Αρχική > humor, Social-Political > ΜΝΗΜ.ΑΡ vs. ΚΟΜ.ΑΡ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΜΝΗΜ.ΑΡ vs. ΚΟΜ.ΑΡ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

30/11/2012

kourakis
(ΚΟΜ.ΑΡ και ΠΑΤ.ΑΡ ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τον νεοφιλελευθερισμό)
___

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Πριν κάποιους μήνες αν θυμάστε είχα θέσει σε δημόσια διαβούλευση στο Facebook ποιά σύντμηση προτιμάτε να έχουμε εμείς της Μνημονιακής Αριστεράς , ΜΝ.Α, ΜΝΗ.ΜΑ ή ΜΝΗΜ.ΑΡ.

Έφτασε νομίζω ο καιρός να βάλουμε για φεισμπουκικό προβληματισμό και την επόμενη σύντμηση, για πρώην και λοιπούς, συντρόφους και μη, τους οποίους προτείνω να τους αποκαλούμε ΚΟΜ.ΑΡ (ΚΟΜμουνιστική / ΚΟΜμουνιστιγενής ΑΡιστερά)
και καλύπτει τους μαρξιστές: ορθόδοξους κομμουνιστές (ΚΚΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), νεο-κομμουνιστές (ΣΥΡΙΖΑ) και τα λιμά μλ,λμ,κτλ των Εξαρχείων.

___

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (βαθυστόχαστες όπως πάντα – απαύγμασμα σοφίας & πείρας 48 ετών):

1. Αριστερός δεν σημαίνει ντε και καλά Μαρξιστής-Κομμουνιστής. Υπάρχει και η ΜH-μαρξιστική-κομμουνιστική Αριστερά. Αυτά έχουν ξεκαθαρίσει καμιά 100στή χρόνια τώρα.
(εν συντομία, η ΜΝΗΜ.ΑΡ είναι με τον Bernstein και τους Σοσιαλδημοκράτες και η ΚΟΜ.ΑΡ με τους άλλους)

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Σοσιαλδημοκρατία. Μην λέτε βλακείες σαν τους αντιφα που τους λένε κεντρώους. Να κοιτάτε σε ποιά ευρωπαική ομάδα κομμάτων ανήκει ο καθένας.

3. Οι νεο-κομμουνιστές (ανανεωτικοί-περεστροικανοί, ριζοσπάστες, ελευθεριακοί κλπ) μετά το ’89 φαίνεται ντρέπονται λιγουλάκι, οπότε αντί να λένε ότι είναι αντι-καπιταλιστές, λένε ότι είναι αντι-νεοφιλελεύθεροι. Περνάει αυτό το marketing, όχι μόνο γιατί δεν καρφώνονται, αλλά και γιατί τραβάνε λαό και από τους άλλους απροσάρμοστους-πολέμιους της παγκοσμιοποίησης (πατριώτες, εθνικιστές, περονιστές, αυτοδύναμη ανάπτυξη κλπ).

Βασικά τα ίδια οράματα με παληά έχουν ως στόχο (5ετή, κρατικοποιήσεις, πάρε κόζμε, ελλείμματα, όχι στους αριθμούς κλπ), αλλά κάνουν την (τακτική ή ειλικρινή άλλοι) παραχώρηση να μην διαλύσουν το Κοινοβούλιο & να πάνε πιό αργά. Οπότε οι ίδιοι νομίζουν ότι γιαυτό το λόγο, είναι πλέον ή καλύπτουν και τους βαρβάτους «Σοσιαλιστές» (στυλ πασοκ 70-80s & Λαφονταίν). Και επιμένουν ότι ένας Άαααλος Κόζμος είναι εφικτός.
σημ. μεγάλη ζημιά αυτό το κίνημα ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση, των πρώην χορτάτων που παρακμάζουν και ψάχνονται, γίναν όλα μαλια κουβάρια από τότε, και έχουμε τώρα ακροατήριο για αρλούμπες στυλ debtocracy, σπίθες, συριζανέλους, καζάκηδες, καμμένους, μαριάδες, κοτζιάδες, κουράκηδες  κλπ

__
TI ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Όπως και φασίστας σημαίνει Κακός Άνθρωπος. Και δεξιός-νεοφιλελεύθερος σημαίνει αυτός που δεν δίνει αυξήσεις.

