Αρχική > γνώμη, politics, Social-Political > ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ: Σημειώσεις για τα πολιτικά των 6 τελευταίων μηνών του 2012 #tldr

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ: Σημειώσεις για τα πολιτικά των 6 τελευταίων μηνών του 2012 #tldr

31/12/2012

Δημήτρης-Χριστόφιας-290x245

Ας κάνουμε μια ανασκόπηση κύρια στους τελευταίους 6 μήνες για να καταλάβουμε ποιά ήταν τα κύρια σημεία που επηρρέασαν στην αλλαγή του κλίματος (αν δεν το πήρατε είδηση – σωθήκαμε απο τα χειρότερα της Δραχμής, είναι στο δρόμο κι έρχεται η Aνάπτυξη & άρχισε η παρακμή των ΑντιΜνημονιακών) και δείχνουν γιατί όλα μπήκαν σε ένα δρόμο το 2012 και θα πάνε καλύτερα το 2013 και μέχρι το 2016 τον Ιούνη που θα ξανακάνουμε εκλογές.
___

1. ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ SARAH
Η ένταξη της Κύπρου στο Μνημόνιο, η συμφωνία ΟΛΩΝ των κυπριακών κομμάτων στους Mνημονιακούς νόμους λιτότητας και τα δάκρυα του Χριστόφια απέδειξαν πως ΔΕΝ υπάρχει άλλος δρόμος. Τέλειωσαν ταυτόχρονα οι αντιμνημονιακές αρλούμπες 3 χρόνων για δάνεια από Ρωσία, για πετρέλαια, κόλπα με CDS, λέσχες Bilderberg, προδότες δωσίλογους, Χούντες, Πινοσέτ, νεοφιλελεύθερους, ΕΛΕ, δραχμές, τσαμπουκάδες διαπραγματευτές, τραπεζίτες που τσεπώνουν τα λεφτά απο τα δάνεια και άλλα πολλά των (νεο)κομμουνιστών και (νεο)εθνοπατριωτών ευαγγελιστών του debtocracy & της Naomi Klein για τον άλλο κόσμο που είναι εφικτός και θέλαν να μας στείλουν.
Μετά τα Μνημόνια σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και την διάψευση των συριζαίκων ελπίδων στις εκλογές στην Ολλανδία και στο δημοψήφισμα στην Ιρλανδία υποχωρεί η άρνηση της πραγματικότητας ακόμα και στους πιό ιδεοληπτικούς και απροσάρμοστους. Οι Νο1 απροσάρμοστοι (ΑΝΕΛ) διαλύθηκαν αμέσως. Το Νο2 (ΧΑ) θέλει λίγο δουλειά, τους έχει αναλάβει ο Δένδιας και η Ανάπτυξη (βλέπε 5). Οι πιό δύσκολοι είναι το Νο3 (ΣΥΡΙΖΑ), λόγω μακρόχρονης έκθεσης στον Λαικισμό και την μονοπωλιακή αγορά της κοινωνικής ευαισθησίας οπότε θα επικεντρωθούμε σε αυτούς στο πόνημα – γιατί δεν τραβάνε πια και γιατί έχασαν.

Τι σημαίνει SARAH? Τα στάδια αντιδράσεων στις αλλαγές: Shock, Anger, Rejection, Acceptance, Help. Kαι στις απώλειες παρόμοια στάδια έχουμε DABDA: Denial, Anger, Bargaining, Rejection, Acceptance.
Ο κάθε άνθρωπος συμπεριφέρεται διαφορετικά και με διαφορετική ταχύτητα απέναντι στα στάδια αυτά, είμαστε στο στάδιο που ενισχύεται αποφασιστικά το ποσοστό του acceptance στην πλειοψηφία του κόσμου. Οι ψυχολογικοί μηχανισμοί αμύνης δε που περνάμε πρίν την ωρίμανση εξηγούνται ΕΔΩ

Όταν δίπλα μας στην Ευρώπη (που έχουμε συνεχή πληροφόρηση) η πραγματικότητα αποδεικνύεται διαφορετική και οι Ευρωπαίοι που συμμερίζονται τις ιδέες του ΑντιΜνημονιακού Μετώπου ελάχιστοι, η αναζήτηση μοντέλων και συμμάχων για να ικανοποιηθούν οι “αντι-νεοφιλελεύθεροι” πάει στη Λατινική Αμερική, οπου η φαντασία για το τι συμβαίνει εκεί και πως πράγματι αντιμετωπίζεται μπορεί να είναι ελεύθερη.
Διαβεβαιώνουμε βέβαια παράλληλα τους Ελληνοαμερικανούς επενδυτές ότι είμαστε κάτι σαν τους Democrats (ενω οι Μνημονιακοί δεν είναι μόνο Repubicans αλλά και ανήθικοι, άσε που είναι Ευρωπαίοι) για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, και οι μέσα και οι έξω. Ανδρέα ζείς.

