάληψη κερατά  ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.
Τι να κουβεντιάσει ρε ζώον (με το συμπάθειο) ο Συνδικαλιστής, όταν ξεκινάς με τέτοια πρόταση όλα δικά μου; Δεν το καταλαβαίνεις ότι Μας χαλάς την όποια δυνατότητα για Μεταρρύθμιση και συνεννόηση με τέτοια; Συναισθηματική Νοημοσύνη ΜΗΔΕΝ. Τα θέλει ο κώλος σου να έχεις το ΠΑΜΕ απέναντι.
Για αυτό απέτυχες το 1990-93. Γιατί και η Μεταρρύθμιση θέλει τον Γερμανό της. Να το πάει λαόυ-λάου το πράμα, χωρίς ακρότητες. Εσύ ΑγγλοΣάξων, βούρ στον Πατσά.

___

4. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

/** αν έχω καταλάβει σωστά τα νούμερα κράτος-εργοδότες-εργαζόμενοι συνεισφέρουν σήμερα κατά 18-10-7δις στις συντάξεις. Τα 18δις είναι η επιδότηση των ελλειμματικών ταμείων το οποίο είναι από τις βασικές αιτίες του ελλείμματος του Προυπολογισμού. Το οποίον και θα μηδενιστεί είτε αμέσως (ΑντιΜνημονιακοί με στάση πληρωμών κλπ) είτε βαθμιαία σε 2 χρόνια (Μνημονιακοί) θέλοντας και μη και με οποιαδήποτε Κυβέρνηση – ακόμα και με ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Επίσης γενικώς μιλάμε με τους μέσους όρους για να καταλαβαινόμαστε  **/

___

5. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στην κουβέντα που γίνεται οι υποστηρικτές της πρότασης μπλέκουν την κουβέντα και αρχίζουν τα γνωστά (και ισχύοντα) για την ανισότητα των συντάξεων και την επιδότηση των υψηλών από τις χαμηλές κλπ. Κατενάτσιο για να σε κοιμήσουν που είναι καλοί στην άμυνα (5.1) και να βάλουν γκόλ με ξαφνική αντεπίθεση (5.2).
_

Τα ερωτήματα στο θέμα αυτό είναι ΔΥΟ και δεν υπάρχει απάντηση πακέτο που θέλει σώνει και καλά η Δράση για να περάσει το (5.2) βάσει του (5.1).

5.1. Συμφωνείτε η -όποια- επιδότηση του κράτους στις συντάξεις να ισοκατανέμεται («σοβιετικά») σε όλους τους δικαιούχους και να καταργηθούν κοινωνικοί πόροι, επιδοτήσεις ευγενών ταμείων κλπ;

NAI, και επισημαίνουμε ότι η σημερινή επιδότηση των 18δις που φτάνει για την εθνική σύνταξη των 700€ είναι τεράστια και ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ και δεν μπορεί να συντηρηθεί στο μέλλον σε έναν ισοσκελισμένο προυπολογισμό με φορολογικά έσοδα 50δις.
Πιθανότερο είναι να πέσει αργά ή γρήγορα στο μισό (τουλάχιστον) και η εθνική σύνταξη να πάει στα μισά δηλ. 300-350€ (όπως και σχεδιάζεται άλλωστε σήμερα, μάλλον για το 2018).

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ: Είστε σοβαροί ότι το Κράτος θα μπορεί να δίνει και αύριο 18δις για συντάξεις; Ήδη με τα μέτρα του Ιουνίου του 2012 θα τα κόψουν στο μισό, 12δις ψάχνουμε από που θα τα βρούν νομίζετε; Υπάρχει πουθενά Κράτος στον κόσμο που δίνει το 10% του ΑΕΠ και 40% των εσόδων του για επιδότηση συντάξεων;
_

5.2. Συμφωνείτε να καταργηθούν οι ψευδο-«εργοδοτικές εισφορές» δηλ. η αναλογία συνεισφοράς εργοδοτών:εργαζομένων=10:7 (δις);
(ή αλλιώς θέλετε να πληρώνετε κατά μ.ο. ως εργαζόμενοι 150% περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές (ca. 17/7) ή να μειωθεί η σύνταξή σας κατά 30% [10/(18+10+7)]

OXI, αλλά άειντε ας κουβεντιάσουμε την μείωση των ψευδο- «εργοδοτικών εισφορών« π.χ αν το 10:7 μπορεί να γίνει 9:8, 8:9, 7:10 αλλά ως εκεί.