Για αυτό Αριστεροί Είμαστε ΟΛΟΙ (όπως όλοι είμαστε Έλληνες, Μετανάστες, ΕΒΡΕΗ, Δημόσιοι Υπάλληλοι κλπ). Γιατί ΟΛΟΙ είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι, όπως και οι Κομμουνιστές & οι Χριστιανοί, αλλά με τρόπο που δεν καταλαβαίνετε οι των άλλων δογμάτων.

Στα πλαίσια της παραδοχής αυτής να ξέρετε πως οι εξελίξεις τρέχουν:
– Ο Σαμαράς έχει ήδη κατοχυρώσει το ΠΑ.Π.ΑΡΙ (ΠΑνστρατιά Παναγιάς ΑΡΙστερών)  
– Ο Καμμένος σκέφτεται να το αλλάξει το μαγαζί σε ΠΑΤ.ΑΡΙ ή ΠΑΤ.ΑΡ (ΠΑΤριωτική ΑΡΙστερά)
– και τέλος στον Μιχαλιολάκο (που ως γνωστό είναι πρακτοράς μας για να χτυπήσει το Κίνημα και να το κάνει ΚΟΥΡΕΛΗ) έχουμε δώσει γραμμή για μετονομασία σε ΝΑΖΙ.ΑΡΙΣ (ΝΑΖΙστική ΑΡΙστερά)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
___

Annex I: Ανησυχίες ΚΟΜΑΡιτών
Οι ΚΟΜΑΡίτες έχουν ανησυχήσει τα τελευταία χρόνια με τις διάφορες κινήσεις εθελοντών, φοβούμενοι προφανώς το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος της κοινωνικής ευαισθησίας. Αυτό φάνηκε αρχικά να παίρνει μέγεθος με τους atenistas (έτσι εξηγείται η χολή που δέχονται συστηματικά από τους ριζο-σπαστικούς κομαρίτες) που μετά υποχώρησαν βέβαια.
Μεγάλη φιλολογία αναπτύσσεται καθημερινά στα social media  για να ξεχωρίσουμε εθελοντισμό-φιλανθρωπία–κοινωνική αλληλεγγύη (φιλολογία Τ.Κ δηλαδή, για να βρεθούν με το ζόρι διαφορές μη σε πούνε δεξιό)
Ένα ενδιαφέρον concept διαχωρισμού το είδα στο twitter (δεν βρίσκω το tweet τώρα) από έναν αγωνιστή που ξεσκέπαζε σε 140ch μόνο την Ιδεολογική Προπαγάνδα του ΝεοΦιλελευθερισμού στο #TEDxAth (την σφηκοφωλιά των τεχνοφασιστών)  με το HUMANGRID  και το αναπτύσσω με δικά μου λόγια, προσθήκες και διαστρεβλώσεις:

Aν πεινάει λέει κάποιος και θες να βοηθήσεις τότε:
– αν του δώσεις 5 ευρώ να πάει να φάει είσαι φιλάνθρωπος (δεξιός, ΔΕΛΕΕΙ, αυτά τα κάνουν οι θρήσκοι κι οι αντουανέττες και αν νομίζεις ότι καθάρισες σκουλήκι με 5 ευρώ γελιέσαι)
– αν τον πας σπίτι του και του μαγειρέψεις είσαι εθελοντής (atenistas-νεοφιλελεύθερος-σοσιαλφιλελεύθερος-κεντρώος εξτρεμιστής, ΔΕΛΕΕΙ, τρώς θέση από τους μάγειρες, σιγά μη του καθαρίσεις κιόλας να φας και τη θέση της καθαρίστριας) και
– αν τον πάρεις μαζί , μπουκάρετε και τα πάρετε από το super-market (*) αλληλέγγυος (ΑΥΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ)

(*) Ανάλογα με τη συνιστώσα super-market μπορεί να σημαίνει Πλουτοκρατία, Μονοπώλια, Μέρκελ ή πράγματι ΑΒ-Βασιλόπουλος

Κατηγορίες:humor, Social-Political