___
2. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής που εκφράστηκε με την υποστήριξη στο λεγόμενο “πραξικόπημα των υπαλλήλων της βουλής” μετά την τροπολογία Στουρνάρα (υπο το κάλυμμα πάντα γελοίων δικαιολογιών αυτονομίας της Βουλής, αντιδημοκρατικότητας της τροπολογίας κλπ).  Ήταν το αποκορύφωμα σε παρεμφερείς ενέργειες υποστήριξης προνομιούχων στρωμάτων εργαζομένων όπως π.χ στις ΔΕΚΟ, γιατρούς-μηχανικούς-δικηγόρους με την υποστήριξη της μη ένταξης στον ΕΟΠΠΥ κλπ Κοντόφθαλμη στρατηγική, που έχει μεν ωφελήσει προσωρινά εκλογικά με το 27%, αλλά είναι εμφανώς αντίθετη στην καθαρά προοδευτική απαίτηση στοιχειώδους εξισωτισμού που έχει αναδειχτεί στην Ελληνική κοινωνία στην διάρκεια της κρίσης.
Ενώ κατά την διάρκεια της μεταπολιτευτικής ανάπτυξης οι ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων ήταν όπλο που εκμεταλλεύοταν η ευρύτερη Αριστερά («θεσμικά» αιτήματα του στύλ “απεργούμε και για μεις για το επίδομα που παίρνουν οι ΧΧΧ και απαιτούμε την εξίσωση με τους ΥΥΥ”), στη φάση της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι τίποτα άλλο από πρόκληση. Το ότι προνομιούχοι είναι “οι Μπόμπολες, οι Λάτσηδες, οι Βαρδινογιάννηδες και 2000 οικογένειες που λυμαίνονται τον τόπο” και αν τους τα πάρουμε και τα μοιράσουμε σωθήκαμε πείθει μόνο όσους θέλουν να πειστούν. Άσε που τα 600δις που μας είχαν ζαλίσει (το ΚΚΕ ξεκίνησε να λέμε την αλήθεια από τα 70s) πως τα είχαν βγάλει στην Ελβετία αποδείχτηκαν μόνο 30-35δις.(«καλά τώρα, τα πήγαν αλλού» θα αρχίσουν να λένε)
Γενικότερα η υποστήριξη παντός είδους αιτημάτων δείχνει παλαιοκομματική και πελατειακή λογική που σιγά-σιγά δείχνουν όχι μόνο να ξεπερνιώνται στην κοινωνία αλλά να δημιουργούν και απέχθεια για όποιους τη συνεχίζουν.

____

3. Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Η επιτυχής έκβαση της αναδιαπραγμάτευσης τον Δεκέμβρη που πέτυχε τη νέα δόση χωρίς καταγγελία του Μνημονίου ενσωματώνοντας ουσιαστικά τις απαιτήσεις που είχε θέσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ: μορατόριουμ καταβολής τόκων, μηδενικά σχεδόν επιτόκια (ενώ το πρόσθετο κούρεμα μέσω OSI είναι προφανές ότι γίνει με συνολική λύση για όλα τα κράτη αργότερα, άσε που δεν μας επηρρεάζει τώρα στον προυπολογισμό και στην έκταση της λιτότητας). Βοήθησε και η αλλαγή στάσης της Ευρώπης από Ντράγκι-Μέρκελ.
[Το δε περιουσιολόγιο που φώναζε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η δικιά του λύση όχι μόνο το είχε προτείνει η Τρόικα στο Μνημόνιο αλλά τεχνικά έχει ήδη δρομολογηθεί και θα είναι έτοιμο να υλοποιηθεί το 2013].

Η κατάθλιψη που έπεσε σε όλη την Αριστεροδεξιά μετά την αποφυγή της αποτυχίας και το μόνο επιχείρημα που ακούστηκε “τα λεφτά θα πάνε στους τραπεζίτες και όχι στην αγορά” είναι ενδεικτικά του επιπέδου κατανόησης χρηματοοικονομικών θεμάτων (ή της χωρίς ντροπή προπαγάνδας) στους οποίους έχει γαλουχηθεί από τις κομματικές ηγεσίες η κομμουνιστικογενής Αριστερά και η Λαικιστική Δεξιά.
Οι ΑντιΜνημονιακοί καταγγέλοντες την «υφαρπαγή ψήφου» (μια ζωή τα ίδια) δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ακόμη ότι ο Λαός δεν ψήφισε “επαναδιαπραγμάτευση – επιμήκυνση – απαγκίστρωση” από το Μνημόνιο στις 17 Ιουνίου. Ψήφισε να μην βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνει καταγγελία του Μνημονίου.
____

4. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
Η σταδιακή “εκπαίδευση” Λαού, δημοσιογράφων και κομμάτων στο τι σημαίνει συμμαχική κυβέρνηση  [προγραμματική συμφωνία, εξέταση πολλαπλών εναλλακτικών λύσεων, εκατέρωθεν συμβιβασμοί, χρόνος, συσκέψεις, απαραίτητες αλλαγές και πρασαρμογές]  που κατέληξε σε σχετικά ισορροπημένα μέτρα για τον Προυπολογισμό, τα 13δις και το φορολογικό, δεδομένων των συνθηκών.  Η πολύμηνη «μετρολογία» μάλλον εξεφτέλισε εντελώς δημοσιογράφους και αντιμνημονιακά κόμματα που έβγαζαν επί μήνες “ειδήσεις” και ανακοινώσεις επί φανταστικών μέτρων. Φάνηκε επίσης ότι όταν 3 κόμματα εξετάζουν ένα θέμα και ψάχνουν κοινή λύση, αποφεύγονται αρκετές πατάτες που συμβαίνουν όταν προτείνει κάτι ένα από μόνο του και το περνάει γιατί έχει την εξουσία.

Επίσης έδειξε ότι έχουν διαμορφωθεί 2 “στρατόπεδα”  στην Ελλάδα: αυτών που μπορούν να κουβεντιάζουν και να συνεννοούνται και στους ούγκ που συννενοούνται μόνο με τον ευατό τους και καταγγέλουν τα ίδια και τα ίδια (και σιγά-σιγά απομονώνονται κοινωνικά όσο έχουμε ωρίμανση-acceptance που λέγαμε πριν).
___

5. ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ 
Η ένδειξη του ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αρχίζει να γίνεται αποτελεσματικό στο θέμα της λαθρομετανάστευσης (Ξένιος Δίας, κατάσταση Κέντρου Αθήνας, φράχτης στον Έβρο), του ελέγχου των κουκουλοφόρων π.χ με αποτελεσματικές προληπτικές προσαγωγές πριν τα αναμενόμενα μπάχαλα, τις αποκαλύψεις του ποιοί ήταν (που εκνεύρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άραγε;), την επέμβαση σε καταλήψεις (Χαλυβουργία, Αγορά Κυψέλης, Θεσ/νίκη, Βίλα Αμαλία, ΑΣΟΕΕ). Αποτελεσματική αποδείχτηκε και η ανάλογης οξύτητας εμφυλιοπολεμική ανταπάντηση στο κάλεσμα της νεολαίας ΣΥΝ για μπάχαλο στις 6Δεκ. Ενδεικτική είναι η indymediaκή λύσσα του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα του τα μέσα απέναντι στον Δένδια (ακόμα και με χρήση επιρροής σε διεθνή μέσα και με άγαρμπη προπαγάνδα στη ΕΡΤ όπως με Αρβανίτη) , λύσσα που είναι ενθαρρυντική καθώς δείχνει γίνεται δουλειά.
Η κρατική αποτελεσματικότητα σε λαθρομετανάστευση-κουκουλοφόρους (τους «συγκρουσιακούς διαδηλωτές») – εγκληματικότητα σε βάθος τετραετίας είναι και και μόνη τακτική που θα μπορέσει να μειώσει την απήχηση της Χρυσής Αυγής, μαζί βέβαια με τη μείωση της ανεργίας και της διαφθοράς.
___