Να την βοηθήσουμε την κατάσταση, αλλά έλεος.  Το 0:17 είναι too much.
(Απάντηση: ως εργαζόμενος)

NAI, αμέ, και το ρωτάς; Έψαχνα να βρώ τρόπο να μειώσω τους πραγματικούς μισθούς κατά 10% και βάλε χωρίς να το πάρουν χαμπάρι (παρά όταν πάρουν σύνταξη) και δεν έβρισκα. Και τους λέμε ότι θα παίρνουν 700€ (με εγγύηση του κράτους – καρα #lol) ενώ είνα φως φανάρι ότι για 350€ πάει το πράμα

(Aπάντηση: ως εργοδότης)

___
6. ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

6.1. ουσιαστικά η πρόταση της Δράσης είναι τα 10δις εργοδοτικών εισφορών ετησίως (ca.200€/μήνα/εργαζόμενο) να τα πληρώνει ο εργαζόμενος πλέον και όχι ο εργοδότης.

6.2. Το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει 18δις ετησίως συνέχεια για επιδότηση των ασφ.ταμείων (συγκριτικά 20δις είναι τα έσοδα από άμεση φορολογία). Το ποσό αυτό θα μειωθεί δραστικά για να φτάσουμε σε μηδενικό έλλειμα.

6.3. Προβλέπεται (νομίζω γιατο 2018) έτσι κι αλλιώς η εθνική σύνταξη σε ρεαλιστικό ύψος ca.350€

6.4. Οι συνταξιούχοι ΣΗΜΕΡΑ είναι μάλλον περισσότεροι από  αυτούς που αντέχει η πρόταση (18δις/12/700=2,14εκ.). Δεν βρήκα τα νούμερα πάντως.  Ανευ όμως αναλυτικής μεταβατικής πρότασης η πρόταση της Δράσης προφανώς και δεν μπορεί να σταθεί. Τέτοια πρόταση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, παρά μόνο διακύρηξη αγαθών προθέσεων για το ότι δεν θα θιγούν οι δικαιούχοι σήμερα, οι εισφορές που έχουν καταβληθεί ήδη κλπ κλπ τα γνωστά ευχολόγια που δεν λένε τίποτα αν δεν μεταφράζονται σε νούμερα. Διότι τα πάντα ΟΛΑ είναι θέμα Μαθηματικών, όχι πολιτικής βούλησης. Όλοι είμαστε καλοί Ανθρώποι for sure, οι αριθμοί όμως δεν μας κάθονται.

6.5. Αποτελεί κίνητρο για μαύρη εργασία. Σε συνδυασμό με το ότι – αργά ή γρήγορα όλοι, εργαζόμενοι-άνεργοι παντός είδους, θα έχουμε δικαίωμα δωρεάν βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης άνευ όρων, δεν υπάρχει κανείς λόγος πλέον να ασφαλίζεσαι και να σε δηλώνει στο ΙΚΑ ο εργοδότης. Ή θα γραφόμαστε όλοι στο ΤΕΒΕ και θα γίνουμε έτσι η πρώτη χώρα παγκοσμίως με 100% εργοδότες/ελευθεροεπαγγελματίες  – η χαρά του φιλελεύθερου – και έχετε γειά βρυσούλες από δικαιώματα-άδειες-ωράρια-συνθήκες κλπ κλπ τέτοια σοσιαλδημοκρατικά παλιομοδίτικα.

6.6. Είναι αληθές ότι μια σύνταξη 700€ (ακόμα κι αν ήταν ρεαλιστική που δεν είναι) δεν πειράζει/συμφέρει τους  χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά ζημιώνει πολύ τους υπόλοιπους συνταξιούχους (που δεν είναι μόνο τα στελέχη αλλά και η μεσαία τάξη) και ΟΛΟΥΣ τους ήδη εργαζόμενους.
__

7. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η πρόταση είναι ταξικά μονοσήμαντα προσανατολισμένη,  εκτός δημοσιονομικής πραγματικότητας, πρόχειρη και μάλλον προεκλογική.
Ουσιαστικά πάει να περάσει μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους (200€ μείωση πραγματικού μισθού μηνιαίως) και υπερ των εργοδοτών με μάλλον λαικιστικό και ύπουλο τρόπο. Και αν εφαρμοστεί θα καταλήξει εκ των πραγμάτων να παίρνουμε όλοι αγροτική σύνταξη.

Είπαμε στηρίζουμε το Μνημόνιο, τα κίνητρα για την επιχειρηματικότητα και την λιτότητα, αλλά υπάρχουν και όρια, ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΧΕΣΟΥΜΕ.

Είναι εμφανής η έλλειψη μιάς Σοσιαλδημοκρατικής ΜΝΗΜ.Α (ΜΝΗΜονιακής Αριστεράς) να αντιπαρατεθεί με τέτοιες προτάσεις.  Ας ελπίσουμε ότι ο Πνευματικός Μας Ηγέτης Τόμσεν θα αναλάβει (και πάλι) να υπερασπίσει τα συμφέροντά μας ως εργαζομένων απέναντι σε τέτοιες προτάσεις.

___
8. ATTACHMENTS

8.1  Τζάμπα ασχολιέμαι αλλά Μου την έσπασε
Ευτυχώς που δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί αυτή η πρόταση.

Η κατεύθυνση απότι έχω καταλάβει της Τρόικας και του Υπουργείου Εργασίας είναι η δραστική μείωση των 18δις επιδοτήσεων των ελλειμματικών ταμείων με περικοπές στις μη βιώσιμες παροχές και στο βαθμιαίο κούρεμα υψηλών και μη δικαιολογημένων επικουρικών, εφάπαξ,  κλπ
___

8.2 Μην νομίσει κανείς ότι την γλιτώνουμε. Θα μας έρθει ο Πούλος αλλά αλλιώς.
Η κατάσταση στο ασφαλιστικό είναι τραγική. Μια ματιά στον προυπολογισμό του 2012 πείθει. DO IT – highly recommended – και θα καταλάβετε τι παπαριές μας λένε και Μας γλύφουν οι ΑντιΜνημονιακοί Ηλίθιοι που είναι στον Κόσμο τους (όπως ήταν και στο ΠΑΣΟΚ πριν το 2009, τουλάχιστον εκεί μερικοί το κατάλαβαν, τα άλλα κόμματα ακόμα, πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα – πρέπει να κυβερνήσουν για να συνέλθουν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ).

Το σύστημα χρειάζεται 35δις για να εγγυηθεί το σημερινό ύψος συντάξεων (κατά μέσο όρο επαναλαμβάνω – υπάρχουν μεγάλες ανισότητες που εκμεταλλεύονται τέτοιες προτάσεις) και έχει μόνο 17δις (10+7δις) που προσφέρει η εργασία μας.

Το Κράτος έχει πτωχεύσει και δεν μπορεί να δίνει τα 18δις (και αυτά εκτάκτως τα δίνει και μέσω δανεισμού/ ελλείμματος – παλιά δεν έδινε τόσα πολλά), οι εργοδότες ζορίζονται κι αυτοί και  θέλουν να απαλλαγούν από τα ψευδο-«δικά τους» 10δις, οι εργαζόμενοι ζορίζονται για τα 7δις ΓΑΜΗΣΕΤΑ.

Οι συντάξεις θα πέσουν στα μισά (κατά μ.ο), είναι προφανές ότι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα και είναι αναπόφευκτο, αλλά όχι με το τρόπο που θέλει η Δράση, γιατί έτσι είναι επικίνδυνο να πάνε στο ¼ απότι είναι σήμερα. Γιατί αν καταργήσουμε τις ψευδο-«εργοδοτικές εισφορές» θα υπάρχουν σίγουρα μόνο τα 7δις των εργαζομένων, με το ζόρι κι αυτά λόγω ύφεσης και ανεργίας [και άντε ένα 2% του ΑΕΠ από το κράτος (4δις) δηλαδή max.7-11δις].  Και όταν έχουμε κίνδυνο δεν τα βάζουμε όλα στον ίδιο κουβά. Στοιχειώδες Risk Management αγαπητέ Watson.

Μόνο η Ανάπτυξη λύνει το πρόβλημα (ΕΓΩ το σκέφτηκα αυτό). Μα γιατί δεν ψηφίζουν κανένα νόμο οι άχρηστοι οι δωσίλογοι για να έρθει η ανάπτυξη; ΕΓΩ θα τα σκέφτομαι όλα;
___
8.3  Καλά παιδιά αυτοί της Δράσης, αλλά…
Δράση (όπως και τα συναφή ΔΗ.ΣΥ/Δημ.Ξανά) ΔΕΝ ψηφίζουμε.