6. Η ΚΑΣΕΤΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Η αντίδραση σε οτιδήποτε σοβαρή ιδιωτική επένδυση πάει να γίνει στην Ελλάδα με την συνήθη σκανδαλολογία για ξεπουλήματα, οικολογικά προβλήματα, αρχαιολογίες, νατούρες, ότι κάτσει, είναι πλέον βαρετή, ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ θα έλεγε κανείς. Αντίδραση σε ορυχεία, ΧΥΤΑ, αιολικά, θαλασσοκαλλιέργειες, εργοστάσια καύσης-επεξεργασίας απορριμάτων, λιμάνια, μαρίνες, ξενοδοχεία, αξιοποίηση Ελληνικού, οδικούς άξονες, αεροδρόμια, οτιδήποτε άλλο από περίπτερο.
Γίνεται πλέον εμφανές ότι από την Μαρξιστική Αριστερά δεν υπάρχει αντίδραση απέναντι σε σκάνδαλα αλλά στο να ανατίθενται δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και πολύ περισσότερο να περνάνε δουλειές από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα – έστω και με άψογο έλεγχο μέσω μελετών επιστημόνων (π.χ για τα οικολογικού ενδιαφέροντος) ή ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών (για δημόσια δίκτυα). Ακόμα και με απειλές απέναντι σε μελλοντικούς επενδυτές (βλ. Τσίπρας σε προγραμματικές Κυβέρνησης).
Βέβαια μια ζωή αυτή η κοντόφθαλμη τακτική υπήρχε από τη κομμουνιστικογενή Αριστερά. Αλλά στην υπάρχουσα συγκυρία που πρώτο πρόβλημα είναι η ανεργία η τακτική αυτή απομονώνει τα κόμματά της από τον Λαό συνδιαζόμενη με αντιπαραδείγματα όπως η Cosco/ΟΛΠ, καμποτάζ/κρουαζιερόπλοια, Σκουριές κλπ
___
6. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα Πανεπιστήμια που έδειξε ότι ο “Λαός” και η “Κοινωνία” που αντιδρούν με παράνομους τρόπους και σαμποτάρουν οτιδήποτε δεν γουστάρουν είναι το 23%, απλά είναι δυναμικό και επιβάλλεται με τα γνωστά κόλπα που όλοι ξέρουμε σε γενικές συνελεύσεις κλπ. Πλην όμως οπισθοδρομικό αφού χαρακτηρίζουν “τεχνοφασισμό” την ηλεκτρονική ψηφοφορία και εναντιώνονται ακόμα και στην “δια βίου μάθηση”!!! Ακόμα και νέοι άνθρωποι!!!
Γενικότερα αν δεί κανείς όλες τις δημοσκοπήσεις, όχι μόνο την προτίμηση σε κόμματα, αλλά και σχετικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που υποδηλώνουν ιδεολογική τοποθέτηση (π.χ  ιδιωτικοποιήσεις, μονιμότητα ΔΥ κλπ) το ποσοστό της μαρξιστικής Αριστεράς στην Ελλάδα είναι τα τελευταία χρόνια ένα 20-30% που εκφράζεται σήμερα από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το ότι υπάρχουν ΑμεσοΔημοκρατικοί τεχνολογικοί τρόποι άμυνας από τον Καναπέ Μας απέναντι στις ολοκληρωτικές ΑμεσοΤρομοκρατικές πρακτικές αυτού του 20-30% των ΝεοΛουδιτών γέμισε αισιοδοξία την Ανάλγητη Μνημονιακή Κοινότητα. No Pasaran!!! 

[Παρένθεση]
Μεγαλύτερη πλάκα είχαν ίσως δύο άλλα συναφή θέματα που μάλλον πέρασαν απαρατήρητα και έτυχε να τα δώ στο Κανάλι της Βουλής (το βάζω καμιά φορά όταν είμαι στεναχωρημένος να δώ κανενα βουλευτή από ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ και να γελάσω).
α) Η καταψήφιση της συμφωνίας με την Εσθονία για την συνεργασία στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και μέσω αυτής της Διαφθοράς – είναι γνωστό ότι είναι από τα best practice στον τομέα αυτό παρότι μικρή χώρα. Γιατί καταψήφισαν;  «Γιατί είναι ταπεινωτικό για την Ελλάδα» έλεγε ο Αλ.Μητρόπουλος και «να τα φτιάξουμε μόνοι μας», και γιατί «αυτοι είναι της CIA και αντικομμουνιστές» ο Λαφαζάνης…

β) Η καταψήφιση του υπεύθυνου της Ανεξάρτητης Αρχής για την Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ενός Καθηγηταρά που ήταν δεκαετίες σε ΗΠΑ με 1000 σελίδες βιογραφικό που έκανε το ίδιο και στην Κύπρο) γιατί ο Κουράκης έκρινε ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο στην Παιδεία και η Φωτίου ότι δεν είχε επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα. Είχαν προλάβει μάλιστα να βγάλουν ανακοίνωση απόρριψης του υποψήφιου πριν την ολοκλήρωση της παρουσίασης-εξέτασης…
___
7. ΕΛΗΞΕ. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Η επιβεβαίωση του “μαζί τα φάγαμε” με τη συνεχιζόμενη αποκάλυψη της εκτεταμένης μικρομεσαίας απατεωνιάς (επιδόματα για γέλια, πλαστές συντάξεις, αναπηρικά, κυκλώματα ΙΚΑ, Δήμοι, μαιμού επιδόματα στα ΝΠΙΔ, Ύδρα, Χίος, Ζάκυνθος, stage, επιδοτήσεις αγροτών κλπ) κυρίως με μεθόδους τεχνολογικού εκσυγχρονισμού (βάλαμε επιτέλους γκομπιούτερζ και ηλεκτρονικά μητρώα και τα βρίσκουμε τώρα) και την λύσσα όσων νιώθουν ότι θίγεται ο Ιερός Λαός (”μα καλά, αυτό είναι το πρόβλημα”; «δεν μας είπες όμως πόσα έφαγε ο Μπόμπολας», «το παχύδερμο ο Πάγκαλος», «κοίτα ποιός μιλάει», «κοινωνικός αυτοματισμός», «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», «νεοφιλελευθερισμός»,  «παπαγαλάκια», «μας κουνάνε το χέρι», «Πρετεντέρηδες, Μανδραβέληδες», «να πληρώσετε εσείς που τα φάγατε» κλπ)
Αυτός δε ο κακομοίρης ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ο Ρακιτζής φαίνεται να έχει εντοπίσει πολύ πράμα αλλά μάλλον τον γράφουν και τον σαμποτάρουν συστηματικά ακόμα και δικαστικοί (πέσαμε από τα σύννεφα πάλι).

___
8. ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΑ;

Οι φυλακίσεις διάφορων μεγάλων που ικανοποιούν το λαικό αίσθημα της εκδίκησης αλλά και του φθόνου για αυτούς τους γνωστούς που “τα φάγανε” (Εφραίμ, Άκης και σια, Γαβαλάς, Λαυρεντιάδης, τα golden boys Hellas Power/Energa, Ψωμιάδης) αλλά και η χρεωκοπία των εκπροσώπων του lifestyle και του νεοπλουτισμού (Κωστόπουλος, Λυμπέρης, Βωβός κλπ).
Αν μπουζουριάσουνε και Γιάννο και Παπακωνσταντίνου μπορεί να γίνει και λαικό γλέντι στο Σύνταγμα.
___
9. Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Προσπάθειες «αστικού εκσυγχρονισμού» (που γενικά τον είχαμε χεσμένο 30 χρόνια τώρα ή κουβεντιάζαμε αν έχει «αριστερό πρόσημο» αφου δεν θα χρειάζονται δακτυλογράφοι, γραμματείς και κλητήρες)  αρχίζουν σιγά σιγά να δουλεύουν ή να δρομολογούνται όπως
Στρατηγική για διάφορες εφαρμογές πληροφορικής που δείχνουν να εφαρμόζονται από εποχής Τζωρτζάκη
– στο Υπουργείο Οικονομικών (ΓΓΠΣ) με πλήθος εφαρμογών (σ38-40) με Θεοχάρη συνεχίζοντας την δουλειά του  Σπινέλλη  (reminder: ο 4-4-2 που τον κατηγορούν οι εφοριακοί για κουκουλοφόρο).
Η δε καθιέρωση του ηλεκτρονικού παράβολου εντός το 2013 αναμένεται να σκορπίσει ρίγη συγκίνησης σε μας τους τεχνοφασίστες ανάλογες ίσως της κατάργησης του χαρτοσήμου παλιά.
– ηλεκτρονική διασταύρωση για τα σήματα τελών κυκλοφορίας και στα ανασφάλιστα
– το τέλος του τραπεζικού απορρήτου (ούτε αυτό το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ…)
– στην Υγεία, (γεννόσημα-και σε αυτό ενάντιοι οι συριζαίοι-εννοείται, ΕΟΠΠΥ, μείωση τιμής φαρμάκων, φαρμακευτική σπατάλη, ηλεκτρ.συνταγογράφηση, ΚΕΠΑ, συγχωνεύσεις & παρακολούθηση προυπολογισμών νοσοκομείων, κεντρικές προμήθειες, ηλ.δημοπρασίες κλπ)
– στην Παιδεία με νέα αξιόλογα Συμβούλια Ιδρύματος, ηλ.παραγγελία συγγραμμάτων & πάσο
– Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρ. Δημόσιων Προμηθειών & Κεντρικό Ηλεκτρ. Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων το 2013-4.
Ηλεκτρονική ανταλλαγή εγγράφων και λένε ότι ξεκίνησαν ήδη στο Δημ.Διοίκησης
Απελευθέρωσης επαγγελμάτων
– Εξυγίανση και σουλούπωμα σημαντικών Οργανισμών όπως ο ΕΛΓΑ, ΕΛΣΤΑΤ, ΤΑΙΠΕΔ
– Απογραφή ΔΥ και Συνταξιούχων, Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 2010, πριν την απογραφή, δεν ξέραμε καν πόσους ΔΥ είχαμε και τι τους πληρώναμε από επιδόματα. Τώρα όχι μόνο ξέρουμε τους ΔΥ αλλά και τους συνταξιούχους!!! Πρόοδος.
– Καταγραφή δημόσιας περιουσίας για αξιοποίηση π.χ τα 1225 ακίνητα του Στρατού  και γενικότερα το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο του Δημοσίου
– Κάποιος έλεγχος στις δαπάνες των Δήμων και συμμάζεμα στις ΔΕΚΟ και μειώσεις μισθών
– Συνενώσεις Νοσοκομείων, Εφοριών (με παλαιοκομματικές συριζαίκες αντιδράσεις φυσικά, αυτό έλειπε να συμφωνήσουν, ούτε για τα γενόσημα δεν συμφώνησαν)