Μνημόνιο ÜBER ALLES βέβαια, αλλά Εμείς είμαστε Μεταρρυθμιστική (κεντρο-)Αριστερά και αυτοί Μεταρρυθμιστική (κεντρο-)Δεξιά.
Mην ξεχνάμε τα βασικά λόγω του κοινού Μας (Μαύρου) Μετώπου ενάντια στην ΑντιΜνημονιακή Ηλιθιότητα των ΚαμμενοΤσιπραίων και την γενικότερη Κλαψομουνίαση του πάντα προδωμένου Λαού Μας.

Τους προτιμάμε από τους Νεάντερταλ της ΝΔ_, είμαστε καλοί friends στο facebook,  τους αφήνουμε να κάνουν ζυμώσεις στην «Μεταρρυθμιστική Αριστερά» στο fb,  κοροιδεύουμε τους άλλους τους κακούς και άσχημους μαζί, εξετάζουμε τις προτάσεις τους, ο Καρύπογλου είναι ωραίος τύπος και μακάρι να βγεί στην Δράμα, τους χαιρόμαστε γιατί είναι από τους λίγους που μπορούμε να κουβεντιάζουμε επι της ουσίας μαζί τους, συγκυβερνούμε και μαζί τους άμα λάχει – no problem – και βρίσκουμε έναν μεσο κοινό παρονομαστή,  αλλά δεν αποδεχόμαστε (ως έχουν) τέτοιες μονοσήμαντα ταξικές προτάσεις. Και είναι αρκετές αυτές. Όπως και η άλλη του μη προοδευτικού συντελεστή φορολόγησης, του τρόπου απόλυσης των ΔΥ κ.α

Εκτός εξαιρέσεων βέβαια, αν τύχει στον Νομό μας και βάζει κανένας σοβαρός (κεντρο-)αριστερός υποψήφιος μαζί τους και μεις δεν βρίσκουμε να σταυρώσουμε:

– «Ραγκούσηδες» από το ΠΑΣΟΚ μ-λ (τo μη-λαμογιακό και εκσυγχρονιστικό,  «υπάρχει αυτό;» αναρωτιώνται πολλοί – με το δίκιο τους) ή

– «Ματσαγκάνηδες» από την ΔΗΜ.ΑΡεσωτ. (τους κρυφοΜνημονιακούς πράχτορες  που έχουμε μέσα δηλαδή, πέθανε νωρίς ο Παπαγιαννάκης γαμώτο)

και να τους προωθήσουμε να μολύνουν με προδοτικό Μνημονιακό Μεταρρυθμισμό τα κόμματά τους καθότι παρθενογεννέσεις άσπιλων και αμόλυντων Σωτήρων δεν γίνονται (ακόμα κι αν η Παναγιά είναι μαζί μας, που να προλάβει κι αυτή, είχε Σαμαρά και Καμμένο, τώρα έχει και τον Καζάκη)  καθώς είναι και μειοψηφία οι εκσυγχρονιστές στην Ελλάδα (από το 1821) και οι φορείς των αντιλήψεων αυτών δεν έχουν συγκροτηθεί ως επίσημες τάσεις στους χώρους αυτούς.  Ακόμα.
(θα επανέλθουμε, μάλλον, να δούμε και τις λίστες γιατί τα πρόσωπα έχουν πλέον μεγάλη σημασία).

Ευτυχώς πάντως που κάνουν τέτοιες προτάσεις στην Δράση για να γίνεται φανερό και να εξηγούμε στον Λαό (ο οποίος διψά να τον καθοδηγήσουμε Εμείς – η Προοδευτική Ελίτ) γιατί ΔΕΝ πρέπει οι ΚεντροΑριστεροί να τους ψηφίσουμε. Αν δεν την είχαν κάνει/επαναλάβει, ίσως έμπαινα και Εγώ στον πειρασμό να τους ψηφίσω (που λέει ο λόγος).

___
8.4 Μνημονιακή Επιμόρφωση

Για να μην ξεχνιώμαστε, έτσι ώστε να διαφωτίζεται ο Λαός.

1. ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΙΙ; Και σοβαρά τώρα, ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ, δεν μας ακούει κανείς, είσαι ακόμα εναντίον Του και ψηφίζεις εναντίον Του;;;!!! Σε πόσα και ποιά (επακριβώς) bullet διαφωνείς;
(με κεφαλαίο το Του διότι ΚΑΙ το Μνημόνιο-ΙΙ είναι Ευλογία για τον τόπο)

2. Διάβασες ποτέ σου τον Προυπολογισμό της Ελλάδας πρίν πετάξεις την εναλλακτική σου παπάρα στα οικονομικά θέματα;

ΓΙΑΤΙ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

Advertisements
Κατηγορίες:γνώμη, politics, Social-Political