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η Σοβιετία, ο Νεοφιλελευθερισμός και παπάρια μάντολες που μας λένε οι ψυχοπαθείς από δω κι εκεί, είναι πως χρειάζονται 18 δικαιολογητικά για να φτιάξει ένας άνεργος μαντρί σε παραχωρημένη έκταση από το δημόσιο. Δικαιολογημένα και τα 18 για μια μη τριτοκοσμική χώρα, αλλά πρέπει και μπορούν να τα βρίσκουν τα γκομπιούτερζ μόνα τους σε χρόνο dt αν τους δώσεις τις συντεταγμένες του μαντριού και το ΑΦΜ του τσοπάνη.
Να θυμηθούμε πάντως ότι και τα 2 προηγούμενα χρόνια κάτι έγινε, Διαύγεια, Καλλικράτης, νέο ασφαλιστικό κλπ Ιδού ένας αναλυτικός κυβερνητικός απολογισμός του 2009-2011 (η παρουσίαση με παλαιοκομματική πασοκική λογική που εξοργίζει, αλλά έχει σημασία η ουσία με την απαρίθμηση των πεπραγμένων)

___
balaso

10. ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΣΥΡΙΖΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Οι τραμπουκισμοί εναντίον του “Γερμανού κατακτητή” και των “μνημονιακών δωσιλόγων του”, σχετικούς και άσχετους, από τους Μπαλασόπουλους και τους συμμάχους τους. Τα συγκεκριμένα στους ΟΤΑ είναι στο πνεύμα του δεν έχουμε εμπιστοσύνη να αλλάξει τίποτα, οπότε κάνουμε πόλεμο τουλάχιστον “να μείνουν όλα τα ίδια”  και να μην “πάμε 100 χρόνια πίσω”. Κυρίαρχη είναι η αντίδραση σε μεταθέσεις, ενδεχόμενες απολύσεις και τις νέες τεχνολογίες & επενδύσεις που θα γίνουν από τους Δήμους στον τομέα της καθαριότητας. Απότι φαίνεται ξεφούσκωσαν κι αυτοί.

Όλη αυτή η υποστήριξη και υποδαύλιση ενεργειών δημιουργεί στον μη φανατισμένο κόσμο απέχθεια και αποστροφή όπως οι επιθέσεις στους “πράκτορες του Φούχτελ”(γελοιοποιήθηκαν εντελώς οι δικαστές), το πνίξιμο των γραβατωμένων, οι καφέδες στο Πολυτεχνείο στον υφυπουργό Παιδείας, ο συνδικαλιστής με τις “γαιδούρες” στον Δήμο Τρικάλων, οι τραμπουκισμοί των σκουπιδολάγνων στο ΑΠΘ, οι επιθέσεις σε καθηγητές σε ΕΜΠ-ΑΠΘ-Μακεδονίας,  και αποκορύφωμα το ντου στο Υπουργείο Άμυνας από τους εργαζόμενους στον Σκαραμαγκα.
Είναι βέβαια συνέχεια των επιθέσεων που είχαμε προηγούμενα κυρίως σε πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ (π.χ Πάγκαλο, Πεταλωτή, Λοβέρδο, Νταλάρα αλλά & Νταλάρα καθότι μη εγγεκριμμένος καλλιτέχνης από την Αυγή κλπ). Πράγμα που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό από το να την πέφτουν χρυσαυγίτες στον Στρατούλη, και καταδικάζουμε την ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ βία, και όποιος δεν καταλαβαίνει είναι νεοφιλελεύθερος.

Η δε φιλολογία Τ.Κ για το “εξτρεμιστικό κέντρο”, του “βία είναι…”, της χούντας που ζούμε, του “η βία είναι η μαμή της Ιστορίας” κλπ απλά δείχνει την διαχρονική αδυναμία του μαρξιστικού χώρου να πει καθαρά τα πράγματα υπέρ της “επαναστατικής βίας” όπως τα λέει εδώ ωραία ο Κουφοντίνας μπας και τσιμπήσει καμιά ψήφο απο τους μετριοπαθείς ή να την αποκυρήξει καθαρά για να μην χάσει τις ψήφους των εξτρεμιστών ως προσκυνημένος σοσιαλδημοκράτης. Πάλι καλά που δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για μαζικό ένοπλο αγώνα και είμαστε στην περίοδο των «συγκεκριμένων ποσοστών βίας».

Πολλοί συριζαίοι, ακόμα και βουλευτές, έχουν άχτι τους “ασφαλίτες” με τακτικές indymedia (στους ένστολους αστυνομικούς συμπαρίστανται στα δίκαια αιτήματά τους, βεβαίως, βεβαίως).  Τον τόνο δίνει βέβαια ο Αρχηγός που προτρέπει τους original Χρυσαυγίτες να χτυπάνε αυτούς που λέει κι ο Κουφοντίνας και όχι τους αδύναμους.

___
11. ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ
Η καθημερινή αποκάλυψη του τραγικού στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ με καθημερινές συμπεριφορές που βγάζουν ακόμα γέλιο αλλά και θλίψη. Συνεχίζεται το σχέδιο τρομοκράτησης του Λαού που ξεκίνησε από τις 6 Μάη όταν άρχισαν να βγαίνουν στα κανάλια Στρατούλης, Μηλιός, Γλέζος κλπ (τους έκοψε πάντως να κρύψουν ΚΟΕ & Λαφαζάνη) και να κάνουν δηλώσεις για αξιοποίηση καταθέσεων, φόρους, άμυνα κλπ.  Δεν έγινε κατανοητό στους φανατίλες κομματικούς όμως ότι αυτοί τρομοκράτησαν τον Λαό και όχι οι δηλώσεις Μέρκελ, Σώυμπλε, Λαγκάρντ, Ολάντ, FT που αντίθετα έδρασαν ΥΠΕΡ του ΣΥΡΙΖΑ στον παραδοσιακά αντιδραστικό Λαό μας («αφού φαίνεται πως τον φοβούνται οι ξένοι που θέλουν το κακό μας, καλός θα είναι»).
Ολοένα και περισσότεροι βουλευτές & στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνδέονται πλέον με γελοίες και ταυτόχρονα αποκαλυπτικές συμπεριφορές. Δρίτσας (υπεράσπιση μικρομεσαίας φοροδιαφυγής Ύδρας), Παναγούλης (τα μισανθρωπικά περί Λιβύης και λιντσαρίσματος), Σταθάς (απλός βλάξ, δεν είναι Αυτιάς, ο κουτσός ο Σόυμπλε), Δούρου (είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι), Κωνσταντοπούλου (πληθώρα ψυχοπαθολογικών συμπεριφορών με αποκορύφωμα τα 82 λεπτά ερώτησης & την εν γένει αγενέστατη συμπεριφορά της), Κουράκης (η προτροπή να γίνουν μελισσοκόμοι οι εργάτες των ορυχείων στις Σκουριές), Γαιτάνη-ΔΕΑ (βλακείες περί Μακεδονίας), Τατσόπουλος (με τη μισή Αθήνα), Μπαλάφας (αγαθός μάλλον, αλλά τι τάθελε το «θα το τολμήσουμε» και το » να βαρέσουν οι Χρυαυγίτες τους μαύρους εμπόρους ναρκωτικών»),  Λαφαζάνης («δεν είμαστε έτοιμοι» και λοιπά πολλά), Θ.Παρασκευόπουλος (ο «οικονομολόγος» που θα βγάλει διεθνές ένταλμα σύλληψης),   ο άλλος “οικονομολόγος” Τόλιος που δεν ξέρει τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα και άλλοι πολλοί.

Κορυφαίοι βέβαια με πληθώρα δηλώσεων Στρατούλης και Σκουρλέτης (ο οποίος τελευταίος όποτε τον πετυχαίνω στα κανάλια βγάζει ένα αξιοσημείωτο κόμπλεξ π.χ γιατί του έδωσε το λόγο η Στάη τρίτο στην σειρά και όχι δεύτερο (!!!) ή φθόνο γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω πατέρα είχε ευκολο τρόπο επαγγελματικής ανόδου (!!!). Μισανθρωπισμός και ρητορική μίσους εμφανής και σε Βούτση και Λαφαζάνη που τους βλέπουν όλους τους μη (νεο-)κομμουνιστές ακροδεξιούς. Ακόμα και ο “αξιοπρεπής” Παπαδημούλης βγάζει πλέον αλαζονία νεόπλουτου που δεν την περίμενε κανείς. Οι δε σοβαρές συμπεριφορές (Σταθάκης – Δραγασάκης) θεωρούνται πλέον “αστικές ευγένειες” και δεξιές αποκλίσεις απο τους ταλιμπαν συριζαίους.
Χαρακτηριστικά της ανωριμότητας των συμπεριφορών είναι τύποι στυλ Κοδελά-ΚΟΕ που πάει αγωνιστική βόλτα με το καράβι στη Γάζα υποστηρίζοντας ουσιαστικά την Χαμάς, Κουράκη που παθαίνει πλάκα όταν ο Τσίπρας συναντιέται με τον Πέρες (η Δούρου φταίει, έκανε τον Πρόεδρο Κεντρώο).

Η πλήρης ανεπάρκεια στα οικονομικά φάνηκε βέβαια με το καλημέρα, με την πρόταση νόμου που χάριζε δάνεια σε όλους, έτσι γιατί είναι καλοί ανθρώποι και να πληρώσουν οι Τραπεζίτες και ξεπουλάνε την ΑΤΕ, την Δωδώνη και το Ελληνικό και έξω τα μονοπώλια κι η Coca Colla απο τα σχολεία, ας γκρεμιστούν καλύτερα (τους έκανε το χατήρι ο δημαρ υφυπ πάντως).  Και εμείς δεν κυβερνήσαμε (Κορτζίδης…). Κατάλληλοι για θεατρινισμούς, happenings και δηλώσεις κάθε 25Μάρτη, 23 Ιουλίου, 28Οκτώβρη, 17Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη αλλά «δεν κάνουν τα παιδιά»…

Δεν φαίνεται να είναι εύκολη μια ουσιαστική ανανέωση και βελτίωση του στελεχιακού δυναμικού, δεν είναι ελκυστικές τέτοιες απλοικές, μισανθρωπικές και δημαγωγικές συμπεριφορές σε μη ιδεοληπτικούς. Άλλωστε μόνο 35.000 γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 16.000 που ήταν ήδη στον ΣΥΝ (πρίν την διάσπαση της ΔΗΜΑΡ). Οι περισσότεροι δε σοβαροί του ΣΥΝ κατέληξαν στην διάσπαση στην ΔΗΜΑΡ.  Επιδέξιος πάντως στο κουμαντάρισμα του χάους του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας με τον ριζοσπαστικό συντηρητισμό του.

Μια χαρά τα είπε η Αλέκα στον Παπούλια ότι είχε φρικάρει με αυτά που έβλεπε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ως και ο Βαρουφάκης “τη λέει” στο ΣΥΡΙΖΑ για τα 5 σημεία που έβαλε ως προαπαιτούμενα συνεργασίας μετά την 6η Μαίου.

___

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν γιατί τέλειωσε η εποχή της αρλούμπας και γιατί θα πάμε καλά :
(α) Πάρτο απόφαση, δεν γίνεται αλλιώς + (β) Κάτι κινείται πάντως σιγά-σιγά  + (γ) Άσε, οι άλλοι είναι για τα μπάζα

Και όλα τα πάνω δούλεψαν αφού έβαλε και το χέρι της η Παναγιά και
1. Λογικεύτηκε η ΔΗΜΑΡ και άλλαξε στην 2η εκλογική αναμέτρηση την αρχική της θέση για μη συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
2. Λογικεύτηκε κι ο Σαμαράς και δείχνει μια αξιοπερίεργη (για την προιστορία του) ωριμότητα και ικανότητα συνεργασίας με άλλους.
3. Και αρρώστησε ο Ράπανος και βρέθηκε ο Στουρνάρας στο ΥΠ.ΟΙΚ. Ο Θεός να τον έχει καλά, ας κόβει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και να του δίνει μήνες στο Υπουργείο.  Αντί επιχειρήματος αρκεί η ανάγνωση
της ομιλίας Στουρνάρα στην κατάθεση του Προυπολογισμού του 2013 (ίσως ένα από τα καλύτερα κείμενα περιγραφής του Ελληνικού προβλήματος και του τι πρέπει να γίνει)
Φάνηκε δε ως Υπουργός Ανάπτυξης  από την υπηρεσιακή πως το άτομο πετάει ως project manager.

Και ας είναι ευλογημένη και να αυξάνεται και να πληθύνεται η Μνημονιακή μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ. Ας αφήσουν λοιπόν οι  σκόρπιοι Σοσιαλδημοκράται τους κύκλους επιμόρφωσης στο facebook και τα μεταρρυθμιστικά γκρουπούσκουλα και ας μπούνε (ως ρεύματα, τάσεις, thinktanks ότι θέλουν) στο ανανεωτικό μαντρί παρακαλώ να τελειώνουμε.

Μια χαρά πάνε όλα και θα πάνε καλύτερα, βάλτε και το opengov αντί για το ρεζίλι του 5-2-1, μην πάρουμε ακόμα και μεις οι ΜνημονιοΧίτες ανάποδες, και θα πετάει η ομάδα. Και αλλάχτε αυτόν τον βλάκα τον Κεδίκογλου. Έχει και η υπομονή τα όριά της.

___

Recommended reading

Μεταμνημονιακή εποχή του Γιάννη Βούλγαρη

2012 χωρίς αθλητικά Αντ.Καρπετόπουλος

2013 του Λεωνίδα Καστανά (για τις Σκουριές μας τα χαλάει, αλλά δεν πειράζει)
11 πράγματα που θα θυμάμαι από το 2012 του Α.Δημοκίδη

Ομιλία Σαχινίδη στη Βουλή (11/2012)

Advertisements
Κατηγορίες:γνώμη, politics, Social-Political